Sosyal Medya

Donanım

ASUS CES 2021’de yeni monitör modellerini duyurdu

PC ve konsol oyuncuları için: ROG Swift PG32UQ, Strix XG43UQ ve TUF Gaming VG28UQL1A adlı yeni modeller en son ekran kartlarıyla 144 Hz’de 4K görüntülere destek veriyor.

ASUS yeni monitörlerini tanıttı

Yeni modeller arasında PC ve konsol oyuncuları için HDMI 2.1 monitörler, kurumsal kullanıcılar ve içerik üreticiler için profesyonel monitörler yer alıyor…

  • PC ve konsol oyuncuları için: ROG Swift PG32UQ, Strix XG43UQ ve TUF Gaming VG28UQL1A adlı yeni modeller en son ekran kartlarıyla 144 Hz’de 4K görüntülere destek veriyor. HDMI 2.1 bağlantısıyla da en yeni konsollarda 4K 120 Hz oyun deneyimi sunuyor.
  • Rekabet etmeyi seven oyuncular için: 28 inç boyutundaki ROG Swift PG279QM’de 1 ms (griden griye) tepki süreli WQHD 240 Hz Fast IPS panelle birlikte NVIDIA Reflex Latency Analyzer (RLA) özelliğine sahip G-SYNC teknolojisi, DisplayHDR 400 ve DCI-P3 %95 özellikleri bulunuyor.
  • İçerik üreticileri için: 14 inç ProArt Display PA148CTV taşınabilir monitör ASUS Dial ve Sanal Kontrol Paneli ile yaratıcı iş akışlarını daha verimli hale getiriyor. Calman Verified 32 inç 4K UHD PA329CV ise %100 sRGB renk gamı ve Delta E < 2 renk doğruluğu sunuyor.
  • Kurumsal kullanıcılar için: 15,6 inç ZenScreen MB16ACV FHD taşınabilir ekran, dahili standı ve uzun süre dayanan anti bakteriyel kaplamasıyla birlikte seyahat halindeyken çalışmaya uygun.

ASUS CES 2021’de yeni monitör modellerini duyurdu. Oyun, ProArt ve ZenScreen serilerine dahil olan yeni modeller oyuncuların, içerik üreticilerinin ve kurumsal kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. TrendForce adlı pazarlama araştırma firmasının yaptığı çalışmaya göre ASUS’un monitör sevkiyatında yıllık %40 büyüme elde etmesi bekleniyor. Bu da 2020’in ilk 10 monitör markası arasındaki en yüksek büyüme oranı.

Oyuncular için

ASUS, PC ve konsol oyuncularına 28, 32, ve 43 inç boyutlarında 144 Hz HDMI 2.1 oyuncu monitörleri sunuyor. PC oyuncuları için ideal olan bu ekranlar 100 Hz’in üzerinde yenileme hızlarıyla stabil 4K oyun deneyimi için en yeni ekran kartlarına destek veriyor. DisplayPort 1.4 Display Stream Compression (DSC) eknolojisi, her kareyi fark edilen görüntü kaybı olmadan sıkıştırıp açarak tek bir DisplayPort 1.4 bağlantısı üzerinden 4K görüntü sunuyor.

Konsol oyuncuları ise bu modelleri HDMI 2.1 üzerinden yeni nesil konsollarına bağlayarak 120 Hz’de 4K oyun deneyimi yaşayabiliyor. Bu yeni modellerde ayrıca Değişken Yenileme Hızı (Variable Refresh Rate) teknolojisi ve Otomatik Düşük Gecikme (Auto Low Latency) modu bulunuyor.

Üç kenarı çerçevesiz ROG Swift PG32UQ, 32 inç boyutundaki 4K UHD IPS paneliyle 144 Hz yenileme hızı ve 1 ms hareketli görüntü tepki süresi (MPRT) sunuyor. Modelde bunlara ek olarak %98 DCI-P3 renk alanı, VESA DisplayHDR 600 uyumluluğu, ASUS Çok Düşük Hareket Bulanıklığı Senkronizasyonu (ELMB SYNC) ve ASUS Değişken Hız Aşırtma teknolojileri de bulunuyor.

