Sosyal Medya

MacOS

Mac Bilgisayarlar İçin Uyku Modunda Tehlike!

Apple tarafından üretilen Macintosh bilgisayarlar için yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

Apple, bir kez daha, yeni bir güvenlik açığıyla karşı karşıya. Ama bu kez konu, iPhone değil…

Apple tarafından üretilen Macintosh bilgisayarlar için yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bir yıldan daha eski Mac’ler için geçerli olan bu tehlike, bilgisayar korsanlarının sistemi tamamen ele geçirebilmesine ortam hazırlıyor.

“Dark Jedi” olarak bilinen Portekizli bilgisayar güvenliği araştırmacısı Pedro Vilaça tarafından ortaya çıkarılan bu güvenlik açığına göre uyku moduna geçmiş bir Mac’in uyandırılması üzerine BIOS kilidi devre dışı kalıyor ve kötü niyetli kişiler bilgisayara erişim sağlayabiliyor.

Geçtiğimiz Cuma günü ortaya çıkan bu tehlikeyle ilgili Apple henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Siber uzmanlar ise konunun birkaç hafta daha inceleneceğini söylüyor ve gerçekten büyük bir riskle karşı karşıya olduğumuz konusunda hemfikirler.

Bu olay geride bıraktığımız haftayla birlikte Apple’ın yaşadığı ikinci büyük problem olarak kayıtlara geçti. Daha önce ortaya çıkarılan açığa göre farklı karakter setlerine sahip bir mesajla, iPhone’ların “Mesajlar” uygulaması çökertilebiliyordu.