Sosyal Medya

Donanım

ASUS IoT ve Canonical, Ubuntu sertifikaları için iş birliği yaptı

Önceden Ubuntu Linux OS kurulu olarak gelen ASUS IoT cihazları test edilip onaylanıyor, sürekli destek ve güvenlik güncellemeleriyle kutudan çıkar çıkmaz en iyi deneyimi sunmaya başlıyor.

ASUS IoT ve Canonical, IoT uygulamalarına yönelik Ubuntu sertifikaları için iş birliği yaptı

Önceden Ubuntu Linux OS kurulu olarak gelen ASUS IoT cihazları test edilip onaylanıyor, sürekli destek ve güvenlik güncellemeleriyle kutudan çıkar çıkmaz en iyi deneyimi sunmaya başlıyor.

  • ASUS IoT cihazları önceden lisansı alınmış Ubuntu Linux OS yüklü olarak geliyor. Piyasaya sürülme süresini kısaltan bu imkan Canonical’ın uzun vadeli desteğiyle birlikte sunuluyor.
  • Lisanslama sayesinde ASUS IoT cihazları güvenli bir şekilde en son Ubuntu Linux güncellemelerini ve güvenlik yamalarını alabiliyor.
  • ASUS IoT PE100A, Canonical’ın Ubuntu 20.04 sürümü için sertifika verdiği ilk NXP i.MX8 IoT cihazı olma özelliğine sahip.

Global AIoT çözümleri sağlayıcısı ASUS IoT bugün, çeşitli sınır bilişim uygulamalarındaki tümleşik kartlar ve sistemler için Ubuntu Linux işletim sisteminin önceden kurulmuş ve sertifikalı sürümlerini sunmak amacıyla Canonical ile bir iş birliği anlaşması yaptığını duyurdu. PE100A gibi yeni ASUS IoT cihazlarının Ubuntu Linux ile en iyi performansı sunacağının garantisi Canonical tarafından verilecek. Böylece geliştirme süresi, yapılandırma ve kurulum gibi alanlarda avantaj elde edilecek.

ASUS IoT ve Canonical garanti ediyor

ASUS IoT ve Canonical iş birliği, her bir donanımın endüstriyel standartlara ve cihazda çalışan Ubuntu sürümüne uygun olacağının garantisinin verilmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra 10 yıla kadar Linux güvenliği (birlikte gelen beş yıllık ESM servisi ile) sunuluyor. Ayrıca endüstriyel üretim, akıllı perakendecilik, akıllı taşımacılık, gözetleme ve diğer uygulama alanlarındaki kullanıcılara güncel özellikler sağlanıyor.

Canonical sertifikalı ilk NXP i.MX8

Toplam sahip olma maliyeti için optimize edilen, avuç içi boyutundaki sınır bilgisayar modeli  PE100A, Canonical’ın Ubuntu 20.04 için kullanım sertifikası verdiği ilk NXP i.MX8 cihazı. Ekstra işlevler için ikinci bir giriş çıkış kartıyla desteklenen ürün, i.MX 8M SoC ile düşük güç tüketimi ve yüksek performans sunuyor.

Canonical sertifikası sayesinde Ubuntu ön yüklü olarak gelen PE100A, kullanıcıların uygulamalara ve yazılım geliştirmeye odaklanmasına fırsat veriyor. Kullanıcılar ürünü satın alırken Ubuntu Core 20 ve Ubuntu Server 20.04 arasında tercih yapabiliyor.

Canonical Tayvan Genel Müdürü Tony Chiang,

“Canonical olarak ASUS IoT ile çalışıp lider Ubuntu işletim sistemimizi lider sınır bilişim çözümleriyle ve IoT donanımları ile birleştirmek bizim için atılacak en doğal adımdı. ASUS IoT ile iş birliği mümkün olan en iyi Linux deneyimini sunmak için Canonical’a büyük bir fırsat sunuyor. Tüm son kullanıcılar bu sayede uzun vadeli güvenliğe ve güvenilir desteğe ulaşabilecek. ASUS IoT ile, IoT piyasasına daha fazla yüksek kaliteli ve değerli ürünler sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.