Sosyal Medya

Donanım

ASUS ROG, CES 2023’de yenilikçi monitör modellerini tanıttı

ASUS ve Republic of Gamers (ROG), oyunlar, profesyonel içerik üretimi, hibrit çalışma ve eğlence için tasarlanan heyecan verici monitör serilerini duyurdu.

ASUS ve Republic of Gamers, CES 2023’de yenilikçi monitör modellerini tanıttı

Oyun, profesyonel içerik üretimi, hibrit çalışma ve eğlence için en yeni monitör serileri kullanıcılar ile buluştu…

  • ROG’nin ilk 1440p OLED oyuncu monitörü ROG Swift OLED PG27AQDM; dünyanın en hızlı e-spor oyuncu monitörü Swift Pro PG248QP.
  • DCI-P3 renk alanının %99’unu kapsayarak olağanüstü görüntüler sunan ProArt OLED PA32DCM; 96 W güç dağıtımı yapabilen USB-C®’ye sahip ProArt Display PA279CRV.
  • CES İnovasyon Ödülünü kazanan ZenScreen MB16QHG, MB17AHG ve MB249C taşınabilir monitörler günlük kullanım ve eğlence için son derece akıcı görseller sunuyor.
  • 10 nokta dokunmatik 24″ FHD IPS panele sahip ASUS BE24ECSBT uzaktan çalışma ve eğitim için ideal.
  • CES İnovasyon Ödülünü kazanan ASUS ZenBeam L2 FHD 600 LED lümen projektörde 26 adet sinemagraf içeren ASUS Light Wall özelliği bulunuyor.

 

ASUS ve Republic of Gamers (ROG), oyunlar, profesyonel içerik üretimi, hibrit çalışma ve eğlence için tasarlanan heyecan verici monitör serilerini duyurdu. ROG, ilk 1440p OLED oyuncu monitörü Swift OLED PG27AQDM ve 540 Hz’de olağanüstü akıcı görüntüler sunan dünyanın en hızlı e-spor oyuncu monitörü Swift Pro PG248QP ile monitörlerde yeniliklere öncülük etmeyi sürdürüyor. Duyurulan modeller arasında yeni ultra geniş ve eğimli 49 inç Strix XG49WCR, Swift PG32UQXR DisplayPort 2.1 oyuncu monitörü ve oyunseverlere yönelik TUF modelleri yer alıyor.

En yeni ProArt Display OLED PA32DCM ve ProArt Display PA279CRV modelleri ise içerik üreticilerinin beğenisine sunuluyor. ProArt Display OLED PA32DCM modeli gelişmiş bir 4K UHD DCI-P3 profesyonel monitör. 700 nit maksimum parlaklığa ulaşan RGB Stripe OLED panele sahip bu monitör VESA DisplayHDR True Black 500 sertifikası almayı hedefliyor. ProArt Display PA279CRV ise DCI-P3/Adobe RGB renk alanlarının %99’unu kapsayan bir 4K IPS monitör. Üründeki 96 W güç dağıtımı yapabilen USB-C® bağlantısı MacBook ve Windows dizüstü bilgisayar kullanıcılarına mükemmel bir çözüm sunuyor. Model ayrıca EPEAT Gold, ENERGY STAR® ve TCO global çevre standartlarına da uyumlu.

ASUS ayrıca CES İnovasyon Ödülüne layık görülen çok sayıda taşınabilir monitör modelini de gözler önüne serdi. 16 inç 120 Hz ZenScreen MB16QHG ve 17 inç 144 Hz MB17AHD modelleri seyahat ederken rahat bir kullanım sunmak için tasarlandı. Daha büyük boyutlu 24 inç ZenScreen MB249C ise her yerde konforlu bir hibrit çalışma ve eğlence deneyimi yaşatıyor.

ASUS BE24ECSBT adlı 23,8 inç FHD IPS monitör ise 10 nokta çoklu dokunmatik paneli, USB-C (DP Alt modu ile), papatya dizilimi destekli DisplayPort, HDMI® ve USB bağlantı yuvasıyla uzaktan çalışma ve eğitim için mükemmel çözüm sunuyor.