ROG Strix XG43UQ, son derece akıcı oyun görüntüleri için 144 Hz yenileme hızına sahip 43 inç boyutunda bir 4K UHD (3840 X 2160) oyuncu monitörü. Bu modelde DSC, ASUS ELMB SYNC ve HDR gibi birçok özellik yer alıyor. Hareket bulanıklığını ortadan kaldıran ASUS ELMB SYNC teknolojisi, hareketli görüntülerin daha net görünmesini sağlayarak oyun deneyimini daha akıcı ve hızlı hale getiriyor. DisplayHDR™ 1000 uyumlu olan ve DCI-P3 renk gamının %90’ını kapsayan bu model olağanüstü kontrast ve renk performansı sunuyor.

Üç modelin en küçüğü olan TUF Gaming VG28UQL1A, üç kenarı çerçevesiz bir tasarıma sahip. 28 inç boyutundaki 4K UHD Fast IPS panel 144 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresi sunuyor. Son derece akıcı oyun deneyimi için değişken yenileme hızı teknolojisinden yararlanan bu model, %125 sRGB ve %90 DCI-P3 renk gamlarına, VESA DisplayHDR 400 uyumluluğuna, ELMB SYNC ve Değişken Hız Aşırtma teknolojilerine de sahip.

Rekabet etmeyi seven oyuncular için tasarlanan WQHD çözünürlüklü 27 inç ROG Swift PG279QM, 1 ms (griden griye) tepki süresine sahip 240 Hz Fast IPS panel ile geliyor. Reflex Latency Analyzer (RLA) özellikli bir G-SYNC işlemcisine sahip olan model DisplayHDR 400 ile uyumlu ve DCI-P3 renk gamının %95’ini kapsıyor. Model ayrıca ASUS’a özgü GamePlus ve GameVisual yazılımlarıyla oyunculara avantaj sağlıyor. PG279QM’deki Aura Sync aydınlatma, Aura Sync destekli diğer ürünlerle eşleştirilerek oyun sisteminizin uyumlu bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Model ayrıca ROG Masa Montaj Kiti ile de uyumlu.

Küçük ve hafif ROG Strix XG16AHP-W, 16,5 inç boyutunda bir taşınabilir FHD IPS oyuncu monitörü. 144 Hz yenileme hızı ve Adaptive-Sync teknolojisi görüntülerde yırtılma olmadan akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Modeldeki yüksek kapasiteli 7800 mAh pil 144 Hz’de üç saate kadar oyun oynama olanağı veriyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde bir saat şarj ile monitörü iki saate kadar kullanmak mümkün. USB-C ve micro HDMI bağlantı noktalarına sahip olan model, mobil cihazlara, dizüstü bilgisayarlara, oyun konsollarına, kameralara ve daha fazlasına bağlanabiliyor. Katlanabilir stant ve birlikte gelen ROG Tripod ile iş veya oyun için en ideal konumu ayarlamak da mümkün.

İçerik üreticileri için

ASUS ProArt Display PA148CTV, yansıma önleyici panele ve kapasitif 10 nokta dokunmatik özelliğine sahip bir 14 inç FHD IPS taşınabilir monitör. İçerik üreticileri için tasarlanan bu mu model, ASUS Dial ve Sanal Kontrol Paneli özellikleriyle üretkenliği artıran kısayollar ve programlanabilen tuşlar sunuyor. Bu tuşlar Photoshop, Lightroom Classic, Premiere Pro ve After Effects gibi desteklenen Adobe yazılımlarıyla kusursuz bir şekilde çalışıyor. Dünyanın Calman Verified unvanlı ilk taşınabilir monitörü olan PA148CTV, sRGB ve Rec. 709 renk gamlarının %100’ünü kapsıyor. Fabrikada önceden kalibre edilen model Delta E < 2 renk doğruluğu değerine sahip. Sanal Kontrol Paneli ayrıntılı ve hassas ayarlar için çeşitli düğmeler ve programlanabilir kısayol tuşları sunuyor.

