Sosyal Medya

Mobil

Apple’dan sonra Xiaomi’de şarj cihazını kutudan çıkarıyor

Çevresel faktörleri gerekçe göstererek şarj cihazlarını sıfır akıllı telefon kutusundan çıkaran bir sonraki üretici Xiaomi oldu.

Xiaomi şarj cihazı kutudan çıkaran bir başka akıllı telefon üreticisi oldu!

Şarj cihazının artık sıfır alınan akıllı telefon kutularında olmasını beklemeyin, muhtemelen akıllı telefon üreticileri arasında 2021’in trendi şimdi de bu olacak..!

Apple, en son amiral gemisi iPhone 12 serisinin sıfır kutusundan “Şarj adaptörünü bence doğayı koruma için yalanının arkasına sığınarak – örtülü zam yapıyor” çıkarması bir sonraki trend olması bekleniyordu ki Xiaomi gibi güçlü akıllı telefon üreticisi de aynı kararı almış görünüyor.

Reddit’te de yer aldığına göre Xiaomi, yaklaşan Mi 11 telefonunun şarj cihazı içermeyeceğini duyurdu. Söz konusu hareketin tanıdık geldiği aşikar. Bu arada, elbette pek çok kişi zaten eski bir şarj cihazına sahip ve daha az atık ve daha küçük ambalaj maliyetleri “Daha çevre dostu” bir hareket buraya kadar tamamım ancak bunun örtülü bir zam olarak tüketiciye yansıtılmasına karşıyım.

En azından benim gibi düşünen tüketicilerin de olabileceğini düşünerek Xiaomi, kararın tartışılması için 28 Aralık’ta bir konferans olacağını da ekledi. Şirket bazı alıcılar için bu seçimin “Mantıksız” olacağını kabul ediyor…

Bazı eleştirmenler daha şimdiden eleştirilerini sıralamaya başladı bile… Daha az şarj cihazı göndermek için yapılması gereken çevresel bir argüman olsa bile bunun; Xiaomi’nin maliyetten tasarruf etmesine de yardımcı olduğu da belli. Özellikle resmi bir şarj cihazı satın alan müşteriler için şirket açısından kar marjını koruyabilir ve artırabilir.

Hali hazırda şarj cihazı olanlar için neyse de uyumlu bir adaptörü olmayanlar; yeni şarj cihazlarının “hızlı şarj” özelliğinden de yararlanmasının önünü kapatabilir.

Özellikle Hindistan gibi Çin dışında; kalabalık ve orta sınıf akıllı telefon kullanıcısının çok olduğu yerlerde bu hareketin ne kadar kabul edilebilir olacağı biraz şüpheli…

Samsung’tan da benzer bir hareketin yeni amiral gemisinde gelmesi an meselesi… Yine söylüyorum çevresel bir harekete karşı değilim ancak bunun tüketiciye aldıkları cihazda gerçekten fiyat avantajı sağladığını net bir şekilde de ortaya konması zorunlu…