Sosyal Medya

Genel

Apple’ın Yönetim Kadrosunda Değişiklik

Apple, yönetim kadrosunda yaptığı büyük revizyonla birlikte yeni bir döneme merhaba diyor!

Apple, CEO Tim Cook göreve geldiğinden beri ilk kez bir operasyon şefi atadı. Firmanın yeni operasyon şefi Jeff Williams olacak.

Eski CEO Steve Jobs, bu pozisyona Cook’u getirmiş ve hastalandığı sırada Cook’u kendi yerini alacak kişi olarak belirlemişti. Ancak Wall Street Journal, firmadaki isimsiz bir kıdemli yöneticiyi kaynak vererek, bu durumun Williams’ın Cook’un yerini alacak kişi olduğu anlamına gelmediğini yazdı. Zira firmanın yönetici kadrosunun pek çoğunun gelecekteki CEO olmak için gerekli yeteneklere sahip olduğunu söylemekte.

Cook, yaptığı açıklamada Williams’ın kendisinin şimdiye kadar çalıştığı en iyi operasyon yöneticisi olduğunu söylerken Apple konu hakkında yaptığı açıklama dışında bir yorumda bulunmadı.

Jeff Williams

Firmanın yarı iletken üst yöneticisi Johny Srouji de Apple’ın yönetici kadrosuna donanım teknolojileri kıdemli başkan yardımcısı olarak katılmış durumda. Ayrıca Apple‘ın küresel pazarlama kıdemli yardımcı başkanı Phil Schiller‘ın rolü de genişletildi ve artık Schiller firmanın App Store‘u ile de ilgilenecek. Apple‘ın internet yazılım ve hizmet kıdemli yardımcı başkanı Eddy Cue daha önce App Store ile ilgilenmenin yanı sıra iTunes, Apple Pay ve Apple Music ile ilgilenmekteydi.

Ayrıca firma, reklam firması Grey Group‘un baş kreatif yöneticisi Tor Myhren‘i de pazarlama iletişimleri yardımcı başkanı olarak işe almış durumda. Myhren, Apple‘ın reklam çalışmalarını yönetecek ve direkt olarak Cook’a rapor sunacak.