CES İnovasyon Ödülü kazanan ASUS ZenBeam L2 projektörde yeni ASUS Light Wall özelliği bulunuyor. Bu özellik, kullanıcıların 26 farklı sinemagraf ile ortam aydınlatması yaparak her odanın atmosferini değiştirebilmesine olanak veriyor.

ROG OYUNCU MONİTÖRLERİ

ROG Swift OLED PG27AQDM – En üst düzey 1440p OLED oyuncu monitörü

27 inç boyutundaki bu WQHD (2560 x 1440) OLED oyuncu monitöründe yansıma önleyici mikro dokulu kaplama, 0,03 ms tepki süresi ve 240 Hz yenileme hızı gibi özellikler yer alıyor. Son derece yüksek kare hızları verebilen bu monitör gerçekten etkileyici oyun deneyimleri yaşatıyor. OLED panelin ömrünü uzatmak için Swift OLED PG27AQDM’de ısı üreten bileşenler için özel bir soğutma bloğu kullanılıyor. Yenilenen iç düzen ise soğutmanın verimini artırıyor. Ürün içindeki hava akışı daha iyi hale getirilirken üstteki genişletilmiş havalandırma açıklıkları ısıyı daha iyi uzaklaştırıyor. Isı monitörün arka kısmında daha eşit şekilde dağıtıldığından ortalama sıcaklık diğer 27 inç monitörlere kıyasla %5 daha düşük oluyor.

Akıllı voltaj optimizasyonu her piksele uygulanan voltajı tek tek kontrol ederek tutarlı bir parlaklık sağlıyor. ROG bu modelde OLED parlaklığı, voltaj seviyesi ve çalışma sıcaklığı arasındaki uyumu sağlamak için panel üreticisiyle yakın bir çalışma yürüttü. Panel için geliştirilen akıllı bir algoritma sıcaklık değişimine göre voltajı düzenleyerek panel genelinde parlaklığın tutarlı olmasını sağlıyor.

Tek tip parlaklık ayarı özelliği parlak beyaz pencerelerin boyutunu değiştirirken bile parlaklık seviyesini koruyor. Ayrıca yeni DisplayWidget Center yazılımı kullanıcıların ekran menüsüyle uğraşmak zorunda kalmadan kullanışlı bir arayüzle OLED işlevlerini ve sistem ayarlarını değiştirmesini sağlıyor.

Olağanüstü HDR performansı veren bu monitör 1000 nit maksimum parlaklığa ulaşabiliyor[ii]. %99 DCI-P3 renk gamı ve Delta E < 2 renk doğruluğu ile son derece gerçekçi renkler sunan Swift OLED PG27AQDM yüksek parlaklığın yanı sıra en koyu siyahları da gözler önüne seriyor. Swift OLED PG27AQDM modeli 2023’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak.

ROG Swift Pro PG248QP – Dünyanın ilk 540 Hz oyuncu monitörü

Swift Pro PG248QP profesyonel oyuncular için tasarlanan bir 24,1 inç FHD (1920 x 1080) oyuncu monitörü. Bu monitör 540 Hz (hız aşırtmalı) yenileme hızıyla yeni bir rekora imza atıyor. Uzatılabilen klipslere sahip ergonomik standıyla benzersiz bir görünüm elde eden bu model, klavyesini ve mouse’unu monitöre yakın tutmak isteyen oyuncuların masasında uygun yer açıyor. Yerleşik NVIDIA® G-SYNC® işlemcisindeki NVIDIA Reflex Analyzer uçtan uca sistem gecikme süresini ölçerek oyunculara sistemlerinin nasıl performans verdiğini gösteriyor. Yerleşik ESS USB codec neredeyse sıfır ses gecikmesi sunuyor, oyunlarda silah ve ayak sesleriyle beraber çevresel ses etkisi yaratıyor.

