Sosyal Medya

Donanım

Bütçe Dostu, Tak Çalıştır Kablosuz Oyuncu Kulaklığı! İnceleme!

Asus, hem bütçe dostu, hem de PC, Playstation ve Mobilde rahatlıkla kullanılabilecek harika "Kablosuz Kulaklık" yapmış! Bütçe dostu oyuncu ekipmanları arasında dikkat çeken bir ürün, ASUS Tuf Gaming H1 Gaming Headset'i inceliyoruz...

Asus TUF Gaming H1 Wireless Kulaklık İncelemesi!

Asus, tam da evinizde olmasını isteyeceğiniz, bütçe dostu, hemen hemen her platformda (PC, Mac, PlayStation 5, Nintendo Switch, tablet ve akıllı telefonlar için platformlar arası uyumluluk) kullanılabilecek bir giriş seviyesi “Kablosuz Kulaklık” yapmış. ASUS Tuf Gaming H1 Gaming Headset’i inceliyoruz…

Kulaklık seçimi neden önemli?

“Oyun ve oyun aksesuarları sektörü pandemi ile birlikte hızla gelişiyor. Pandeminin de etkisiyle oyuncu ekipmanları artık ciddi şekilde cep yakmaya başladı. Bu nedenle kısıtlı bütçelere sahip oyun severler için özellikle oyuncu aksesuarları arasında seçim yapmak artık giderek zorlaşıyor.

Konumuzun Oyuncu Kulaklığı olması nedeniyle, seçerek aldığınız kulaklığın, size hem oyun keyfini sonuna kadar yaşatmasını, hem de giderek gelişen olası en yeni donanımlarla ve platformlarla da uyumlu olmasını istiyorsunuz tabi…”

Bu nedenle oyun keyfinin olmazsa olmazı “Oyuncu Kulaklığını Doğru Seçmek” kesinlikle bir çok açıdan oldukça önemli…

Şimdi öyle bir kulaklık düşünün ki, hemen hemen tüm platformlarla uyumlu, yani hem PC, hem mobil, hem de oyun konsolları tarafında rahatlıkla kullanılabilen, bütçe dostu, 7.1 ses kaliteli kesintisiz ses desteğiyle dikkat çeken, kablosuz çalışabilen ve oldukça hafif bir model olsun…

Asus’un giriş seviyesi ama oldukça kullanışlı TUF Gaming H1 Wireless modeli tam da buna hizmet ediyor…

TUF Gaming H1 Wireless Özelliklerine Bir Bakalım!

Asus’un TUF Gaming serisinde H1, H3 ve H7 modelleri yer alıyor. Giriş seviyesi dememizin sebeplerinden birisi de bu aslında. Bu serisinin giriş seviyesi modeli bu elimizdeki H1 modeli. Aralarındaki temel farkları, kullanılan Ses Sürücüleri ve Kafa Bandı kısmında kullanılan  malzemeler olarak kısaca özetleyebiliriz. Şimdilik o detaylara fazla girmiyorum.

Dikkat çeken Tasarımıyla Başlayalım,

Kulaklığın hemen hemen her yerinde kolayca kırılamayacak plastik esnek malzeme kullanılmış. Her iki kulaklık üzerinde ise TUF Gaming logoları yer alıyor. Kulaklığın kontrol düğmeleri, sol kulaklık üzerinde yer alıyor. Burada, cihazın sesini ve mikrofonunu kontrol etmenize yarayacak tuşların yanı sıra, şarj için gerekli olan USB-C Portu ile açık kapalı olduğunu gösteren bir led yer alıyor.

Mikrofon ise sağa sola kolayca hareket ettirilebiliyor. Ancak mikrofonu devre dışı bırakmak için, bir çok kulaklık modelinde gördüğümüz, mikrofonu yukarı kaldırmak yerine sol kulaklık üzerindeki “Mute” düğmesine basmanız gerekiyor. Bu aslında biraz işi zorlaştırıcı gibi görünse de kullanım esnasında sol elimizle rahatça kapatabildiğimizi fark ettim doğrusu.

