Sosyal Medya

Donanım

ASUS, sağlık hizmetleri ekosisteminin geleceğine yapay zekayı yerleştiriyor

ASUS Akıllı Bulut Hizmetleri Merkezi (AICS) sağlık sektöründe veri gizliliğine verdiği önemi, yapay zeka destekli yazılım hizmetleri için aldığı en yeni ISO 27001 Sertifikası ve HIPAA Uyumluluğu ile pekiştirdi.

ASUS, sağlık hizmetleri ekosisteminin geleceğine yapay zekayı yerleştiriyor

ASUS Akıllı Bulut Hizmetleri Merkezi (AICS) sağlık sektöründe veri gizliliğine verdiği önemi, yapay zeka destekli yazılım hizmetleri için aldığı en yeni ISO 27001 Sertifikası ve HIPAA Uyumluluğu ile pekiştirdi.

Dünyanın en yenilikçi anakartları, dizüstü bilgisayarları, monitörleri ve diğer bilgisayar donanımlarıyla tanınmış çok uluslu bir şirket olan ASUS bugün, ASUS’un yapay zeka destekli yazılım bölümü olan ASUS Akıllı Bulut Hizmetleri Merkezi (AICS) tarafından geliştirilen bulut tabanlı yapay zeka destekli tıbbi hizmetlerinin SGS Taiwan’ın yaptığı denetimler sonrasında bilgi güvenliği yönetimi için ISO 27001:2013 sertifikasını aldığını duyurdu. Ayrıca KPMG tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, AICS’nin Sağlık Sigortası Taşınabilirlik ve Sorumluluk Yasası’na (HIPAA) uyumlu olduğu kaydedildi.

ASUS Kurumsal Başkan Yardımcısı ve AICS Lideri Dr. Tai-Yi Huang, “ASUS gerçek tıbbi verilerin en sıkı global standartlarla korunmasına öncelik veriyor. Sürekli gelişen siber güvenlik risklerine ve tehditlerine karşı müşterilerimizle iş birlikleri yapıyoruz. Sağlık hizmetleri ekosistemini yapay zeka teknolojisiyle dijital dönüşümden geçirmek için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Elde ettiğimiz başarılar ASUS’un veri güvenliğini ve bütünlüğünü koruyan siber güvenlik uygulamalarına olan bağlılığını gösteriyor. Sağlık hizmetlerinde veri gizliliği için tüm dünyada uygulanan yönetmeliklere ve standartlara uyumlu çalışıyoruz.” dedi.

Yapay zeka destekli yenilikçi yazılımlarla sağlık sektörüne destek

AICS tarafından geliştirilen yapay zeka destekli tıbbi yazılım hizmetleri arasında EMR arama uygulaması, klinik karar destek hizmeti platformu, ilaç güvenliği hizmeti ve üstün Doğal Dil Anlama (NLU) teknolojisinden güç alan bir yapay zeka destekli ICD-10 kodu belirleme asistanı olan Miraico yer alıyor. Miraico tıbbi kayıtlardaki metinleri analiz ederek anlıyor ve otomatik olarak ICD-10 kodları öneriyor. Kullanıcı dostu tasarım mevcut iş yükleriyle sorunsuz entegre oluyor. Bu sayede kod belirlerken verim artıyor ve hastanelerin geri ödemeleri uygun hale getiriliyor. Bu yapay zeka destekli hizmetler sağlık çalışanlarının ve sağlık kurumlarının verilerden yararlanarak karar almasına, hasta bakım kalitesini artırmasına ve genel operasyonel verimi yükseltmesine olanak veriyor.

AICS ve ASUS Bilgi Güvenliği Komitesi tarafından uygulanan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISMS), risk değerlendirme, güvenli yazılım geliştirme döngüsü (SSDLC), yönetim için dış kaynak kullanımı ve siber güvenlik kriz yönetimi gibi mekanizmaları güçlendirmeyi hedefliyor. ASUS ISO 27001 sertifikası, SaaS ile bağlantılı olarak AICS tarafından yürütülen bilgi güvenliği yönetimi faaliyetlerinin sunulmasını da içeriyor. Bunlar arasında uygulama sistemlerinin, veri korumasının, ağ iletişiminin ve fiziksel güvenliğin geliştirilmesi, bakımı ve yönetimi yer alıyor. Sertifikalı ISMS; zararlı yazılımlar, veri sızıntıları ve hizmet kesintileri gibi olayları etkili bir şekilde önlüyor ve ASUS’un bilgi güvenliğini korumaya ve sürdürülebilir kurumsal operasyonlara ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor.

HIPAA uyumlu AICS yapay zeka destekli tıbbi hizmetler; toplanan, aktarılan, saklanan ve analiz edilen elektronik koruma altındaki sağlık bilgilerinin (ePHI) izin olmadan erişilmesini, açıklanmasını, değiştirilmesini ve yok edilmesini önlüyor. ePHI verilerine örnek olarak patalojik testler, tıbbi görüntüler, elektronik tıbbi kayıtlar (EMR), anonim istatistik verileri, hastanelerin personel ve sistem bilgileri verilebilir. Sağlık sektöründeki verilerin gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirlği en yüksek standartlarla korunuyor ve bu verileri yalnızca yetkili kişiler görüp iletebiliyor.

AICS tarafından sunulan yapay zeka destekli tıp hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için https://aics.asus.com/medical-ai-service-en/ adresini ziyaret edin.