ROG Strix XG49WCR

ROG Strix XG49WCR adlı 49 inç 32:9 (5120 x 1440) süper ultra geniş 1800R eğimli oyuncu monitörü 165 Hz yenileme hızıyla oyunlarda son derece etkileyici ve akıcı görseller sunuyor. Smart KVM anahtarı sayesinde oyuncular monitöre bağlı iki farklı cihaz arasında geçiş yaptıklarında klavyeyi ve mouse’u da kolayca kullanmaya devam edebiliyor. HDR teknolojisine destek veren Strix XG49WCR; %125 sRGB profesyonel renk gamı ve Delta E < 2 renk farklı ile muhteşem HDR performansı sunuyor. Monitör, DisplayHDR 400 sertifikasını almayı hedefliyor. Yerleşik FreeSync Premium teknolojisi değişken tazeleme hızı ile kusursuz ve yırtılma yaşanmayan bir oyun deneyimi oluşturuyor. Strix XG49WCR; DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, 65 watt güç dağıtımı özelliğine sahip USB-C, USB bağlantı yuvası ve Ethernet bağlantı noktasıyla kapsamlı seçenekler sunuyor. Yerleşik RJ45 bağlantı noktası ise XG49WCR’yi dizüstü bilgisayarlar için bir bağlantı yuvası olarak kullanma imkanı da sunuyor. Bu sayede kullanıcılar tek bir USB-C ile ağa erişebiliyor.

ROG Swift PG32UQXR – İlk ROG DisplayPort 2.1 oyuncu monitörü

Profesyonel oyuncular için tasarlanan Swift PG32UQXR, 160 Hz yenileme hızına sahip bir 32 inç 4K (3840 x 2160) mini LED oyuncu monitörü. DisplayPort 2.1 bağlantısı sayesinde 4K 160 Hz görüntüler sıkıştırma olmadan görüntülenebiliyor. 576 bağımsız LED bölgesinden oluşan Tam Yerel Işık Kısma (FALD) arka aydınlatma sistemi ve 1000 nit parlaklıkla bu monitör DisplayHDR 1000 sertifikası almayı hedefliyor. Quantum Dot panel DCI-P3 renk gamının %95’ini kapsayarak gerçekçi renkler ve yumuşak geçişler sunuyor. Monitörler ayrıca fabrikada önceden kalibre edilerek Delta E < 2 renk farkı yakalanıyor. Swift PG32UQXR; DisplayPort 2.1, HDMI 2.1 ve USB bağlantı yuvası ile geniş bağlantı seçenekleri sunuyor.

TUF GAMING MONİTÖRLERİ

 

TUF Gaming VG32UQA1A

Profesyonel oyuncular için tasarlanan TUF Gaming VG32UQA1A, ultra yüksek 160 Hz (hız aşırtmalı) yenileme hızına sahip bir 31,5 inç 4K (3840 x 2160) mini LED oyuncu monitörü. Yüksek kare hızlarında keskin görüntüler için 1 ms hareketli resim tepki Süresi (MPRT) sunan bu model, yerleşik FreeSync Premium teknolojisi sayesinde değişken tazeleme hızı ile kusursuz ve yırtılma yaşanmayan bir oyun deneyimi oluşturuyor. ASUS Çok Düşük Hareket Bulanıklığı (ELMB) teknolojisi gölgelenme ve yırtılma etkilerini ortadan kaldırıyor. Yüksek dinamik aralık (HDR) teknolojisi ve %99 sRGB renk gamı ise mükemmel kontrastlar ve renk performansı sağlıyor. Bu monitör, DisplayHDR 400 sertifikasını almayı hedefliyor. TUF Gaming VG32UQA1A; DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 ve USB bağlantı yuvası ile geniş bağlantı seçenekleri sunuyor.

