Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Arizona Valisi UBER’in Sürücüsüz Araç Testlerini Yasakladı

Arizona Valisi UBER'in Sürücüsüz Araç Testlerini Yasakladı. Ariziona eyalet valisi Doug Ducey, Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'ye bir mektup göndererek sürücüsüz araçlarla ilgili denemeleri resmi olarak sonlandırmasını istedi.

UBER’in Sürücüsüz Araç Testleri Yasaklandı

Şirket geçen haftaki ölümcül kaza sonrası ülke genelinde sürücüsüz araç testlerini zaten askıya almıştı.

Otonom UBER SUV’un yani UBER’in sürücüsüz aracının geçtiğimiz hafta Tempe’deki ölümlü kazasının araştırılması sırasında ARİZONA valisi; Uber’in oradaki otomobillerin testlerine izin verdiği kararını askıya aldı bildirildi. Şirket testlerini zaten durdurmuş olsa da Vali Doug Ducey (R), bu zamana kadar bir çok şirketin kendi kendine sürüş özelliklerini test etmesi konusunda ılımlı yaklaşımı ile biliniyordu. Sadece olaydan bir kaç hafta öncesine kadar da otonom araçlarında güvenlik sürücüsü olmadan da test edilmesine izin vermişti.

Ariziona eyalet valisi Doug Ducey, Uber CEO’su Dara Khosrowshahi’ye bir mektup göndererek sürücüsüz araçlarla ilgili denemeleri resmi olarak sonlandırmasını istedi.

Ducey, mektubunda geçtiğimiz günlerde yaşanan ölümcül kazanın, Uber’in sürücüzü aracının güvenlik standartlarının karşılanması noktasında büyük bir başarısızlığa uğradığını gösterdiğini belirtti.
Uber, yaşanan kazanın ardından yaptığı testleri gönüllü olarak durdurdupğunu açıklamıştı. Ancak Ducey’in bu kararı şirketin önümüzdeki dönemde testlere tekrar başlama umutlarını da tüketmiş oldu.
Ducey;

“Halkın güvenliğini geliştirmek, her zaman için Arizona’nın sürücüsüz araç testine yaklaşımının en önemli alanıdır. Beklentim, bu teknolojiyi kullanan tüm şirketler için en önemli unsurun halkın güvenliği olmasıdır. Arizona bu konuda tolerans göstermeyecektir” dedi.

Uber daha önce Ariziona ile birlikte Kaliforniya ve Pensilvanya’da da sürücüsüz araç testleri yapmıştı. Kazanın ardından tüm eyaletlerdeki testlerini gönüllü olarak durduran şirket, ne zaman başlayacağı konusunda ise bir açıklama yapmamıştı.

Uber’den Vali Ducey’in mektubu üzerine yapılan açıklamada, “Soruşturmalara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya devam edeceğiz ve diyalog kanallarını açık tutacağız.” denildi.

UBER’in Sürücüsüz Araç Testlerini Yasakladı ‘ğı mektup

 

 

Uber’in Volvo markalı sürücüsüz aracı Arizona’da bir kadına çarpmış ve ölümüne neden olmuştu. Bu olay ölümle sonuçlanan ilk sürücüsüz araç olarak kayıtlara geçerken, sürücüsüz araçlarla ilgili tartışmaların artmasına neden olmuştu.

Ancak UBER’in bu aracında güvenlik sürücüsü olmasına rağmen ortaya çıkan görüntülerde elindeki telefonla uğraştığı da görülmüştü.

Wall Street JournalFox 31