Sosyal Medya

Donanım

ASUS ROG İlk OLED Ekranlı Gaming Modeli Zephyrus G16’yı Satışa Sundu

ROG Nebula Ekranlı ilk ROG OLED dizüstü oyun bilgisayarları olan Zephyrus G16, 160.999 TL’lik fiyatıyla ASUS E-Store’da satışa sunuldu.  

ASUS Republic of Gamers İlk OLED Ekranlı Gaming Modeli Zephyrus G16’yı Satışa Sundu

 

ROG Nebula Ekranlı ilk ROG OLED dizüstü oyun bilgisayarları olan Zephyrus G16, 160.999 TL’lik fiyatıyla ASUS E-Store’da satışa sunuldu.  

ASUS Republic of Gamers (ROG), son derece güçlü ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarlarından oluşan ünlü serinin en yenisi olan 2024 Zephyrus G16 Türkiye’de satışa sundu. CNC-işlenmiş alüminyum kasa, özelleştirilebilir bir Slash Aydınlatma dizisi ve yepyeni bir Platin Beyaz renk seçeneğine sahip model, Intel® ve NVIDIA®’nın en son yapay zeka hızlandırmalı silikonları ile donatıldı.  Zephyrus G16, inanılmaz oyun deneyimleri için G-SYNC® özellikli, şaşırtıcı derecede renk doğruluğuna sahip OLED paneller olan ROG Nebula Ekran ile gelirken, üç fan teknolojisi, sıvı metal ve buhar odaları dahil olmak üzere ultra verimli soğutma teknolojisi, Zephyrus G16’nın ultra taşınabilir tasarımlarına rağmen kolayca nefes almasını sağlıyor. ROG Nebula Ekranlı ilk ROG OLED dizüstü oyun bilgisayarları olan Zephyrus G16, 160.999 TL’lik fiyatıyla ASUS E-Store’da satışa sunuldu.

Yepyeni şasi tasarımı

2024 Zephyrus G16’nın içi ve dışı tamamen yeniden tasarlandı. Zephyrus G16, ağırlık azaltma, yapısal sağlamlık ve artırılmış şasi alanının mükemmel karışımı için tamamen yeni ve tamamen alüminyum CNC-işlenmiş şasiye sahip. Bu tasarım, uçtan uca klavye tasarımının yanı sıra 100 Hz’e kadar üstün bas tepkisine sahip daha büyük ve daha yüksek sesli hoparlörlerin dahil edilmesine olanak tanıyor. Hoparlörler önceki nesle göre %25 daha büyük ve her zamankinden daha sürükleyici ses deneyimleri için %47’lik bir ses artışı sağlıyor. Zephyrus G16 ayrıca üstün yazım, hassas kaydırma ve akıcı oyun deneyimi için daha büyük bireysel tuş başlıkları ve daha büyük bir dokunmatik yüzey ile birlikte geliyor. Zephyrus G16, yüzlerce harika oyundan oluşan bir kitaplığa erişim sağlayan üç aylık Xbox Game Pass Ultimate ile birlikte satın alınabiliyor.

Bu birinci sınıf tamamen alüminyum kasa aynı zamanda yepyeni bir renk seçeneği olan Platin Beyazına sahip. Tıpkı adını aldığı metal gibi Platin Beyaz da lüksü tanımlayan cesur ve parlak bir mat kaplamayla geliyor. 2024 Zephyrus G16 ayrıca kapakta yepyeni bir LED aydınlatma şeridine sahip. Bu Slash Aydınlatma şeridi, makinelerin kapağı boyunca bir diyagonal izler, animasyonlu diziler ve benzersiz bir deseni tamamen özelleştirme yeteneği ile kullanıcıların asla sıradan olmamasını sağlıyor. Zephyrus G16 sadece 1,49 cm kalınlığında ve sadece 1,85 kg ağırlığında. Bu ultra ince ve ultra taşınabilir makine, ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarlar segmentini yeniden tanımlıyor.

