Sosyal Medya

Donanım

ASUS Republic of Gamers, ROG Matrix GeForce RTX 4090’ı Türkiye’de satışa sundu

Kutudan çıkar çıkmaz 2700 Mhz artırılmış saat hızı sunarak günümüzdeki en hızlı RTX™ 4090 olan bu model, Haziran 2023’ten bu yana sekiz hız aşırtma rekoru kırdı.

ASUS Republic of Gamers, ROG Matrix GeForce RTX 4090’ı Türkiye’de satışa sundu

 

ROG 360 mm sıvı soğutmalı bu model, GPU üzerinde sıvı metale sahip ilk seri üretim ekran kartı…

 

  • Kutudan çıkar çıkmaz 2700 Mhz artırılmış saat hızı sunarak günümüzdeki en hızlı RTX™ 4090 olan bu model, Haziran 2023’ten bu yana sekiz hız aşırtma rekoru kırdı.
  • GPU üzerindeki sıvı metal bileşik, mümkün olan en düşük sıcaklıklara ve gürültü seviyesine ulaşmayı sağlıyor.
  • Önceki modellere göre daha büyük soğuk plaka, güçlü bir pompa, 360 mm radyatör ve papatya dizilimi şeklinde kullanılabilen manyetik fanlarla ısı dağıtımı çok daha verimli hale getirildi.
  • Yalnızca ROG Matrix GeForce RTX 4090’a özgü GPU Tweak III yazılım özellikleri: Termal Harita, Güç Algılayıcı ve Kullanım Geçmişi.

 

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Matrix GeForce RTX™ 4090 modeliyle mevcut ekran kartları arasında kutudan çıkar çıkmaz en yüksek saat hızı performansını sunarak masaüstü ekran kartlarıyla yapılabilecekleri yeniden tanımlıyor. Bu kart, Computex’te tanıtıldığından bu yana sekiz hız aşırtma rekoru kırdı. GPU üzerinde sıvı metal bulunan ilk ekran kartı ünvanına sahip bu kart kullanıcılara hem termal hem akustik performans konusunda benzersiz avantajlar sunuyor. Sınırlı sayıda piyasaya sürülen bu model daha önce hiçbir ekran kartında görülmemiş etkileyici bir tasarıma sahip. ASUS, 26 Eylül tarihinde Make-A-Wish Foundation için bir açık artırma düzenledi. Açık artırma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Performansta zirveye çıkan ekran kartı

ROG Matrix GeForce RTX 4090, termal arayüz malzemesi olarak sıvı metal kullanan ilk seri üretim model. Bu malzemenin inanılmaz iletkenliği sayesinde olağanüstü soğutma performansı elde ediliyor. Hepsi bir arada soğutma döngüsünde özel olarak tasarlanmış bir soğuk plaka ve pompa fanı bulunuyor. Soğutucu sıvı akış hızı ise optimum düzeyde tutuluyor. Bu sistem, ısıyı 700 mm tüpler ve 360 mm radyatörle uzaklaştırıyor. Papatya dizilimi şeklinde kullanılabilen manyetik fanlar ise kurulum sürecini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar kendi RGB aydınlatmalarını kablo dağınıklık olmadan düzenli bir şekilde kullanabiliyor. Bunlara ek olarak, birinci sınıf güç dağıtım sistemi de GPU’nun her zaman düzenli ve güvenilir güç almasını sağlıyor.

 

Üçüncü nesil RT çekirdeklerinden, dördüncü nesil Tensor çekirdeklerinden ve oyunların çok daha akıcı ve gerçekçi olmasını sağlayan DLSS 3 kare oluşturma teknolojisinden güç alan NVIDIA GeForce RTX 4090’ın performansı birçok oyuncu tarafından biliniyor. ROG Matrix GeForce RTX 4090 bu teknolojiyi artırılmış 2700 Mhz saat hızı ile yepyeni boyutlara taşıyor. Bu saat hızı bugün piyasadaki tüm RTX 4090’lar arasında en yükseği.

