Sosyal Medya

Donanım

ASUS ROG, Yüzde 75 boyutlu kablosuz oyuncu klavyesi ROG Azoth’u duyurdu

ROG’nin ilk boyutlu kablosuz oyuncu klavyesi ROG Azoth benzersiz bir contalı montaj yuvası tasarımına, üç farklı bağlantı moduna, OLED ekrana ve çalışırken takılıp çıkarılabilen ROG NX mekanik anahtarlara sahip.

ASUS Republic of Gamers, %75 boyutlu kablosuz oyuncu klavyesi ROG Azoth’u duyurdu

ROG’nin ilk %75 boyutlu kablosuz oyuncu klavyesi ROG Azoth benzersiz bir contalı montaj yuvası tasarımına, üç farklı bağlantı moduna, OLED ekrana ve çalışırken takılıp çıkarılabilen ROG NX mekanik anahtarlara sahip.

 

  • OLED ekran ve kullanışlı kontroller: Sistem bilgilerini ve klavye ayarlarını bir bakışta görmeyi sağlayan ekran ve hızlı ayarlar için üç yönlü düğme.
  • Benzersiz contalı montaj yuvası tasarımı: Silikon contalı montaj yuvası tasarımı ve üç katmanlı baskı emici köpük rakipsiz yazı yazma deneyimi sunuyor.
  • Çalışırken takılıp çıkarılabilen ROG NX mekanik anahtarlar: Önceden yağlanmış pürüzsüz anahtarlarla hızlı çalışma ve ROG ayarlı kuvvet eğimleriyle tutarlı his.
  • ROG klavye sabitleyici: Düşük sürtünmeli, önceden yağlanmış sabitleyiciler uzun tuşların düzgün çalışmasını sağlıyor. Dayanıklı ROG PBT çift döküm kalıplı tuş başlıkları birinci sınıf his veriyor.

 

ASUS Republic of Gamers (ROG) bugün, %75 boyutlu ilk kablosuz oyuncu klavyesi ROG Azoth’u duyurdu. Bu özel klavye yalnızca birinci sınıf klavyelerde görülen özelliklerle dolu. ROG Azoth’ta klavyenin durumunu, Caps Lock tuşunun durumunu, bağlantı modunu ve PC/Mac modunu gösteren 2 inç boyutlu yerleşik bir OLED panel bulunuyor. Bu panel ayrıca pil düzeyini, multimedya bilgilerini, özel animasyonları ve işlemci sıcaklığı gibi sistem verilerini de gösterebiliyor. Kullanışlı ayarlar ve düzenlemeler üç yönlü kontrol kolu ve bir düğmeyle yapılabiliyor.

Benzersiz contalı montaj yuvası tasarımı

10 adet silikon conta ve üç katmanlı baskı emici köpük içeren birinci sınıf contalı montaj yuvası tasarımı sayesinde ROG Azoth, hafif yumuşak bir his veriyor ve etkileyici bir akustik kazanıyor. Klavyenin içindeki 3,5 mm kalınlığındaki dayanıklı silikon dolgu sesi emerken PORON® köpük ise klavyenin içindeki tıklamaları ve yankıları ortadan kaldırıyor. Silikon köpükle kaplı taban da yankıları önlemenin yanı sıra PORON köpük için düz bir yüzey oluşturuyor.

ROG NX mekanik anahtarlar

ROG Azoth’ta kullanılan ROG NX mekanik anahtarlarda önceden yağlanmış kök ve taban yuvaları bulunuyor. Bunlar kullanıcıya yumuşak bir tıklama hissi veriyor ve yay gürültüsünü ortadan kaldırıyor. ROG tarafından ayarlanan kuvvet eğimleri ve hızlı etkinleşen tasarım tutarlı ve etkileyici bir tuş hissi oluşturuyor. Benzersiz ve kişiye özel bir deneyim yaşamak isteyen kullanıcılar ise çalışırken takılıp çıkarılabilen anahtarları değiştirebiliyor.

ROG klavye sabitleyici

ROG klavye sabitleyici oyun deneyimi için önceden yağlandı ve özel olarak ayarlandı. Daha az sürtünme oluşturan bu sabitleyici Boşluk, Shift ve Enter gibi uzun tuşların daha sağlam ve anahtarların verdiği hisse uyumlu kalmasını sağlıyor. Boşluk tuşunda akustik yapıyı ve basma hissini iyileştirmek için ekstra yağlama ve ayar yapıldı.

ROG PBT çift döküm kalıp tuş başlıkları birinci sınıf bir his vermesinin yanı sıra uzun süre dayanıklılık sağlıyor. Tuşların tasarımı orta boy tuş başlıkları ve daha kısa köklerle titreşimi azaltacak şekilde yapıldı. Böylece kullanıcılara daha rahat bir yazı yazma deneyimi sunuluyor.

Yağ kiti

ROG Azoth, klavyesini kendine özel hale getirmek isteyenler için ideal bir model. Ürünle birlikte gelen aksesuarlar arasında Krytox™ GPL-205-GD0 yağ, üç ek anahtar, tuş başlığı ve anahtar çıkarma aleti, anahtar açma aleti ve anahtarlar için yağlama rafı bulunuyor.

Üç farklı bağlantı modu ve diğer özellikler

ROG SpeedNova kablosuz bağlantı teknolojisi 2,4 Ghz RF modunda (RGB ve OLED kapalıyken) 2000 saatten fazla kesintisiz, gecikmesiz oyun deneyimi vadediyor. Bluetooth® modunda ise kullanıcılar ROG Azoth’u aynı anda üç cihaza birden bağlayabiliyor. Oyun oynarken USB kablosuyla ROG Azoth’u şarj etmek de mümkün.

ROG Azoth’ta yer alan iki çift klavye ayağı üç farklı açıyla kullanıcılara kendileri için en rahat pozisyonu bulma imkanı veriyor. MacOS modu klavye tuşlarını MacBook ve Mac bilgisayarlara göre ayarlıyor.