Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

ASUS IoT, yeni uç bilişim yapay zekâ sistemi PE3000G’yi duyurdu

Mobil PCI Express modülü ile NVIDIA ve Intel MXM grafik işlemcilerine destek veren ilk uç bilişim yapay zekâ sistemi, sağlam ve fansız bir tasarımla geliyor.

ASUS IoT, yeni uç bilişim yapay zekâ sistemi PE3000G’yi duyurdu

Mobil PCI Express modülü ile NVIDIA ve Intel MXM grafik işlemcilerine destek veren ilk uç bilişim yapay zekâ sistemi, sağlam ve fansız bir tasarımla geliyor.

 

  • MXM GPU’lar için yapay zekâ destekli uç bilişim sistemi: NVIDIA® Ampere/Turing veya Intel® Arc A serisi GPU’larla benzersiz performans.
  • Dayanıklı tasarım: En zorlu koşullarda ve farklı kullanım alanlarında kullanılabilmesi için geniş çalışma sıcaklık aralığı ve kesintisiz performans.
  • Ağır iş yüklerine hazır: Uç bilişim yapay zekâ uygulamaları için tasarlanan bu ürün makine görüşü, akıllı video analitiği ve otonom araçlar gibi alanlarda kullanılabiliyor.

 

Global AIoT çözüm sağlayıcısı ASUS IoT bugün; NVIDIA® and Intel®’in Mobile PCI Express® Module (MXM) GPU’larına destek veren ilk uç bilişim yapay zekâ sistemi PE3000G’yi duyurdu. Bu yepyeni endüstriyel bilgisayar NVIDIA Ampere/Turing ve Intel Arc™ A serisi MXM GPU’larla kusursuz uyum sağlıyor.

  1. Nesil Intel Core™ işlemci ve 64 Gb’a kadar DDR5 4800 MHz bellekle donatılan, başarısı kanıtlanmış bir tasarıma sahip, fan kullanmadan üstün termal performans gösteren ve hem fiziksel hem mekanik açıdan son derece sağlam yapıda olan PE3000G yapay zekâ odaklı uç bilişim çözümlerine rakipsiz kullanım ömrünü, işlem gücünü, esnekliği ve güvenilirliği getiriyor. Bu özellikleriyle ürün güvenilirliğin, uzun ömrün ve GPU ile CPU ölçeklenebilirliğinin büyük önem taşıdığı ortamlar için ideal bir çözüm haline geliyor.

“PE3000G, endüstriyel ortamlarda yapay zekâ çıkarımlarını hızlandırma ve zorlu koşullarda çalışabilme taleplerine karşı ASUS IoT’nin bir yanıtı niteliğinde.” diyen ASUS IoT İş Birimi Genel Müdürü KuoWei Chao, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlam gücün yanı sıra gelişmiş termal ve mekanik tasarım sayesinde bu model uç bilişim yapay zekâ çıkarım uygulamalarını kritik önem taşıyan çok yönlü uygulamalara dönüştürüyor. PE3000G; fabrika otomasyonunda makine görüşü, dış mekan gözetleme sistemleri ve otonom araçlarda yapay zekâ tabanlı çıkarım sistemleri gibi SWaP kısıtlı uygulamalarda uç bilişim yapay zekâ çıkarımlarını hızlandırmak için ideal.”

Esnek, güvenilir ve çeşitli koşullarda yapay zekâya güç vermeye hazır

PE3000G, 8-48 volt aralığında DC girişlerini kabul eden yepyeni bir güç dağıtım tasarımına ve araç içi gereksinimleri karşılayan yerleşik ateşleme kontrol sistemine sahip. Vidayla sabitlenen giriş çıkışlar son derece dayanıklı bir yapı oluşturuyor. Askeri sınıf MIL-STD-810H darbe ve titreşim testinden geçen bu model otonom araçlarda yapay zekâ destekli çıkarım sistemleri için mükemmel bir tercih haline geliyor.

Ayrıca IP kameralar gibi endüstriyel kameralarda Power Over Ethernet Plus (PoE+) desteği ile PE3000G, çeşitli makine görüşü ve gözetleme uygulamalarına güç veriyor. Isıyı dağıtan gelişmiş bir tasarıma sahip olan üründe iki adet özel soğutma bloğu ve patent başvurusu yapılmış sistem tasarımı ile en zorlu koşullarda bile güvenilir performans sunuluyor.

ASUS IoT: https://iot.asus.com