Sosyal Medya

iPhone

Apple yeni iPhone’larda Yıldırım Portundan Vazgeçebilir

Apple yeni iPhone'larda Yıldırım Portundan Vazgeçebilir. Ancak çözüm USB-C mi olur yoksa tamamen kablosuz bir iPhone'mu göreceğiz.

Apple 2021 yılında çıkaracağı iPhone modellerinde Yıldırım Portunu kullanmayabilir.

Apple yeni iPhone’larda Yıldırım Portundan Vazgeçebilir. Ancak Lightning port kalkarsa şarj işini nasıl çözeceği henüz belli değil.

Analist Ming-Chi Kuo, en azından kısmen tedarik kanalı bağlantılarına dayanan sıkça kesin Apple tahminleriyle tanınıyor …

Kuo, “en yüksek seviye” 2021 iPhone’un Lightning portundan vazgeçerek “tamamen kablosuz bir deneyim” sunacağını iddia ediyor. Eğer bu doğru çıkarsa kablo kullanılmadan şarj olacak ilk kablosuz şarjlı iPhone cihazlarından birisi olacak.

Öte yandan Apple’ın böyle bir iPhone’u nasıl şarj edeceğine dair kesin bilgiler henüz yok.

iPhone’lar 2017’den beri Qi kablosuz şarjı destekliyor, ancak bu rotaya doğru gitmek için Apple’ın iphone kutusuna bir şarj pedi koyması gerekecek. Kullanıcıların da dışarıda bir başka yerde kablosuz şarj pedi araması da ayrı bir sorun teşkil edebilir.

Bir çok kişi Lightning portunda ziyade USB-C portuna geçişin olabileceğini söylüyor. USB-C Portlu iPhone görme ihtimalimiz bence daha fazla.

Apple önümüzdeki yıl ne duyursa bence sürpriz olmaz, Kuo tam ekranlı bir iPhone 8 kasasında 5.5 veya 6.1 inç tasarımlı bir iPhone SE2 Plus modeli olabileceğini de öngörüyor. Yerter tasarruf etmek için küçük bir çentik, Face ID yerine güç düğmesine yerleştirilmiş Touch ID kullanılabilir. Apple 2020 ve 2021 modellerinde bütçe dostu modellere daha fazla yer vermesi bekleniyor.

Söz konusu tahminlere şüpheci yaklaşmak belki de daha doğru en azından 2021 tahminlerine zira 2 yıl teknoloji alanında uzun bir süre…