Sosyal Medya

Sosyal Medya

Facebook Sizi Uyaracak, Cambridge Analytica Verinizi Kullandı mı?

Facebook Sizi Uyaracak, Cambridge Analytica Verinizi Kullandı mı?. Facebook Kişisel Verilerinin Toplandıysa Sizi Uyaracak.

Facebook Sizi Uyaracak, Cambridge Analytica Verinizi Kullandı mı?

Facebook 87 Milyon kullanıcısının kişisel verisinin izinsiz kullanıldığını açıkladı, ancak bundan pekte emin değil!

Cambridge Analytica verilerinizi izinsiz elde ettiyse Facebook sizi uyaracak!

Facebook, 87 milyon kullanıcısının Cambridge Analytica skandalıyla etkilendiğini bildireceğini söyledi. Veri analitiği firması, oy verecek seçmenleri etkilemek için facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerini sosyal ağ üzerinden izinsiz çekti. Ne olduysa bu skandalın ortaya çıkmasından sonra oldu.

Facebook tarihinin en büyük skandallarından birisi ile boğuşuyor. Öyle ki Amerikan Kongresi Facebook CEO’su  Mark Zuckerberg’in bu hafta kongrede ifade vermesini istedi. Amerikan Kongresi Cambridge Analytica’nın kullanıcılarının profil bilgilerini almasına olanak sağlayıp sağlamadığını ve Facebook’un bu konudaki kusurunu araştırıyor.

Ancak belirtilen 87 Milyon Etkilenen Kullanıcının Olduğu rakam doğru olmayabilir!

Zuckerberg’e göre Facebook söz konusu rakamı; Cambridge Analytica’nın oluşturduğu kişilik sınavı uygulamasının aktif olarak veri toplamak için kullanıldığı sırada; kullanıcıların sahip olabileceği maksimum arkadaş sayısını hesaplayarak ortaya çıkardı.

Ancak Facebook o güne ait kayıtların olmadığını söylüyor, bu yüzden kaç kişinin etkilendiğinden emin değil. Ancak Facebook elindeki bilgilerden yola çıkarak etkilenenleri bu konuda uyaracak!

Bu konunun ortaya çıkmasında önemli rolü olan Christopher Wylie’ye göre etkilenen kullanıcıların sayısı bundan daha yüksek olabileceği ve hatta verilerin Rusya’da saklandığına dair iddiaları var.

Bu arada Cambridge Analytica, yaptığı açıklamada sadece 30 milyon Facebook kullanıcısı hakkında veri olduğunu söyledi.

Facebook, tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyor ve geçtiğimiz birkaç hafta içinde gizlilik skandalları ve diğer şüpheli hareketler yüzünden şirket ciddi değer kaybetti. 100 Milyar Dolar gibi bir değer kaybı yaşadı.

Bu durumdan kurtulup kurtulamayacağını görmek ilginç olacak.