Kulaklığı açmak içinse açıp kapatma düğmesine basılı tutmamız yeterli…

Kulaklık Süngerleri deriden yapılmış ve hava geçirmez yapısı ile dışarıya kesinlikle ses vermiyor. Dışarıdan birisi, sizin ne dinlediğinizi duymuyor ki bu güzel…

Oldukça Hafif

295gr bir ağırlığı var ki bu onu hafif bir kulaklık modeli sınıfına sokuyor. Ben şahsen hafif kulaklıkları seviyorum. Zira uzun kullanımlarda ağır kulaklıklar insanın kafasında sanki taş taşımışsın hissi uyandırıyor ve boyun ağrılarına sebep oluyor. Uzun kullanımlarda bunun ne kadar iyi bir özellik olduğunu bilenler hemen fark edecektir.

Kulaklığın bana göre en önemli özelliklerinden birisi de “TAK Çalıştır” özelliği.

Özellikle PC’de, Mac’te, PS4 özellikle denedim, hemen hemen hiç bir özel ayar yapmadan hemen çalışmaya başladı.

Windows Sonic ve Armoury Crate aracılığıyla ayarlanabilen Sanal 7.1 çevresel ses

Derin bir bas kalitesi sağlayan 7.1 Çevresel Ses Özelliği sayesinde, hem “Baslar” ve “Tizler” kusursuz…

Windows kullanıcıları bu özellikle ilgili ayarları Asus’un web sitesinden indirebilecekleri Armory Create uygulamasıyla kolayca yapıp, kişiselleştirebilirler. Örneğin, bu uygulama üzerinden ekolizer gibi önceden ayarlanmış ses ayarlarını seçerek kullanmak mümkün.

USB-C dongle ile 25 metreye kadar menzil ve 2.4 GHz kablosuz bağlantıyla daha fazla özgürlük

En dikkat çekici bir başka özelliği ise,

2.4Ghz kullanan USB-C dongle sayesinde 25 metreye kadar kayıpsız ses desteği sunuyor olması…

Bu modelde ses sürücüsü olarak 40mm Neodymium kullanılmış ve ses frekans aralığı 20hz-20khz. Mikrofon tarafında Yapay Zeka Teknolojisi – AI kullanılarak gürültü engelleniyor.

  • Ben bu özelliği 40 m² bir salonda Playstation 4 ile denedim, salonun her yerinde rahatça oyunun en derin seslerini bile kayıpsız duyabildim.

Ayrıca Discord ve Teamspeak sertifikasının da olduğunu belirtmekte fayda var. Bu takım arkadaşlarınızla rahatça iletişim sağlayabileceğiniz anlamına geliyor.

Kesintisiz oyun deneyimi için 15 saate kadar pil ömrü!

Tam şarj seviyesindeyken, ürünün özelliklerinde belirtilen aralıksız 15 saat kullanım süresi, kulaklığın günlük ortalama 2 yada 3 saat kullanımı göz önüne alındığında rahatlıkla bir hafta kullanılabileceğini gösteriyor.

Bütçe dostu ve fiyat performans açısından özellikleri dikkate alındığında kesinlikle tavsiye ediyoruz!

Tüm özelliklerini dikkate aldığımızda kayıpsız ses sağlayan kablosuz yapısı, hemen hemen her platformda (PC, Mac, PlayStation 5, Nintendo Switch, tablet ve akıllı telefonlar için platformlar arası uyumluluk) rahatlıkla kullanabilmesi, Sanal 7.1 çevresel ses desteği ve ASUS kalitesi ile Evinizde olmasını isteyeceğiniz, gönül rahatlığıyla alınabilecek bir ürün.

Model ile ilgili tüm detaylara ise buradan ulaşabilirsiniz!