Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple’ın Akıllı Hoparlörü HomePod ile Telefon Görüşmesi Mümkün Olacak

Apple Akıllı Hoparlörüne Yeni Özellikler Ekliyor. Apple'ın Akıllı Hoparlörü HomePod ile Telefon Görüşmesi Mümkün Olacak.

Apple HomePod’a Yeni Özellikler Ekliyor, Bunlar Arasında Telefon Görüşmesi de Olabilir

Apple’ın Akıllı Hoparlörü HomePod Telefon Araması da Yapabilecek.

Siri destekli akıllı ev hoparlörü HomePod’a Apple tarafından bir dizi yeni özellikler eklendiği rapor ediliyor. Bunlara arasında Telefon araması yapma ve alma gibi önemli özellikler de var.

Bu iddia iGeneration adlı Fransız internet sitesinden geliyor. Bu yeni akıllı hoparlörün iOS 12 tabanlı yazılımına göz atıldığında bir yazılım güncellemesi ile etkinleştirilebilecek bir dizi yeni işlevlerin görüldüğü aktarılıyor.

Apple'ın Akıllı Hoparlörü HomePod ile Telefon Görüşmesi

Apple’ın Akıllı Hoparlörü HomePod ile Telefon Görüşmesi artık Mümkün Olacak!

Raporu doğruysa, yakında hoparlörünüzde telefon görüşmeleri başlatabilir ve çağrılara yanıt verebilirsiniz. (telefonunuzla eşleştiği sürece tabi)

HomePod Aralık 2017’de 350 dolar karşılığında satışa sunulduğunda, rakipleri Google Home veya Amazon Echo‘ya kıyasla oldukça az özellikler sunuyordu.  Mayıs ayında AirPlay 2 ile getirilen çoklu oda ses kontrolü özelliğinin bile HomePod’a eklenmesi uzun sürdü. Rakipleri ise, interkom ve çağrı desteği dahil olmak üzere, sık güncellemelerle ve ek ses komutlarını dinleyebilme yeteneği ile sık sık ek işlevsellik kazandı.

Büyük bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen rakiplerinden daha az özellikler sunan HomePod’un satışları bu nedenle hızla düştü. HomePod’un nu yeni özelliği aktif edecek güncellemeyi ne zaman yayımlayacağı henüz net değil bunu da söylemek lazım.