Sosyal Medya

Donanım

Apple’ın M3 işlemcili MacBook Pro ve Air’leri için 2024’ü bekleyeceğiz!

Ekim ayında piyasaya sürülmesi beklenen M3 işlemcili MacBook Pro ve M3 MacBook Air'ler için yeni bir takvim ortaya atıldı. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple'ın M3 MacBook Pro'su 2024'ün başında gelebilir ve bundan birkaç ay sonra ise M3 MacBook Air gelebilir. İşte detaylar...

Apple’ın M3 işlemcili MacBook Pro ve Air’leri için 2024’ü bekleyeceğiz!

Ekim ayında piyasaya sürülmesi beklenen M3 işlemcili MacBook Pro ve M3 MacBook Air’ler için yeni bir takvim ortaya atıldı. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple’ın M3 MacBook Pro’su 2024’ün başında gelebilir ve bundan birkaç ay sonra ise M3 MacBook Air gelebilir. İşte detaylar…

 

Bloomberg‘den Mark Gurman son makalesinde, Apple’ın M3 MacBook Pro’su 2024’ün başında gelebileceğini ve bunu takip eden bir kaç ay sonrada M3 MacBook Air’in satışa sunulacağını bildirdi.

Gurman daha önce Apple’ın yeni işlemcisine sahip olacak MacBook Air’i için Ekim ayını işaret etmişti. Görnüne o ki bu tahminini güncelledi ve şimdi üretimin “en erken” önümüzdeki bahar ve yaz ayları arasında piyasaya sürülmesi için şekillendiğini söylüyor.

Power On bülteninin son bölümünde Gurman, 13 inç ve 15 inç M3 MacBook Air’lerin şu anda mühendislik doğrulama testi (EVT) aşamasında olduğunu; M3 MacBook Pro’ların ise süreçlerinin bundan daha da ilerlemiş ve “seri üretime yaklaşmış durumda” olduğunu belirtti.

Yine Gurman’a göre, “M3 Pro ve M3 Max yongalarına sahip 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’lar, tasarım doğrulama testinin kısaltması olan DVT aşamasına ulaştı.” Gurman bu sayede “2024 yılının başları ile ilkbahar ayları arasında” piyasaya sürülebileceklerini tahmin ediyor.

Hatırlarsanız Apple benzer şekilde, M2 Pro ve M2 Max çipli 2023 MacBook Pro’larını Ocak ayında piyasaya sürmüştü.

Aslında Gurman’ın bu son raporu, bu hafta sonu Apple’ın bu hafta yeni iPad’leri tanıtacağı yönündeki söylentilerle de çelişiyor.

Supercharged ve 9to5Mac, iPad Air ve iPad mini’nin yeni işlemci yükseltmeleri alacağını, ilkinin M2 çipini benimseyeceğini ve mini’nin A16 Bionic’e yükseleceğini bildirdi. Gurman raporunda, bu doğrultuda yükseltmelerin hala geliştirilmekte olduğunu söylüyor, ancak “Önemli güncellemelerin yakın olduğuna inanmıyorum” diye yazıyor.

Bana sorarsanız, Apple bu modellerde indirime gitmeye başladığında yeni bir şeyleri beklemek daha doğru geliyor.