TUF Gaming VG27AQML1A

TUF Gaming VG27AQML1A, ultra yüksek 240 Hz yenileme hızına sahip, 27 inç boyutunda bir QHD (2560 x 1440) Fast IPS oyuncu monitörü. ASUS Fast IPS teknolojisinden yararlanan bu monitör, yüksek kare hızlarında net görüntüler için 1 ms tepki süresi (griden griye) sunuyor. Yerleşik FreeSync Premium teknolojisi değişken tazeleme hızı ile kusursuz ve yırtılma yaşanmayan bir oyun deneyimi oluştururken, ASUS Çok Düşük Hareket Bulanıklığı (ELMB) teknolojisi ise gölgelenme ve yırtılma etkilerini ortadan kaldırıyor. High Dynamic Range (HDR) teknolojisi ve %99 sRGB renk gamı, DisplayHDR™ 400 sertifikası hedefine uygun kontrast ve renk performansı sunuyor. Monitörün üst kısmındaki 1/4 inç tripod yuvası kullanıcıların kamera ya da ek bir ekran takarak kendilerine özel bir oyun veya yayın sistemi kurmalarına yardımcı oluyor. TUF Gaming VG27AQML1A’da DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 ve USB bağlantı yuvası bulunuyor.

 

PROART MONİTÖRLER

 

ProArt Display OLED PA32DCM

Ayrıntılara özen gösteren yaratıcı profesyoneller için tasarlanan ProArt Display OLED PA32DCM; 700 nit maksimum parlaklık ve %99 DCI-P3 renk gamıyla inanılmaz gerçekçi ve detaylı görüntüler sunan 31,5 inç 4K saf RGB Stripe OLED panele sahip. Bu şık monitör kendinden önce gelen modellere göre %50 daha küçük bir tabanda duruyor. Böylece masa üzerinde yerden tasarruf etmek ve düzenli olmak kolaylaşıyor. Kullanıcılar dilerse tabanı tamamen çıkarıp monitörü masanın bir bölümüne veya duvara ister dik ister yatay olarak yerleştirme imkanına da sahip. ProArt Display OLED PA32DCM gerçek 10 bit renk derinliği ve 1.000.000:1 kontrast oranıyla en koyu siyah tonlarını oluşturabiliyor, en ayrıntılı HDR içerikler olağanüstü renklerle sunuyor. Monitör ayrıca HDR10 ve HLG gibi diğer HDR formatlarına da destek veriyor. Sınıfında lider Delta E <1 renk farkı ve ASUS ProArt Donanım Tabanlı Kalibrasyon teknolojisi de renklerin mümkün olan en doğru şekilde yansıtılmasını sağlıyor. ProArt Display OLED PA32DCM; Calman ve Light Illusion ColourSpace CMS profesyonel kalibrasyon yazılımlarıyla da kusursuz çalışıyor. 90 W güç dağıtımı yapabilen tam işlevli Thunderbolt 4 bağlantı noktası, HDMI ve USB bağlantı yuvası ile kullanıcılara geniş seçenekler sunuluyor.

ProArt Color Center kullanıcıların birden fazla ProArt ekranın renk doğruluğunu tek bir merkezden ayarlamasına yardımcı olan çevrim içi bir araç. Donanım tabanlı kalibrasyona destek veren ProArt ekranların her durumda tutarlı renkler sunması bu sayede mümkün oluyor. ProArt Color Center kullanıcılara monitörün en son ne zaman kalibre edildiğini ve monitörlerin kalibrasyona ihtiyaç duyup duymadığını gösteriyor, farklı konumlarda farklı renk parametreleri kullanan birden fazla monitör için kalibrasyon takvimi belirleme imkanı veriyor. Örneğin Londra’da sRGB ile çalışan bir tasarım ekibi ile Taipei’de DCI-P3 kullanarak video düzenleyen bir ekip için monitör kalibrasyon takvimi oluşturulabiliyor. ProArt Color Center zamanı geldiğinde bu monitörleri kalibre ediyor.

