Sosyal Medya

Donanım

ASUS MH serisi klinik ekranları ABD’nin FDA kurumunun Class 1 cihazlar listesine girdi

ASUS, ASUS MH serisi klinik ekranlarının ABD’nin FDA kurumu tarafından Class 1 cihazlar arasına alındığını duyurdu.

ASUS MH serisi klinik ekranları ABD’nin FDA kurumunun Class 1 cihazlar listesine girdi

 

DICOM Part 14 Grayscale Standard Display Function AAPM TG270 standardını karşılayan bu monitörler son derece hassas ve tutarlı tıbbi görüntüleme yapabiliyor

 

  • ASUS MH serisi klinik ekranları ABD’nin FDA (Food and Drug Administration) kurumunun Class 1 cihazlar listesine girdi.
  • FDA sertifikalı modeller arasında 32 inç 8 MP MH3281A, 27 inç 4 MP MH2741A ve 23,8 inç MH2441A bulunuyor.
  • DICOM Part 14 GSDF standardını karşılayan bu modellerde en doğru görüntüleri sunmak için otomatik kalibrasyon özelliğine sahip yerleşik renkölçer yer alıyor.

 

ASUS, ASUS MH serisi klinik ekranlarının ABD’nin FDA kurumu tarafından Class 1 cihazlar arasına alındığını duyurdu. Listeye giren modeller 32 inç 8 megapiksel MH3281A, 27 inç 4 megapiksel MH2741A ve 23,8 inç MH2441A oldu. Bu model de radyoloji ve PACS (Picture Archiving and Communication System – Görsel Arşivleme ve İletişim Sistemi) amaçlı kullanım için tasarlandı.

DICOM Part 14 Grayscale Standard Display Function (GSDF) AAPM TG270 standardını karşılayan bu üç modelin her birinde programlı kalibrasyon, dinamik parlaklık telafisi ve dinamik DICOM telafisi özellikleri bulunuyor. Bu sayede ürünler son derece hassas ve tutarlı tıbbi görüntüler elde edebiliyor. Parlama önleyici ve yansıma azaltıcı (AGLR) kaplamaya sahip paneller sıkı performans testlerine tabi tutuluyor. Bu modeller titreşimsiz performans ve düşük mavi ışık yayma konusunda TÜV Rheinland sertifikasına da sahip. Bu klinik ekranları ayrıca ISO 13485 gereksinimlerini de karşılıyor ve böylece kliniklerde ve büyük sağlık kuruluşlarında kullanılabiliyor.

ASUS, FDA sertifikasına ek olarak AB Tıbbi Cihaz Regülasyonu yönetmeliklerine uyumluluğu gösteren CE işaretini ve Tayvan Gıda ve İlaç Yönetimi (TFDA) klinik ekranı onayını almak için de çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa ve Asya pazarları için yeni çözümler sunmayı hedefleyen ASUS, dünya genelinde önde gelen sağlık kuruluşlarıyla iş birliği arayışlarını sürdürerek sektörün ihtiyaçlarını daha iyi anlayıp sürekli değişen tıbbi cihaz pazarının taleplerine yanıt vermeye çalışıyor.

Teknik Özellikleri