Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple, Kaliforniya ve İngiltere’de Yeniden Mağaza Kapatıyor

Apple, artan vakalar nedeniyle Kaliforniya ve İngiltere'de Mağaza Kapatıyor. Artan covid-19 vakaları nedeniyle ikinci kez mağaza kapatıyor.

Apple, artan vakalar nedeniyle Kaliforniya ve İngiltere’de Mağaza Kapatıyor

İngiltere’de her ne kadar şu anda mutasyona uğrayan Covid-19 konuşuluyor olsa da, artan Covid-19 vakaları teknoloji devlerine yeniden Mağaza kapattıyor. Benzer şekilde Kaliforniya’da da durum iyi değil.

Apple, New York Times‘a yaptığı açıklamada, Apple’ın belli bölgelerdeki COVID-19 vakalarının artması nedeniyle Kaliforniya’daki 53 mağazanın tamamını ve İngiltere, Tennessee, Brezilya ve Meksika’daki 16 mağazayı kapattığını söyledi. Bu mağaza kapatma Apple’ın salgın başlangıcından sonra ikinci büyük Apple Mağazası kapatma olayı…

NYT’ye verilen demeçte Apple sözcüsü;

“Hizmet verdiğimiz bazı topluluklardaki mevcut COVID-19 koşulları nedeniyle, bu bölgelerdeki mağazaları geçici olarak kapatıyoruz. Durumu yakından izlediğimiz için bu adımı büyük bir dikkatle atıyoruz ve ekiplerimizi ve müşterilerimizi mümkün olan en kısa sürede geri getirmeyi dört gözle bekliyoruz.” denildi.

Los Angeles ve Kaliforniya bazı yerleri şu anda Koronavirüs vakalarının artan sayısı ile mücadele ediyor ve 19 Aralık Cumartesi gecesi Hastanelerin yatak kapasitesi yüzde 3’ün altına kadar düştü. Birleşik Krallık’ta da benzer durum var ve ciddi bir kapatma kararı orada da alındı.

Aslında bu kapanma yılın belki de en çok alışveriş yapılacağı Yılbaşı – Noel öncesinde gelmesi dikkat çekici. Bununla birlikte web sitesi üzerinden perakende satışlarla alışveriş imkanı elbette devam ediyor.