ProArt Display PA279CRV

ProArt Display PA279CRV; 178° geniş izleme açılı, 27 inç boyutunda, 16:9 en boy oranına sahip bir 4K UHD IPS monitör. Calman Verified sertifikasına sahip olan bu model fabrikada Delta E <2 renk doğruluğu elde edecek şekilde kalibre edildi. %99 DCI-P3 ve %99 Adobe RGB renk gamı sunan monitörde 96 W güç dağıtımı yapabilen USB-C bulunuyor. ProArt Display PA279CRV bu özellikleriyle MacBook ve Windows dizüstü bilgisayar kullanıcıları için ideal bir çözüm sunuyor. VESA DisplayHDR 400 sertifikası almayı ve MediaSync desteği vermeyi hedefleyen bu monitör; DisplayPort 1.4, papatya dizilimi özellikli DisplayPort, HDMI 2.0, USB bağlantı yuvası ve kulaklık jakına yer veriyor. PA279CRV, %30 daha ince ve %33 daha küçük bir tabana sahip. Böylece masada daha az yer kaplıyor ve düzenli kalmaya yardımcı oluyor. 27 inç PA279CRV modeline ek olarak bu seride 24 inçlik PA248CRV ve 32 inçlik PA329CRV modelleri de yer alıyor. Üç monitör de %85 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastikten (PCR) üretiliyor ve kağıt bazlı ambalajda geliyor. Her üç monitör de global çevre standartlarını karşılamayı hedefliyor.

 

ASUS ZENSCREEN

 

ASUS ZenScreen MB16QHG

16 inç boyutlu bu 2560 x 1600 (16:10) IPS ekran, taşınabilir ZenScreen serisinde bir ilk olan 120 Hz yenileme hızıyla son derece akıcı görüntüler sunuyor. ZenScreen MB16QHG ince çerçeveli tasarımı ve katlanabilir L biçimli standıyla en rahat izleme deneyimi için farklı açılarda sabit durabiliyor. Ürün ayrıca dik olarak da kullanılabiliyor. Kullanıcılar ASUS DisplayWidget Center’daki otomatik döndürme özelliğini etkinleştirerek içeriğin her zaman doğru yönde görüntülenmesini sağlıyor. Üründeki 1/4 inç soket, kullanıcıların monitörü dizüstü bilgisayarlarıyla aynı hizada durması için bir tripoda yerleştirmesine imkan veriyor. ZenScreen MB16QHG’de tam işlevli USB-C, HDMI ve kulaklık jakı gibi birçok bağlantı seçeneği bulunuyor. Her iki yandaki USB-C girişleri, monitörü dizüstü bilgisayarın sağına veya soluna yakın bir şekilde yerleştirerek kesintisiz görüntü elde etme olanağı veriyor.

Yerleşik High Dynamic Range (HDR) teknolojisi ve %99 DCI-P3 renk gamı, DisplayHDR 400 standardı hedefine uygun olağanüstü kontrast ve renk performansı sunuyor. Daha sonra çıkacak tüm ZenScreen modelleri de atıkları azaltmak ve doğayla dost olmayan malzemelerin kullanımını azaltmak için FSC® sertifikalı kağıt ambalajla gelecek.

ASUS ZenScreen MB17AHG

ZenScreen MB17AHG, iş ve eğlence için 144 Hz yenileme hızı ve FreeSync Premium teknolojisiyle her zamankinden de akıcı görüntüler sunabilen, 17,3 inç boyutundaki bir FHD IPS monitör. İnce çerçeveli tasarımı ve katlanabilir L biçimli standıyla en rahat izleme deneyimi için dik konum da dahil olmak üzere farklı açılarda sabit durabiliyor. ASUS DisplayWidget Center’dan etkinleştirilebilen otomatik döndürme özelliği sayesinde içerikler her zaman doğru şekilde görüntüleniyor. ZenScreen MB17AHG’de bulunan 1/4 inç soket, kullanıcıların monitörü dizüstü bilgisayarlarıyla aynı hizada durması için bir tripoda takabilmesini sağlıyor. Taşınabilir ZenScreen MB16QHG’de tam işlevli USB-C, HDMI ve kulaklık jakı gibi birçok bağlantı var. ZenScreen MB17AHG atıkları azaltmak ve doğayla dost olmayan malzemelerin kullanımını azaltmak için FSC® sertifikalı kağıt ambalajda geliyor.

