Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6s Pil Durum Göstergesinde Sorun Yaşanıyor!

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde pil göstergesi sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar batarya göstergesinin takılı kaldığından şikayetçi. Peki, bu sorun nasıl düzelecek?

iPhone 6s için satışa sunduğu bataryalı kılıf ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Apple’ın, yine batarya konusundan dolayı şu sıralar başı ağrıyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcıları pil göstergelerinin bozulduğundan şikayetçi olmaya başladı. Şikayet sayısının oldukça fazla olması Apple’ı harekete geçirmiş durumda.

Peki, iPhone 6s pil göstergesi sorunu tam olarak nedir? iPhone 6s kullanıcıları, telefonu uzun süre kullandıklarını ancak pil göstergesinde hiçbir değişikliğin olmadığını dile getiriyor. Yani şarj azalmasına rağmen pil göstergesi sabit duruyor. Eminimiz bu durum çok can sıkıcıdır.

Eğer iPhone 6s’te pil göstergesinde sorun yaşıyorsanız; Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat bölümünden “Otomatik Ayarla” seçeneğini aktifleştirmeniz ve telefonu kapatıp açmanız şimdilik geçici bir çözüm olarak görünüyor.

Apple’ın bu sorunu önümüzdeki haftalarda yayınlayacağı iOS 9.2.1 güncellemesi ile çözeceği söyleniyor. Ancak bizim tahminimiz, Apple’ın bugün veya yarın uzun süredir Beta aşamasında olan iOS 9.2.1 güncellemesini yayınlayacağı yönünde.