Sosyal Medya

Mobil

Apple ve Samsung E-SIM Devrini Başlatmak İstiyor!

Apple ve Samsung telekom sektöründe yer alan diğer büyük oyuncular ile birlikte tüketicilerini geleneksel SIM Card'ından kurtarmak istiyor.

Apple ve Samsung telekom sektöründe yer alan diğer büyük oyuncular ile birlikte tüketicilerini geleneksel SIM Card’ından kurtarmak istiyor.

Financial Times’ta yayınlanan makaleye göre iki şirket GSMA ile birlikte (Dünya Çapında T-Mobile, AT & T gibi dünya çapındaki taşıyıcı şirketlerin GSM sistemini çalıştıran dernek) E-SIM (Embeded SIM) (Gömülü SIM) uygulamaya çalışmaktadır.

Geleneksel SIM kartların aksine E-SIM ile operatörler arasındaki geçişlerin hızlandırılması hedefleniyor. Kullanıcı tarafından erişilemeyecek SIM Card için bunun uygulanmaması için bir sebep görünmüyor.

Ancak yine de E-SIM Card’ın hemen geleneksel SIM Card’ın yerini alması beklenmiyor. Zira  yakın dönemde  AT&T, Deutche Telekom, Etisalat, Hutchison Whampoa,Orange, Telefonica ve Vodafone gibi büyük operatörlerin henüz bunu desteklemeleri beklenmiyor.

Yine de geçen sene Apple seyahat eden kullanıcıları için operatör değişikliği için kullanacakları iPad Air 2 içinde kendi SIM yongasını çıkarmıştı. Dolayısı ile Apple ‘ın uzun vadede bu sisteme yatırım yapmaya devam etmesi ve Operatörleri bu konuda ikna etmesi beklenebilir.