Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple’dan Vergi Borcu Kararına Sert Tepki

Apple'dan Vergi Borcu Kararına Sert Tepki

Tim Cook, Geriye dönük vergi çıkarılması Apple’a yapılmış büyük haksızlıktır!

Apple CEO’su Tim Cook, Avrupa Birliği’nin (AB), İrlanda’daki faaliyetlerinden dolayı şirkete 13 milyar euro (14,5 milyar ABD dolar) geriye dönük vergi borcu çıkarma kararının haksız olduğunu söyledi.

Benzeri Görülmemiş Bir Karar

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, yaptığı yazılı açıklamada, AB’nin söz konusu kararını “benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi.

Apple İrlandadaki vergi yasalarının eksiksik uygulanması için zaten danışmanlık hizmeti aldıklarını ve söz konusu vergilerin tümünü ödediklerini söyledi.

612x344_342555

Tim Cook’un açıklaması şöyle;

“AB’nin geriye dönük vergi borcumuzun olduğunu iddia etmesinin hiçbir yasal dayanağı yok. (İrlandalı kuruluşlardan) Hiçbir özel anlaşma talep etmedik ve almadık. Ancak, şimdi, ödediğimiz vergilerin dışında başka borcumuzun olmadığını belirten bir hükümete vergi ödemeyle karşı karşıyayız. AB Komisyonu, İrlanda’daki vergi kanunlarını kendi görüşleriyle değiştirmeye çalışıyor. Bu durum, ayrıca, AB üyesi ülkelerin kendi vergi düzenlemeleri üzerindeki egemenliğe de yıkıcı bir etki yaratır.”

Hem İrlanda’nın hem de Apple ın, AB Komisyonu’nun bu kararına itiraz etmeyi planladığını belirten Cook, kararın geri çevrileceğinden emin olduğunu ifade etti.