Sosyal Medya

iPhone

Apple, WebKit açıkları için iOS, MacOS ve watchOS güncellemesi yayınladı!

Apple, iOS 14.5.1 güncellemesi yayınladı. Güvenlik açıklarından etkilenmiş olma ihtimaline karşı, en kısa sürede güncelleme yapınız.

Apple, WebKit güvenlik açıklarını gidermek için yeni bir iOS, macOS ve watchOS güncellemelesi yayınladı

Apple, iOS 14.5.1 güncellemesi yayınladı. Güvenlik açıklarından etkilenmiş olma ihtimaline karşı, en kısa sürede güncelleme yapmanızı tavsiye ederiz…

Apple, işletim sistemleri için önemli güncellemeleri ( iOS 14.5’i) yayınladıktan yalnızca bir hafta sonra iOS, iPadOS, macOS ve watchOS için yeni yamalar yayınladı. Şirket, destek belgelerinde güncellemelerin, istismar edilmiş olabilecek WebKit açıklarını giderdiği – çözdüğünü belirtiliyor.

Peki bu sorunlar özetle ne?

Sorunlar arasında, macOS ve iOS’ta bellek bozulması sorunu ve tamsayı taşması ve eski iOS cihazlarında arabellek taşması ve ücretsiz sonrası kullanım yer alıyor.

Apple, kusurları gidermek için;

  • iOS 14.5.1,
  • iPadOS 14.5.1,
  • macOS Big Sur 11.3.1
  • ve watchOS 7.4.1’i yayınladı.

iOS’un son sürümlerini desteklemeyen eski iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarının sahipleri bunun yerine iOS 12.5.3’ü indirip yükleyebilir.

Apple’ın açıkların”aktif olarak istismar edilmiş” olabileceğine inandığı göz önüne alındığında, güncellemeleri mümkün olan en kısa sürede yüklenmesi iyi olabilir.

iOS 14.5.1 günceleme açıklamasında ise aşağıdaki ifadelere yer verildi!

“Bu güncelleme, daha önce Ayarlar’da Uygulamaların Takip İzni İstemesine İzin Verin’i etkisizleştirmiş olan kullanıcıların bu ayarı yeniden etkinleştirdikten sonra uygulamalardan uyarı almamasına neden olan, Uygulama Takibi Şeffaflığı ile ilgili bir sorunu düzeltir. Bu güncelleme önemli güvenlik güncellemeleri de sunar ve tüm kullanıcılara önerilir.”

Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için lütfen şu web sitesine gidin:

https://support.apple.com/kb/HT201222