Sosyal Medya

Yazılım

Apple’ın iCloud.com’u daha da özelleştirilebilir hale geliyor

Apple'ın iCloud.com'u Fotoğraflar, Mail ve daha fazlasında yapılan güncellemelerle daha da özelleştirilebilir hale geliyor. Görünen o ki Apple, iCloud.com'u gerçekten kullanmak isteyeceğiniz bir şeye dönüştürüyor...

Apple’ın iCloud.com’u daha da özelleştirilebilir hale geliyor

Apple’ın iCloud.com’u Fotoğraflar, Mail ve daha fazlasında yapılan güncellemelerle daha da özelleştirilebilir hale geliyor. Görünen o ki Apple, iCloud.com’u gerçekten kullanmak isteyeceğiniz bir şeye dönüştürüyor…

 

Apple, iCloud.com‘u insanların günlük olarak kullandığı bir şeye dönüştürme konusunda gerçekten kararlı görünüyor. Gerçi bu değişim süreci aslında geçtiğimiz yıl başlamış ve iCloud’unuzda sakladığınız her şeyin bir nevi deposu olan iCloud.com sayfaları; yapılan güncellemelerle daha özelleştirilebilir ve kullanımı daha kolay olacak şekilde yeniden tasarlanmaya başlamıştı.

Apple, şimdi bu değişimi bir adım daha ileri götürdü. iCloud.com’daki tüm önemli uygulamalar yeni işlevlerle yükseltildi.

Örneğin, Fotoğraflar uygulaması artık size fotoğraflarınızın seçilmiş koleksiyonlarından oluşan Anılar‘ın yanı sıra seçtiğiniz fotoğrafların tam ekran slayt gösterilerini de gösterebilir. Notlar artık diğer notlara bağlanmanıza ve klasörleri paylaşmanıza olanak tanıyor ve bu arada Uygulama içindeki arama da iyileştirilmiş oldu.

Ve Mail artık gönderilen bir mesajı geri alma özelliğiyle web’den bir @icloud.com e-posta adresi oluşturmanıza olanak tanıyor.

Daha genel anlamda, iCloud.com’daki tüm uygulama widget’ları artık çok daha işlevseldir; ana sayfadan bir e-postayı silmenize, bir belge indirmenize veya Drive’daki bir fotoğrafı önizlemenize olanak tanıyor.

Masaüstü bilgisayarlarında iCloud.com’u daha sık kullanmayı denemek isteyenler başka bir özelliği bunlardan çok daha faydalı bulabilir: Tarayıcı bildirimleri.

Bu özelliğe İzin verirseniz iCloud artık tarayıcınızdaki yeni e-postaları ve takvim etkinliklerini size bildirmeye başlayacaktır.