Sosyal Medya

MacOS

Apple’ın ARM Tabanlı ilk Mac’leri Yeni 13-inç Macbook Pro olabilir!

Apple'ın ARM tabanlı ilk Mac'leri hangi cihazlar olacak. ARM tabanlı Mac'ler Intel'e göre yüzde 50 ve daha fazlası bir performans sunabilir!

Apple ARM tabanlı Mac’lerini bu yılın sonlarında yada 2021 başında duyurabilir

Apple, ARM Tabanlı ilk Mac’leri yakında dönemde duyurabilir.Bunlar yeni 13-inç Macbook Pro ve yeniden tasarlanmış 24-inç iMAC olabilir.

Birçokları gibi bizde Apple’ın WWDC 2020 etkinliğinde ARM tabanlı işlemcileri cihazlarında kullanmaya başlayacağını bekliyoruz ancak şimdi bu yeni dönemde hangi sistemlerin bunu kullanacağı artık netlik kazanmaya başlıyor. Analist Ming-Chi Kuo;  ilk ARM tabanlı Mac’lerin 13 inç MacBook Pro‘nun yeni bir sürümü ve daha önce söylentilerin merkezinde yer alan yeni tasarım iMac’in 24 inçlik bir sürümü olacağını iddia ediyor.

Yine de bu mac’lerin 2021 başına da sarkma ihtimali olduğunu Bloomberg’te de yer aldı. Bizim için en önemli bilgilerden birisi de Kuo’ya göre; yeni ARM tabanlı Mac’lerin Intel tabanlı muadillerine göre yüzde 50 ile yüzde 100 arasında bir oranda daha hızlı olabileceğini söylemesi. Bloomberg’teki daha önceki bilgide 12 çekirdekli ARM işlemcilerden bahsediliyordu.

Kuo ayrıca, 2021 ortalarında ise yeni bir Macbook tasarımını geleceğine inanıyor. Yine de bunun  12-inç lik ARM tabanlı Macbook olduğuna dair bir bilgi paylaşmıyor. Tüm bu bilgilerin doğru olsa bile yaşanan bu covid-19 pandemi süreci, gerek tedarik zincirlerinde gerekse potansiyel pazarlarına açık olup olmamasına bağlı olarak gecikmeler yaşatabilir.

Kişisel olarak daha düşük iMac’ler ve Macbook Pro’lar la ARM tabanlı işlemcileri geçiş bizi şaşırtmaz. ARM tabanlı işlemcilerin özellikle mobil cihazları daha düşük güç ve verimli kullanması ile biliniyor. Apple’ın premium Mac’leri için ARM teknolojisini daha da geliştirmesi beklenebilir.