Sosyal Medya

iPhone

iOS 16 Spam SMS’leri Operatörlere Bildirmenizi Kolaylaştıracak!

iOS kullanıcıları bilgileri doğrudan Apple'a gönderen bir spam iMessage aldığında muhtemelen "Önemsiz Bildir - Report Junk"a dokunarak ondan kurtulmaya alışmıştır. Özellikle Spam SMS'leri operatörlere bildirmek için önemli bir özellik iOS 16 ile karşımıza çıkacak.

iOS 16 Spam SMS’leri Operatörlere Bildirmenizi Kolaylaştıracak!

iOS kullanıcıları bilgileri doğrudan Apple’a gönderen bir spam iMessage aldığında muhtemelen “Önemsiz Bildir – Report Junk”a dokunarak ondan kurtulmaya alışmıştır. Özellikle Spam SMS’leri operatörlere bildirmek için önemli bir özellik iOS 16 ile karşımıza çıkacak.

MacRumors haberine göre, önemsiz SMS mesajlarının, geçtiğimiz günlerde geliştiriciler için piyasaya sürülen ve bu Temmuz ayında halka sunulacak olan iOS 16 beta 2‘deki raporlama özelliğine dahil edileceğini bildirdi. Apple, bu özelliği yalnızca belirli operatörler için kullanıma sunuyor, ancak hangileri olduğunu henüz belirtilmiş değil. Özelliğin yaygınlaştırılması ve Operatör desteğinin diğer ülkelerde de artması beklenebilir.

iOS 16 Spam SMS’leri Bildir Özelliği Ne Yapacak?

SMS mesajlarını önemsiz olarak işaretleyen kullanıcılar, metnin numarasını ve içeriğini hem Apple’a hem de telefonlarının veya cihazlarının operatörüne kolayca gönderebilecek. İstenmeyen mesajları bir telefon operatörüne bildirmek normalde tüm mesajı dört basamaklı bir numaraya (çoğu kişinin araması gereken) iletmeyi gerektiren bir iş, bu nedenle bu özelliği yaklaşan iOS güncellemesine eklemek kullanıcılara bu işi kolayca yapmalarını sağlayacak.

Ücretsiz hediye kartları veya sipariş etmediğiniz paketler için teslimat uyarıları sunan şüpheli metinlerden bu şekilde kurtulmak artık daha kolay olacak yani…

Bildiğiniz gibi, İstenmeyen e-posta ve dolandırıcılık SMS mesajları, kısmen veri ihlalleri ve dolandırıcıların bu tür mesajları toplu olarak göndermesini kolaylaştıran yazılımların mevcudiyeti nedeniyle son dönemde oldukça yükselişte.

Bunun en önemli kanıtı olan veriler ise Spam engelleme uygulaması RoboKiller‘in bir tahmininde saklı, ABD’de Mayıs ayında yaklaşık 12 milyar spam metni gönderilmiş durumda.

iOS 16 Beta sürümü yüklemek istemeyenlerin acele etmesine gerek yok zira yakında iOS 16’nın yayınlanacaktır. Bu özelliği deneyimlemek için fazla beklemeniz gerekmeyecektir.