Sosyal Medya

Donanım

Apple’dan dokunmatik ekranlı bir MacBook Pro gelebilir!

Apple'ın dokunmatik ekranlı MacBook'lar üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Planlar kesinleşmemiş olsa da Bloomberg'in kaynakları, dokunmatik özellikli Apple dizüstü bilgisayarların 2025'te gelebileceğini söylüyor.

Apple’ın dokunmatik ekranlı bir MacBook Pro üzerinde çalıştığı bildiriliyor

Yıllarca süren karşı çıkmalar ve ayak sürtmelerden sonra, ilk dokunmatik ekranlı Mac 2025’te piyasaya sürülebilir.

Apple’ın dokunmatik ekranlı MacBook’lar üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Planlar kesinleşmemiş olsa da Bloomberg’in kaynakları, dokunmatik özellikli Apple dizüstü bilgisayarların 2025’te gelebileceğini söylüyor.

Dokunmanın iPad gibi bir ürünlerde daha iyi olduğunu söylemeye özen gösteren Apple için, dokunmatik ekranlı bir MacBook büyük aslında radikal bir değişiklik olabilir. Yine de geleneksel Apple dizüstü bilgisayar tasarımından dokunmatik ekran dışında çok farklı bir şey de beklemek şu an için yanlış olur. Bunu mevcut iddialara dayanarak söylüyorum zira, olası yeni dokunmatik ekran Macbook Pro hala MacOS işletim sistemi ve bir touchpad ve klavye içermeye devam edecek… Buna karşın Windows dizüstü bilgisayarlara ve 2’si 1 arada bilgisayarlara benzer şekilde, ekrana dokunma ve bazı el hareketlerini destekleyecek.

Bloomberg’in raporunda dahası var ve Apple’ın dokunmatik girişi zaman içinde diğer Mac modellerini içerecek şekilde genişletebileceğini, ancak şu anda macOS ve iPadOS’u birleştirmeyi planlamadığını da söylüyor.

OLED Ekran Geçişinden de bahsediliyor!

Raporda bahsedilen bir başka konuda, Apple’ın daha geniş bir MacBook Pro revizyonunun parçası olarak Mac ekranlarını OLED’e kaydırabileceği yineliyor. Mevcut Mac’lerde LCD ekranlar kullanılırken bildiğiniz gibi iPhone’larda (iPhone SE hariç) ve Apple Watch’larda OLED ekranlar kullanılmaya başlandı bile…

Apple, Touch Bar’ı 2016’da MacBook’larda tam dokunmatik ekran özelliklerine yönelik yarım bir çözüm olarak piyasaya sürdü. (Klavyenin üzerindeki şerit, sistem ve uygulama içi kısayolları, yazım önerilerini ve diğer dokunmatik girişleri içeriyor. Ancak geliştiriciler veya Apple’ın en sadık müşterileri tarafından hiçbir zaman benimsendiğini söyleyemeyiz bu yüzden olsa gerek Apple’ın yeniden tasarlanmış 2021 MacBook Pro modelinden kaldırıldı.)