Sosyal Medya

iPhone

Apple’ın yeni ‘gerçekliği’ WWDC 2022’de mi geliyor?

Apple, bugünkü etkinliğinde neler vaat ediyor? iPad çoklu görevi, yeni bir karma gerçeklik vizyonu ve daha güçlü bir MacBook Air ortaya çıkabilir!

Apple’ın yeni ‘gerçekliği’ WWDC 2022’de mi geliyor?

Apple, bugünkü etkinliğinde neler vaat ediyor? iPad çoklu görevi, yeni bir karma gerçeklik vizyonu ve daha güçlü bir MacBook Air ortaya çıkabilir!

Apple hayranlarının merakla beklediği gün geldi, çattı. Apple’ın Geleneksel Dünya Geliştiriciler Fuarı WWDC 2022 Etkinliği bugün gerçekleştirilecek.

Apple CEO’su Tim Cook ve başkanın olağan üstü kadrosunun gerçekleştirecek yenilikler karşımıza gelecek. Gösteriyi nasıl izleyebilirsiniz? Bunu bulmak kolay ancak ne bekleniyor onu son bir defa daha belirtmekte fayda var.

realtyOS

Bu yazının da başlığını oluşturan ve Apple’ın yıllardır üzerinde çalıştığı karma gerçeklik ile ilgili neler göreceğimizi oldukça merak ediyoruz. Öncelikle daha önceki yıllarda olduğu gibi Apple’ın bize iOS, iPadOS ve benzerlerinin sonraki yinelemelerini göstereceğini bilerek WWDC 2022 izleyebiliriz.Bunlara birazdan değineceğiz, ancak WWDC 2022’yi çevreleyen açık ara en heyecan verici söylenti, aslında yeni olan tek şey: realiteOS. Apple’ın uzun süredir söylentileri dolaşan karma gerçeklik kulaklığına güç veren işletim sistemi bu olacak.

Apple’ın şu anda teknoloji dünyasını kasıp kavuran büyük AR/VR trendine dahil olmak istediği bir sır değil (görünüşe göre Meta’nın yaptığı gibi olmasa da), ancak son zamanlardaki bazı gelişmeler WWDC’de bir tür açılışa işaret ediyor.

Zira, Bloomberg, geçen ay Apple yöneticilerinin cihazı zaten denediğini bildirdi, ancak aynı rapor WWDC’de planlanan açıklamanın teknik sorunlar nedeniyle ertelenebileceğini de bildiriyordu. Kulaklığın kendisi primetime için hazır olmasa bile, Apple’ın WWDC’de bunun için geliştirdiği yazılım ortamını resmi olarak tanıtması beklenebilir.

The Verge, WWDC haftası için “realityOS” için bir ticari marka başvurusu tespit etti ve teknoloji blog yazarı Robert Scoble, WWDC’nin Apple’ın karma gerçeklik planlarıyla ilgili üç büyük etkinlikten ilki olacağını söyledi. Şimdi yazılım, sonra donanım olmasından yani…

Şimdi neden Apple’ın WWDC davetinin neden bir sürü 3D karakter modelini içerdiği daha iyi anlaşıyor olabilir.

iOS 16

Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 16’nın karşımıza çıkmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Bloomberg’e göre, bu yılki iPhone yazılım güncellemesi aslında oldukça büyük değişiklikler yapacak. Anlık bildirimlerinin, Mesajlar uygulamasında olduğu gibi bir tür revizyon aldığı iddia ediliyor. İkinci değişikliğin, Bloomberg’e göre sesli mesajları çevreleyen biraz daha sosyal medya benzeri işlevsellik alacağı bildiriliyor.

Ancak, kilit ekranı en büyük makyajı alacak gibi görünüyor: Widget işlevlerine sahip duvar kağıtları ve telefonu uyandırmadan size saati ve tarihi gösterebilen her zaman açık kilit ekranının yaklaşmakta olan iPhone 14’ün içinde yer alacağı bildiriliyor.

Her zaman açık olan kilit ekran, Android severlerin tercih ettikleri işletim sistemi dahil olmaya başladıktan yıllar sonra Apple’ı bu özelliği çaldıkları için alay edebilecekleri bir başka özellik olacak.

iPadOS 16

Tablet kullanıcıları WWDC 2022’de üvey evlat muamelesi görmeyecek. iPad’inizin daha çok bir dizüstü bilgisayar gibi olmasını isteyenlerdenseniz, bu yıl sizin yılınız olacak gibi.

