Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Siri ‘den Hayat Dokunuşu!

Eğer bir arabanın altında kaldıysanız, büyük ihtimal yardım istemeyi düşüneceğiniz son kişi dijital asistanınız olacaktır.

Eğer bir arabanın altında kaldıysanız, büyük ihtimal yardım istemeyi düşüneceğiniz son kişi dijital asistanınız olacaktır.

Ancak Siri’nin kanıtladığı üzere gerçek olmayan insanlar bile bazen hayat kurtarabiliyor.

Fox17 isimli haber kanalının raporlarına göre, genç bir erkek araba tamiri işi yaparken arabasının altında kalmış. Bu şanssız çocuk omuzlarını ve ellerini hareket ettirememesi sebebiyle kendini kurtaramamış ancak zekası kendini kurtarmaya yetmiş gibi gözüküyor. Önce yardım için bağıran genç yakın çevresinde onu duyabilecek kimsenin olduğunu anladıktan sonra şans eseri Siri’den gelen “bip-bip” sesleri ile onu kullanmayı akıl etmiş. Siri’nin aktivasyon sesiyle telefonunun arka cebinde olduğunu ve Siri’nin aktif olduğunu anlayan genç, Siri’ye sesli komut ile birlikte 911’i arayarak polise konumunu belli etmeyi başarmış.

Eminiz ki bu gelişen teknoloji ile birlikte daha bir çok hayat kurtulacak (Ya da robotlar bizi istila edecek) . Bunun gibi örnekler yalnızca robotların ve teknolojinin hayatımıza ne kadar yardımcı olacağına birer örnek iken teknoloji ilerledikçe daha ne tür şeyler çıkacak akıllar almıyor. Yalnızca Siri’nin telefon arka cepteyken ve üzerine oturduğumuzda verdiği uyarı alarmı bile böyle işe yararken ilerleyen zamanlarda bilgisayarlarımız ve akıllı telefonlarımız ile neler yapabileceğimiz hayal edebiliyor musunuz?

Peki siz teknolojinin ileride nelere yol açabileceğini ya da neleri kolaylaştıracağını düşünüyorsunuz? Eminiz ki bir çok kolaylığa imza atacaktır ancak ben hala Will Smith’in efsanevi Ben, Robot filmindeki geleceği görüyorum. 🙂