Sosyal Medya

Yazılım

Architecht’in Train&Work Mezunları Yazılım Sektörüne Adımını Atıyor

Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer alan Architecht; “Train&Work” eğitim programı kapsamında ilk mezunlarını verdi. Mühendislik dışı bölümlerden yeni mezun olan genç yeteneklerin yazılım sektörüne kazandırılması amacıyla tasarlanan Train&Work programıyla katılımcılara 6 ay boyunca nitelikli bir yazılım eğitimi verildi.

Architecht’in Train&Work Mezunları Yazılım Sektörüne Adımını Atıyor

 

Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer alan Architecht; “Train&Work” eğitim programı kapsamında ilk mezunlarını verdi. Mühendislik dışı bölümlerden yeni mezun olan genç yeteneklerin yazılım sektörüne kazandırılması amacıyla tasarlanan Train&Work programıyla katılımcılara 6 ay boyunca nitelikli bir yazılım eğitimi verildi.

 

Statista verilerine göre 2023 sonuna kadar yazılım pazarındaki gelirin 700 milyar dolara yaklaşacağı öngörülüyor. Sektördeki en büyük payı 271,8 milyar dolar ile kurumsal yazılımlar kapsıyor. Türkiye’de ise bilişim sektörü 22 milyar dolarlık hacime ulaştı. Bilişim ve yazılım sektörü sürekli olarak gelişime ve değişime açık bir alan olsa da nitelikli işgücü eksikliği sektörün en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji şirketlerinden Architecht, bu alanda yaşanan problemleri gidermek amacıyla yazılım sektörüne can suyu olacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

 

 

Türkiye’de ve teknoloji sektöründe bir ilk: Architecht “Train&Work” programı

 

Kuveyt Türk’ün yüzde yüz iştiraki olarak finans sektörü için global teknoloji ürünleri geliştiren Architecht, bu yıl fintech ve yazılım alanında kendi yeteneklerini yetiştirmek amacıyla, Train&Work eğitim programını hayata geçirdi. Nitelikli yazılımcı yetiştirme programı Train&Work ile mühendislik dışı bölümlerden yeni mezun olan genç yeteneklerin yazılımcı olmaları için uzman eğitmenler tarafından çevrim içi ve yüz yüze olarak yaklaşık 6 aylık eğitim programı uygulandı. Eğitim süresince tüm yazılımcı adaylarına düzenli maaş ödemesi gerçekleştirildi. Yoğun eğitim programında adaylara; programlama sistematiği ve kaynak kod yönetimi, veri yapıları ve temel algoritmalar, web ve mobil yazılım geliştirme temelleri, DevOps altyapısı, güvenli kod geliştirme, JavaScript, React eğitimleri verilerek mentörlük desteği ile çeşitli proje çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Architecht İK, Yönetişim ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şule Hatun Avşaroğlu,

 

“Train&Work” eğitim programı sektörümüzün geleceği için bir armağan

 

“Train&Work” programı hakkında bilgi veren Architecht İK, Yönetişim ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şule Hatun Avşaroğlu,

“Train&Work” programımızın ilk mezunlarını vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sektörümüzün en büyük sorunlarından birisi olan nitelikli yazılımcı ihtiyacı için geliştirdiğimiz programa yoğun bir ilgi oldu. 2 bin 318 yeni mezunun başvuru yaptığı ve 27 arkadaşımızın tüm aşamalardan geçerek sınıf eğitimlerine dahil olduğu programımız ilk mezunlarını verdi. Architecht olarak sahiplendiğimiz tüm alanlarda en iyisini yapmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Train&Work programımızla mühendislik dışı farklı disiplinlerden mezun olan genç yeteneklerimizi, 6 ay süren yoğun ve donanımlı bir eğitimle yazılımcı ya da analist olabilecek seviyeye çıkarttık. Bu anlamlı proje tüm sektörümüze bir armağan niteliğinde. Train&Work programını başarıyla tamamlayan tüm mezunlarımızı gönülden tebrik ediyor ve kariyer hayatları boyunca kendilerini geliştirmeleri konusunda da her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha paylaşmak istiyorum” dedi.

 

Train&Work programının oldukça ses getirdiğini ve Architecht’in bu alanı sahiplenmek istediğini belirten Avşaroğlu, programın ikinci dönem planlamasını tamamladıklarını ve ilk programa göre daha yoğun bir taleple karşılaştıklarını aktardı. Toplam 2 bin 753 yeni mezununun başvuruda bulunduğu Train&Work programının ikinci dönemi 34 katılımcıyla Eylül ayında başlayacak.