Bloomberg, iPadOS 16’nın, aynı anda iki veya üç açık uygulamanız varsa, uygulamaları yeniden boyutlandırma ve yeniden düzenleme yeteneği gibi gelişmiş çoklu görev özellikleriyle iPad’leri donatacağı bildiriliyor. Kullanıcı arayüzü ayrıca, hangi uygulamaların açık olduğunu görmeyi ve bunlar arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak için, belki de bir Mac bilgisayardaki bağlantı istasyonundan farklı olarak güncellenecek…

Bunlar iPad serisi için büyük değişiklikler olur. Şu anda, ekran alanını üçte birine ayırırken iki uygulamayı bölebilir, ancak Mac kullanıcılarının şimdiye kadar alışkın olduğu pencere yeniden boyutlandırma özelliklerini sunmayacak.

watchOS9

Apple Watch yazılımının yeni sürümünü göreceğimizden eminiz, ancak ne bekleyeceğimiz konusunda çok ayrıntı yok. Bir dizi yeni geliştirme gelecek. Bunlar arasında acil servislerle iletişime geçmek için sınırlı uydu bağlantısı, Sağlık uygulamasında gelişmiş kadın sağlığı takibi ve Apple Watch’unuzun pilini korumak için düşük güç modu bulunuyor.

Elbette ek antrenmanlar, saat yüzleri ve belki de yeni uyku izleme özellikleri de bekleyebilirsiniz. Bir anlamda yine Apple Watch’u en iyi sağlık ve fitness arkadaşı yapacak her şey olabilir.

macOS 13

Apple, 2022’de çoğunlukla yeni iPhone’lar ile ilişkilendirilebilir, ancak hala baştan sona bir bilgisayar şirketi. Bunu akılda tutarak, Apple’ın bir sonraki macOS yinelemesini göstermesi bekleniyor, ancak büyük bir revizyon olacak gibi görünmüyor. Yukarıda bahsedilen iOS 16 özelliklerini özetleyen aynı Bloomberg raporunda Gurman, Mac kullanıcılarının “bazı yeniden tasarlanmış uygulamalar” ve Sistem Tercihleri ​​menüsü için büyük bir değişiklik bekleyebileceğini söyledi.

Bunun dışında ilave bir bilgi maalesef yok.

tvOS

Apple’ın en çok ihmal edilen işletim sistemi, potansiyel olarak WWDC 2022’de spot ışığında çok az gösterilebilir. Özellikle, Apple TV cihazları “daha akıllı ev bağlantıları” alacak. Bunun aslında ne anlama geldiği konusunda herkesin tahmini, HomePod cihazlarıyla ek bağlantı bir sonuç…

M2 çipli MacBook Air

WWDC aslında bir donanım etkinliği değil, ancak Gurman’ın büyük WWDC raporu, görebildiğimiz bir cihazdan bahsetti: Yeni bir MacBook Air.

2022 MacBook Air için büyük bir yıl olacak, Apple’ın M2 adlı kendi yapımı silikonunun, yeni nesil bir versiyonunun dahil edilmesini görebiliriz.

Etkileyici performansı güçlü pil ömrüyle bir araya getirdiği için 2020’de M1 MacBook Air’i tüm kullanıcılar ve teknoloji otoriteleri övmüştü, bu nedenle aynı makinenin yeni bir M2 sürümünün bu iki yönü daha da iyileştireceğini bekleyebiliriz.

Özetle, Apple’ın WWDC 2022’de göstereceği hemen hemen her şey, muhtemelen daha önce kullandığınız bir şey olacak ve sonunda daha yüksek bir sayıya sahip olacak.

iOS 16, iPadOS 16 ve M2 MacBook Air’in tümü inanılmaz görünse bile, hiçbiri çok şaşırtıcı olmayacak. Burada realtyOS’un Apple’ın gösterdiği tamamen yeni tek şey olabileceği düşünüldüğünde, realiteOS’a bizi havaya uçurmak için gerçek bir şans verildiğini görebiliriz.

Bakalım bize ne gösterilecek…