Sosyal Medya

Tablet

Apple, WiFi 6E ile M2 destekli bir iPad Pro’yu duyurdu

Apple'ın en son teknoloji ürünü yeni tableti iPad Pro 799 dolardan başlıyor ve Apple Pencil için yeni bir "vurgu- hover" işlevine sahip...

Apple, WiFi 6E ile M2 destekli bir iPad Pro’yu duyurdu

Apple’ın en son teknoloji ürünü yeni tableti iPad Pro 799 dolardan başlıyor ve Apple Pencil için yeni bir “vurgu- hover” işlevine sahip…

Apple, şirketin kendi işlemcisi M2 silikon yonga seti tarafından desteklenen en yeni iPad Pro’sunu duyurdu. Tablet, WiFi 6E desteği sayesinde daha hızlı bağlantı ve Apple Pencil için yeni bir “vurgu” deneyimi sunuyor.

Yeni M2 işlemcili iPad Pro ile M2’nin gücü bir cihaza daha gelmiş oldu!

Apple, tablet performansını yeni işlemciyle daha da artırmış görünüyor. Apple’a göre 8 çekirdekli M2 işlemci M1’den yüzde 15 daha hızlı bir performans sunacak. 10 çekirdekli Grafik İşlemcisi ise yüzde 35 daha hızlı bir grafik performansı sunacak. Öyle ki, M2, M1’den saniyede yüzde 40 daha fazla işlem gerçekleştirebilirken, yüzde 50 daha fazla birleşik bellek bant genişliğine sahip olmuş oluyor.

Yeni iPad Pro, 11 inç ve 12,9 inç sürümleriyle geliyor!

Ekran tarafına bakarsak, daha büyük modelin ekranı 1.000 nit tam ekran parlaklığına ve 1.600 nit en yüksek HDR parlaklığına ve ayrıca 1.000.000:1 kontrast oranına sahip. 11 inç iPad Pro ise 600 nit parlaklığa sahip. Her ikisi de 120 Hz’lik uyarlanabilir yenileme hızıyla ProMotion desteği sunacak.

2021 iPad Pro gibi, bu model de Center Stage destekli 12 megapiksel ultra geniş ön kameraya sahip. Ne yazık ki Apple, sensörü daha uzun tarafa taşımak yerine daha kısa kenarda tutmuş. Arka kameralar değişmemiş gibi görünüyor – 12MP geniş sensör ve 10MP ultra geniş kamera var. Pil ömrüne gelince, Apple, tabletin her iki boyutunda da WiFi üzerinden 10 saate kadar web tarama ve video kullanımı alacağınızı iddia ediyor. Apple, hücresel bir bağlantı üzerinden dokuz saate kadar da bir web tarama kullanımı elde edeceğinizi söylüyor.

Bu iPad Pro, WiFi 6E’ye sahip ilk Apple cihazı. (ancak Çin anakarasında ve Japonya’da satılan modellerde WiFi 6E desteği bulunmayacak).

Apple, bu modelle önceki nesil iPad Pro’dan iki kat daha hızlı olan 2,4 Gb/sn’ye varan indirme hızlarına ulaşabileceğinizi söylüyor. Ayrıca, hücresel bağlantıya sahip modeller, dünya çapında daha fazla 5G ağıyla çalışacak. Ancak mmWave frekans bantları için destek yalnızca ABD ve Porto Riko’da kullanılabilecek.

İkinci nesil Apple Pencil söz konusu olduğunda ise;

Tabletin kılıfında şık bir numara var gibi görünüyor. iPad Pro, ekrandan 12 mm’ye kadar uzaktayken çevre birimini otomatik algılayabiliyor. Apple, bu özelliğin gerçekten uygulamadan önce yapmak istediğiniz herhangi bir işaretin önizlemesini görmenize izin vereceğini söylüyor. Elbette buna daha fazla hassasiyet özelliği ve bazı ekstra işlevler ekleyeceğini de iddia ediyor.

Örneğin, Apple Pencil’ı Scribble uygulamasının yanına yerleştirdiğinizde metin alanları otomatik olarak genişliyor. Apple, el yazısının da daha hızlı metne dönüştürüleceğini ekliyor.

Peki ne zaman piyasaya sürülüyor?

Yeni iPad Pro, Apple’ın 24 Ekim tarihi ile birlikte,  piyasaya süreceği gecikmeli iPadOS 16’nın tüm özelliklerine sahip olacak. Geçmişte şirket, iOS güncellemeleriyle aynı anda büyük iPadOS sürümlerini yayınladı, ancak bu yılki iPad ürün yazılımının yayınlanmasını geri çekmişti. Bu yüzden doğrudan iOS 16.0.1 ile gelecek.

Stage Manager, çakışan pencereleri ilk kez iPad’e getiriyor. Bu yılın ilerleyen saatlerinde Apple, özelliği 6K’ya kadar olan çözünürlükler için harici ekran desteği içerecek şekilde güncelleyecek.

Bu sayede iPad’inizde dört uygulamayı ve harici ekranda aynı anda dört uygulamayı görebileceksiniz, bu da daha fazla masaüstü tarzı bir deneyim kullanıcıya sunacak.

Başka yerlerde, iPadOS 16, Mail, Safari, Mesajlar ve diğer temel uygulamalarda yapılan büyük güncellemelerle birlikte nihayet Hava Durumu uygulaması da yeni iPad’e gelmiş oluyor. İşbirliğine odaklanan bir çok yeni özellikler  de var.

Yeni iPad Pro 2022 Renkleri ve Kapasiteleri?

  • Yeni iPad Pro, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle 128GB, 256GB, 512GB, 1TB veya 2TB depolama seçenekleriyle sunuluyor.
  • 11 inç iPad Pro, yalnızca WiFi için 799 dolardan ve Wi-Fi ve Hücresel için 999 dolardan başlıyor.
  • 12.9 inçlik modeller, WiFi varyantı için 1.099 dolardan ve hücresel bağlantı istiyorsanız 1.299 dolardan başlıyor.

Bazı aksesuarlar gibi eğitim fiyatları da mevcut olacak.

Ön siparişler başladı ve yeni iPad Pro 26 Ekim’den itibaren mağazalarda olacak.