Özel GPU Tweak III yazılımı

ROG Matrix RTX 4090 sadece türünün tek örneği donanım sunmakla kalmıyor. Model ayrıca özel geliştirilmiş yazılım özelliklerine de sahip. Çoğu ekran kartında grafik işlemci ve bellek modüllerinin üzerinde birer sıcaklık sensörü bulunur. Böylece sistem sıcaklığı temel olarak takip edilebilir. ROG bu tasarımı VRM’lere, bobinlere ve güç giriş devrelerine eklediği ekstra sensörlerle daha da ileriye taşıyor. Sensörlerden toplanan veriler ASUS GPU Tweak III uygulamasındaki yeni Thermal Map (Termal Harita) özelliği için kullanılıyor. Buradan kartın gerçek zamanlı olarak nasıl çalıştığı ayrıntılı bir şekilde görülebiliyor. Uygulama ayrıca Power Detector+ (Güç Algılayıcı) özelliğine de destek veriyor. Bu özellik 12VHPWR kablosundaki altı pimin her birini inceliyor ve anormal bir durum olduğunda bildiriyor. Bir sorun olduğunda kullanıcı kabloyu değiştirmesi gerektiğini anında öğrenebiliyor. ROG Matrix GeForce RTX 4090’da ayrıca Mileage (Kullanım Geçmişi) özelliği bulunuyor. Bu özellik kartın farklı güç seviyelerindeki kullanım şeklini takip ediyor. Böylece kullanıcılar kartın farklı oyunlarda nasıl yükte çalıştığını kontrol edebiliyor.

Amiral gemisi konumundaki bir kart olan ROG Matrix RTX 4090’da Dual BIOS özelliği de yer alıyor. Kullanıcılar bu özellik sayesinde Sessiz ve Performans modları arasında kolayca geçiş yapabiliyor. ASUS Auto-Extreme üretim süreciyle üretilen kartta devre kartı tamamen otomatik olarak tek seferde lehimleniyor. Bu yöntem maliyeti düşürmenin yanı sıra lehim işlemleri arasında temizlik kimyasalı kullanma ihtiyacını da ortadan kaldırarak ürünün çevreye etkisini de azaltıyor. En yüksek kaliteli bileşenlerle üretilen ROG Matrix GeForce RTX 4090, kullanım ömrü boyunca üst seviye performans gösteriyor.

 

Sınırları aşıyor

Yapısı, bu kartın sunduklarının sadece yarısı. ASUS ayrıca GPU Tweak III’ü her zamankinden de çok sayıda hız aşırtma özelliğiyle donattı. Tek tıkla Hız Aşırtma Modu, otomatik Hız Aşırtma Tarayıcı ve manuel ayarlar ile ROG Matrix GeForce RTX 4090 her hız aşırtma tutkunun hayallerini süslüyor. Bu kart Computex 2023’te tanıtıldığından bu yana çeşitli test araçlarında üç dünya rekoru ve beş dünya birinciliği elde etti. Toplamda sekiz hız aşırtma rekoru; 3DMark11 Performance, 3DMark Fire Strike Extreme, Unigine Superposition 1080p Xtreme, 3DMark Time Spy Extreme, 3DMark Port Royal, GPUPI v3.3 1B, GPUPI v3.3 32B ve Unigine Superposition 8K Optimized araçlarında kırıldı.

ROG Matrix GeForce RTX 4090 Teknik Özellikler

ROG Matrix GeForce RTX™ 4090
·   NVIDIA® GeForce RTX 4090

·   CUDA çekirdekleri: 16384

·   Hız aşırtma modu artırılmış saat hızı: 2700 MHz

·   Varsayılan mod artırılmış saat hızı: 2670 MHz

·   24 GB GDDR6X

·   PCIe® Arayüzü: 4.0

·   2 x Yerleşik HDMI 2.1

·   3 x Yerleşik DisplayPort 1.4a