Sosyal Medya

Donanım

Apple’dan Yeni Uygulama “TV”

Apple etkinlikte televizyon izleme alışkanlıklarınızı değerlendirip size yeni öneriler sunan “TV“ uygulamasını tanıttı.

Apple tarafından dün akşam gerçekleştirilen etkinlikte televizyon izleme alışkanlıklarınızı değerlendirip size yeni öneriler sunan “TV“ uygulamasını tanıttı.

Apple TV, iPad ve iPhone ile entegre olarak çalışan TV uygulaması içerikleri tek bir noktada topluyor. Takip ettiğiniz dizilerin hangi sezon ve bölümünde kaldığınızı gösteren uygulama, seyrederken yarım bıraktığınız dizinin kaldığınız yerden devam etmenize olanak sağlıyor. Beğendiğiniz dizilerin bir sonraki bölümünün ne zaman yayınlanacağı hakkında bilgiler sunan uygulama, yeni film ve televizyon programlarının arasında seçim yapmanızı oldukça kolay hale geliyor.

Yeni uygulamanın Siri’yle beraber çalıştığını, “Şu an yayınlanan futbol maçını aç.” gibi komutlar vererek, istediğiniz yayına kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca Siri’ye o günkü müsabakaların listesini çıkarmasını yada gerçekleşen bir spor etkinliğindeki skoru sorabilirsiniz. Uygulama, canlı televizyon yayınlarını her yerden izlemenizi sağlarken, seç – izle platformlarını canlı yayınlarla bir araya getiriyor.

Uygulamanın özellikleri arasında aşağıdaki başlıklar öne çıkmakta:

• Şimdi İzle: iTunes ve üye olduğunuz diğer uygulama ve yayın platformlarında bulunan içerikleri bir araya getiriyor.

• Sıradaki: Satın aldığınız veya kiraladığınız tüm programlar “Sıradaki” bölümünde listeleniyor. Takip ettiğiniz dizinin yeni bölümleri buraya otomatik olarak düşerken, yarım bıraktığınız bölümlerin kaldığı yerden devam etmesini sağlayan özellik  bu bölümde bulunuyor.

• Önerilen: Uygulama kullanıcının üyeliklerini ve izleme alışkanlıkları ve göz önünde bulundurarak yeni program, dizi veya film önerilerinde bulunuyor.

• Arşiv: Kiralanan ya da satın alınan tüm program, dizi ve filmlere buradan erişilebiliyor.

• Mağaza: Yeni yapımlara göz atmak isteyen kullanıcılar mağaza aracılığıyla keşfe çıkabiliyor. Burada henüz izlemedikleri program, dizi ve filmler yer alıyor.

TV uygulaması, Amerika‘da Aralık ayından itibaren  kullanıma sunulacak.  Uygulamanın: Apple TV, iPhone ve iPad’de eş zamanlı olarak kullanılabiliyor olması izleyiciler için önemli bir güzellik.