Yapay zeka performansı yeni zirvelere taşıyor

Zephyrus G16, 11 TOPS yapay zeka hesaplama gücüne sahip 185H Intel Core™ Ultra 9 işlemciye ve en yeni oyunlarda ve yaratıcı uygulamalarda inanılmaz performans için NVIDIA GeForce RTX 4090 Dizüstü GPU’ya sahip. Omniverse® ve Stable diffusion gibi araçlar için özel yapay zeka desteği sayesinde kullanıcılar buluttaki uzun beklemeden kurtuluyor ve yalnızca birkaç saniye içinde yerel olarak görüntü oluşturabiliyor. Video düzenleme ve 3D render projeleri, AI hızlandırma ile iki kattan daha hızlı ve daha uzun pil ömrü için daha az güç tüketiyor. En yeni yapay zeka hızlandırmalı teknolojilere tam erişim sağlayan bu donanım, en yeni oluşturma yazılımlarının ve oyunların üstesinden ter dökmeden kolayca gelebiliyor.

ROG Nebula Ekranlı ilk ROG OLED dizüstü oyun bilgisayarı

OLED geldi… ROG, Zephyrus G16’nın bir ROG oyun dizüstü bilgisayarını süsleyen ilk OLED panellere sahip olduğunu duyurmaktan gurur duyuyor. Zephyrus G16, 2.5K 240 Hz ekranıyla hızlı tempolu oyunlarda inanılmaz bir görsel doğruluk ve görüntü kalitesi karışımı sunuyor. Gerçek birer oyun dizüstü bilgisayarı olan ROG, Samsung ve NVIDIA ortaklığı sayesinde G-SYNC desteğine sahip OLED panellerin, kare hızları anlık olarak düşse bile inanılmaz bir hareket netliği sunduğunu belirtiyor.

ROG Nebula Display OLED paneller olarak bu ekranlar oyuncuların ihtiyaç duyduğu her şeye sahip. Her iki seçenek de 16:10 en boy oranına, VESA DisplayHDR™ True Black 500’e ve çarpıcı 1.000.000:1 kontrast oranına sahip. OLED pikselin gerçek mürekkep siyahları ile HDR içerikler ve oyunlar gerçekten göz alıcı gözüküyor. Ekranlar ayrıca DCI-P3 renk alanını %100 kapsama ve 1’in altında Delta E doğruluğuna sahipken, bu da bu oyun panellerini işlerinde renk doğruluğu isteyen içerik oluşturucular için birincil ekran olarak eşit derecede yetenekli hale getiriyor. Oyuncular için inanılmaz hızlı 0,2 ms griden griye tepki süresi gölgelenmeyi neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor ve ekranın her yenilenmesinde mümkün olan en temiz görüntüyü sağlıyor.

Hiper verimli soğutma

Ultra ince ve güçlü dizüstü bilgisayarlar inanılmaz derecede verimli soğutma çözümleri gerektiriyor, bu nedenle Zephyrus G16, segmentindeki öncülü rolünü korumak için Akıllı Soğutma alanındaki en son gelişmelerle donatıldı. CPU üzerindeki yüksek performanslı sıvı metal termal bileşik ve 2. Nesil Arc Flow Fanlar™ ısının kasadan verimli bir şekilde dışarı çıkmasını sağlıyor. Anakart üzerindeki yüzeye monte bileşenler üzerinde hava akışını hareket ettirmeye yardımcı olmak ve GPU’dan ısı çekmeye yardımcı olmak için üçüncü bir yardımcı fan kullanan bir sistem olan Tri-fan teknolojisi, makineden daha fazla ısı çekiyor. NVIDIA GeForce RTX 4090 Dizüstü GPU ile donatılmış Zephyrus G16 modelleri, amiral gemisi donanımlarını barındırmak için çift fan kullanan özel bir buhar odası ile donatıldı.