Sosyal Medya

Donanım

Asus VBIOS Güncellemesi GDDR6 bellek frekansını 14 Gbps’a yükseltiyor

Asus VBIOS Güncellemesi GDDR6 bellek frekansını 14 Gbps'a yükseltiyor.ASUS ROG Strix ve TUF Gaming RX 5600 XT ekran kartları için...

ASUS ROG Strix ve TUF Gaming RX 5600 XT ekran kartları, GDDR6 bellek frekansını 14 Gbps’ye yükselten VBIOS güncellemesine kavuştu!

 VBIOS güncellemeleri, ROG Strix ve TUF Gaming X3 Radeon ™ RX 5600 XT EVO OC Edition ekran kartları için AMD’nin gözden geçirilmiş GPU ve bellek saat hızlarının birlikte uygulanmasını sağlıyor.

Yeni VBIOS güncellemeleri ve Windows tabanlı güncelleme yardımcı programı ASUS destek sayfasından indirilebiliyor. ASUS, ROG Strix RX 5600 XT OC Edition ve TUF Gaming X3 Radeon RX 5600 XT EVO OC Edition ekran kartlarının; GDDR6 bellek frekansını 14 Gbps’ye yükselten yeni VBIOS güncellemesini duyurdu.

Asus VBIOS Güncellemesi GDDR6 bellek frekansını 14 Gbps'a yükseltiyor

Ocak 2020’de, AMD’nin Radeon™ RX 5600 XT GPU için revize edilmiş GPU saat frekansını uygulamak için yeni güncellemeler her iki model için de yayınlanmış; ancak bellek frekansları için daha kesin bir doğrulama süreci gözetilerek orijinal 12 Gbps bellek hızları korunmuştu. ASUS mühendisleri; yoğun test süreçlerinin ardından her iki kartta da kullanılan; Radeon RX 5600 XT GPU ve GDDR6 belleklerin oyunlarda ve uygulamalarda kararlı performanslarını korurken; AMD’nin yeni gelişmiş frekans seviyelerinde rahatlıkla çalışabildiğine emin oldular.

GPU ve GDDR6 bellek frekansları artırılmış yeni VBIOS güncellemeleri artık ROG Strix ve TUF Gaming X3 ürün destek sayfalarından indirilebiliyor. Güncelleme işlemini basitleştirmek için her ASUS VBIOS güncellemesi; doğrudan işletim sisteminden çalıştırılabilen Windows tabanlı bir yardımcı programla birlikte geliyor.