Sosyal Medya

Donanım

ASUS, GDDR6X bellekli TUF Gaming ve Dual GeForce RTX 3060 Ti modellerini duyurdu

ASUS, TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti ve Dual GeForce RTX 3060 Ti ekran kartlarının daha yüksek performans için GDDR6X bellekle donatılan sürümlerini duyurdu.

ASUS, GDDR6X bellekli TUF Gaming ve Dual GeForce RTX 3060 Ti modellerini duyurdu

ASUS ayrıca 8 GB GDDR6 belleğe sahip Dual GeForce RTX 3060 ekran kartını da tanıttı. Duyurulan tüm yeni ekran kartları siyah veya beyaz renk seçenekleriyle geliyor.

  • Hata düzeltme özelliğine sahip GDDR6X bellekler aynı yapılandırmayla daha yüksek performans sunuyor.
  • ASUS Dual GeForce RTX 3060 farklı zevklere hitap eden iki ayrı renk seçeneğine sahip kompakt kasasıyla mükemmel uyumluluk sağlıyor.
  • ASUS Auto-Extreme otomatik üretim süreciyle üretilen üç yeni kart yüksek kaliteli yapılarıyla dikkat çekiyor.

ASUS, TUF Gaming GeForce RTX 3060 Ti ve Dual GeForce RTX 3060 Ti ekran kartlarının daha yüksek performans için GDDR6X bellekle donatılan sürümlerini duyurdu.

Bir önceki neslin, fiyat performans dengesi açısından en uygun modeli olan NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti şimdi yenilendi. GDDR6X bellekler 3060 Ti modelinin yeteneklerini artırırken kendi sistemini toplayan kullanıcılara da geniş seçenekler sunuyor. ASUS ayrıca GeForce RTX 3060 ailesine 8 GB GDDR6 VRAM’e sahip yeni bir modelle genişleterek sistemini yenilemek isteyenlere yeni bir fırsat veriyor.

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X modelinde kendinden önceki sürümle aynı üçlü Eksen Teknolojili fan tasarımı, sağlam alüminyum arka plaka, 2,7 yuva yer kaplayan yapı ve NVIDIA® G-SYNC® ile GPU Tweak III desteği bulunuyor. Bu sağlam temeli güçlendiren yüksek hızlı ve hata düzeltme özellikli GDDR6X VRAM, grafik işlemcinin önceki sürüme göre daha yüksek kare hızlarına ulaşmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra fabrikada hız aşırtma işleminden geçirilmiş bir model de sunuluyor. Bu model kutudan çıkar çıkmaz kullanıcılara mümkün olan en yüksek performansı sunuyor.

Askeri sınıf sağlam kapasitörler Auto-Extreme üretim süreci ile PCB’ye lehimleniyor. Üretim sürecinde insan hatasını ortadan kaldıran bu yöntem sayesinde sıkı gereksinimleri karşılayan hassas üretim yapılabiliyor. TUF Gaming kartlar isimlerini hak etmek için 144 saatlik zorlu testlerden geçiriliyor.

Küçük boyutlu sistem kurmak isteyen veya üç fanlı bir karta yetecek yeri olmayan kullanıcılar için tasarlanan ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB modeli de aynı yüksek hızlı GDDR6X bellekle güçlendirildi. İsminden de anlaşılabileceği gibi iki fanlı bir tasarıma sahip olan Dual, çok daha kısa yapısıyla birçok farklı kasaya sığabiliyor. İki yuva yer kaplayan kullanışlı tasarımıyla ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X, daha kalın kartların zorlanacağı kasalarda yeterli temiz havaya erişebiliyor. Bu karta aynı başarılı Dual tasarımına sahip 8 GB GDDR6 VRAM’li bir GeForce RTX 3060 modeli de eşlik ediyor.

Fanların çevresindeki bariyer halkaları hava akışını doğrudan soğutma bloğuna ileterek grafik işlemcinin ağır yük altında bile serin kalmasını sağlıyor. Daha hafif yüklerde ise 0 dB teknolojisi fanları tamamen kapatarak kartı sessizce çalıştırıyor. Grafik işlemcinin sıcaklığı 55° C’ye ulaştığında fanlar yeniden devreye giriyor. Alüminyum arka plaka, üst seviye modellerden daha uygun fiyatlı olan bu karta birinci sınıf bir hava katıyor.

ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X’in standart ve hız aşırtma yapılmış sürümlerine ek olarak, ASUS ayrıca bu kartın tamamen beyaz renkli bir sürümünü de piyasaya sürüyor. Aklında beyaz renki bir tema bulunan kullanıcılar ilk defa uygun fiyatlı ve kompakt bir ekran kartıyla 1080p ve 1440p çözünürlükte oyunların tadını çıkarabilecek. Daha büyük TUF modeli gibi, ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X’in tüm modelleri, bileşenleri insan müdahalesi olmadan lehimleyerek uzun süre dayanıklı ve yüksek kaliteli ürünler ortaya çıkaran ASUS Auto-Extreme teknolojisiyle üretiliyor. Sağlam, uygun fiyatlı ve yüksek performanslı bir ekran kartı arayanlar çözümü bu modellerde bulabilir. GeForce RTX 3060 da beyaz renkli Dual sürümle piyasaya sürülecek. 8 GB GDDR6 VRAM’e sahip olan bu model, kardeşiyle aynı ön koruma ve soğutma tasarımını taşıyor.