Ekranın arka tarafında yer alan ASUS Dial; kullanıcıların uyumlu Adobe yazılımlarını ve Microsoft Surface Dial denetimlerini kontrol edebilmesini, işe odaklanırken ayar yapabilmesini sağlıyor. Entegre ekran menüsü ise hızlı ve kolay monitör ayarları sunuyor. Kullanıcılar önceden kurulu olarak gelen ProArt Preset yazılımıyla renk gamını ayarlayabiliyor veya ProArt Palette ile diğer ekran ayarlarına erişebiliyor.

PA148CTV’de iki adet USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Bunlar tek bir kabloyla hem ses ve görüntü sinyallerini iletebiliyor hem de güç girişi sağlayabiliyor. Micro HDMI bağlantı noktası ise farklı giriş kaynaklarına bağlanma olanağı sunuyor. Model üzerindeki yuva sayesinde bir tripodun üzerine yerleştirilebiliyor. Ayarlanabilir stant ise monitörü seyahat ederken bile ideal izleme açısına ve konumuna getirme imkanı sağlıyor. PA148CTV deri kılıfıyla şık bir şekilde taşınabiliyor.

32 inç boyutundaki ASUS ProArt Display PA329V, sRGB renk gamının %100’ünü kapsayan IPS panele sahip bir 4K UHD (3840 x 2160) monitör. Calman Verified unvanına sahip olan model, fabrikada önceden kalibre edildiğinden Delta E < 2 değerinde renk doğruluğu sunuyor. Model ayrıca VESA DisplayHDR 400 ile de uyumlu. Önceden yüklü olarak gelen ProArt Preset ve ProArt Palette yazılımları renk ayarlarını hızlı ve kolay bir şekilde yapmayı sağlıyor. PA329CV’de iki adet HDMI ve bir adet DisplayPort bağlantı noktasının yanı sıra DisplayPort Alt Mode; 90 watt güç dağıtımı ve süper hızlı veri aktarımı özelliklerini taşıyan bir USB-C bağlantı noktası da yer alıyor. Modelin dört yönlü ayarlanabilir stant, ön kısımda işlev düğmeleri ve C biçiminde mandallı masa montaj standı gibi ergonomik tasarım unsurları bulunuyor.

Kurumsal kullanıcılar için

ASUS ZenScreen MB16ACV yansıma önleyici panele ve son derece ince çerçeveli tasarıma sahip, 15,6 inç boyutunda bir FHD taşınabilir ekran. Monitörde gümüş iyonlarına sahip uzun süre dayanıklı özel bir anti bakteriyel kaplama bulunuyor. Yapışmayı %99,9 oranında önleyerek JIS Z 2801 ve ISO 22196 Anti mikrobiyal Faaliyet ve Etkinlik standartlarını karşılayan bu kaplama; monitörün üzerinde bakteri ve mantar üremesini engelliyor. Kaplama sayesinde monitörün önemli bölümleri temiz ve hijyenik kalıyor ve zararlı bakterilerin bulaşma ihtimali azalıyor. USB Type-C veya Type-A 3.0 bağlantı noktasına sahip tüm dizüstü bilgisayarlarla uyumlu olan bu monitör; hem görüntü ve ses sinyallerini hem de güç dağıtımını üstlenen hibrit sinyal çözümünden yararlanıyor. Ergonomik stant, monitörü düz yüzeyde dik kullanma imkanı veriyor ve eğimi ayarlayarak en rahat izleme açısını belirleme olağanı sağlıyor. ZenScreen MB16ACV standart 1/4 inç yuvaya monte edilebiliyor. Böylece geleneksel tripodlara veya masa üstü montaj kitlerine kolaylıkla yerleştirilebiliyor.