Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Apple Zoom’un Riskli Yazılımını Mac’lerden Kaldırıyor

Apple Zoom'un risk oluşturan Web Sunucusunu kolayca kaldırmak için harekete geçti. Mac'lerin kameralarını tehlikeye atan Zoom'un yazılımı.

Apple Devreye Girdi, bir güncelleme ile Zoom’un Riskli Yazılımını Kaldırıyor.

Apple Zoom’un Riskli Yazılımını Mac’lerden Kaldırıyor.

Apple, popüler video konferans uygulaması Zoom’un TechCrunch raporları tarafından ortaya koyulan ve gizlice Mac’lere yüklenen web sunucusunu kaldırmak için bir güncelleme yaptı. Sessiz sedasız yapılan güncelleme ile oluşan riskli uygulama Mac’lerden kaldırılıyor.

Bu haftanın başlarında, güvenlik araştırmacısı Jonathan Leitschuh tarafından yapılan bir açıklamada Zoom’un Mac cihazlarda gizli bir yerel web sunucusu kurduğunu açıkladı.Bunu neden yaptığını ise fazladan bir tıklama kaydetme için yapmış olsa da kullanıcının web kamerasını bu web server yüzünden savunmasız hale getirdi. Bu istismara açık bir durum yaratıyordu.

Öyle ki esas sıkıntı Zoom uygulaması kaldırıldıktan sonra bile bile bu belgelendirilmemiş uygulamaya, bilgileri olmadan yeniden yükleme izni verilmiş.

Uygulamanın Geliştiricisi Web Sunucuyu kurma kararını başlangıçta savundu!

Kullanıcıların tek tıkla toplantılara katılmasını sağlamak için yapılan web sunucusunu Zoom ilk önce savundu. Ancak sonuçta bu kararından geri döndü. Zira bu yerel web sunucusunu kaldırmak için bir acil durum yaması yayınlanmış durumda. Başlangıçta hem istemciyi hemde sunucuyu aynı zamanda Mac’ten kaldırmanın kolay bir yolu olmadığını da kabul etti.

Teknoloji devi Apple, “Kullanıcıları web sunucu tarafında maruz kaldıkları oluşabilecek risklerden korumak için” gerekli adımı attı.

Zoom ise sorunu çözmek için Apple ile birlikte çalıştıkları için mutlu olduğunu söylüyor.

Zoom ayrıca kullanıcılar için her iki uygulamayı da kolayca kaldırabilecekleri bir Uninstaller Uygulamasını bu hafta sonu sunmayı planlıyor.

TNW

Apple Zoom’un Riskli Yazılımını Mac’lerden Kaldırıyor, güncelleme sessizce yapıldı.