ASUS ZenScreen MB249C

23,8 inç FHD IPS panelli ZenScreen MB249C çerçevesiz bir tasarıma sahip. Özel bir kalıp yöntemiyle üretilen bu monitör yalnızca 17,7 mm kalınlığında ve toplamda ağırlığı sadece 2,8 kg. Üründeki taşıma kolu, paylaşımlı alanlarda kullanmayı kolaylaştırıyor. Bu kol ayrıca rahat bir izleme deneyimi için monitörü farklı açılarda sabit tutabilen bir stant görevi de görüyor.

C biçimli ergonomik klipsli stant +/- 180 mm yükseklik ayarı yapmayı ve Z ekseninde +/- 180 mm hareket ettirmeyi sağlıyor. Stantta ayrıca monitörü hızla çıkarmayı sağlayan bir mekanizma bulunuyor. Ürünle verilen kanca kiti ise alan tasarruflu bir iş istasyonu oluşturmak isteyenlere çok yönlü yerleşim seçenekleri veriyor.

ZenScreen MB249C, iki adet 1 watt hoparlörü ve akıllı amplifikatörü ile zengin sesler sunuyor. Üründeki zengin bağlantı seçenekleri arasında 60 W güç dağıtımı yapabilen tam işlevli USB-C, HDMI ve kulaklık jakı bulunuyor. ZenScreen MB249C, ENERGY STAR® 8.0 sertifikasına sahip ve FSC® sertifikalı kağıt ambalajda geliyor.

 

ASUS MONİTÖRLER VE PROJEKTÖRLER

 

ASUS BE24ECSBT

ASUS BE24ECSBT, 10 nokta çoklu dokunmatik paneliyle akıcı ve kullanışlı bir deneyim sunan, 23.8 inçlik bir FHD (1920 x 1080) çerçevesiz IPS monitör. Modelde HDMI, USB-C, papatya dizilimi özellikli DisplayPort, kulaklık jakı ve USB bağlantı yuvası gibi geniş bağlantı seçenekleri bulunuyor.  BE24ECSBT’de 80 watt güç dağıtımı yapabilen tek bir USB-C girişi var. Bu giriş dizüstü bilgisayardan monitöre video sinyali ve veri aktarmanın yanı sıra dizüstü bilgisayarı şarj da edebiliyor.  BE24ECSBT; ENERGY STAR, TCO, EPEAT Silver çevre sertifikalarına sahip.

ASUS ZenBeam L2

ASUS ZenBeam L2 hem iç hem dış mekanda eğlence için tasarlanan bir taşınabilir projektör. 600 LED lümen çıkış ve yerleşik FHD çözünürlük (4K uyumlu) sunan bu projektör kullanıcılara parlak ve etkileyici ayrıntılarla dolu görüntüler sunuyor.

Kısa atım oranlı lens ile 1 metre mesafeden 40 inç, 3 metre mesafeden 120 inç görüntü oluşturabiliyor. Üç saniyelik otomatik odaklama ve dört köşe düzeltme özellikleri de her seferinde mükemmel görüntü elde etmeyi sağlıyor. ZenBeam L2’de ayrıca ASUS Light Wall özelliği bulunuyor.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar 26 farklı sinemagraftan birini seçerek istedikleri odanın atmosferini değiştirebiliyor. Google sertifikalı Android TV içeren ZenBeam L2’de HDMI, USB-C (biri DP Alt modunda, biri şarj için), USB Type-A (5 V/1,5 A) ve kulaklık jakı yer alıyor. Yerleşik 10 W Harman Kardon hoparlör; Sinema, Oyun, Müzik ve Açık Hava modlarıyla olağanüstü ses kalitesi sunuyor. ZenBeam L2 yerleşik piliyle 3 saate kadar video oynatabiliyor.