Sosyal Medya

Donanım

Asus, ZenBook Serisine iki yeni güçlü OLED ekranlı model ekledi!

12. Nesil Intel işlemciye sahip Zenbook 14X OLED UX5400 ve UX5401, mükemmel görüntü kalitesi ve sınırsız konfor sağlayan ayrıcalıklı özellikleriyle katılımcılardan tam not aldı.

ASUS’tan OLED ekranlı iki yeni model daha

CES 2022 Fuarı’nda son teknolojiyle donattığı ürünleriyle boy gösteren ASUS, Zenbook serisindeki iki yeni güçlü modeliyle dikkat çekti. 12Nesil Intel işlemciye sahip Zenbook 14X OLED UX5400 ve UX5401, mükemmel görüntü kalitesi ve sınırsız konfor sağlayan ayrıcalıklı özellikleriyle katılımcılardan tam not aldı.

Dünyanın lider bilgisayar üreticisi ASUS, CES 2022 Fuarı’nda, içerik üreticilerine yönelik tasarladığı Zenbook serisinin, taşınabilirlik, tasarım ve görüntü kalitesine vurgu yapan yeni premium modellerini tanıttı. En son ekran teknolojisi OLED’e sahip iki yeni model Zenbook 14X OLED UX5400 ve UX5401;  tasarım yaparken, film izlerken ya da oyun oynarken her sahnede gerçeklik hissi yaşamak isteyenler için özel tasarlandı.

Dünyanın ilk 14 inç 4K OLED HDR ekranına sahip Zenbook serisinin iki yeni modeli de 16:10 en boy oranı, 4K (3840 x 2400) çözünürlük, 0,2 ms tepki süresi ile kullanıcılarına üst seviye görüntü sunuyor. Dizüstü cihazlar, sinema sınıfı %100 DCI-P3 ve %133 sRGB aralığının tamamını karşılayan, PANTONE® onaylı geniş renk gamı ve 1,000,000:1 kontrast oranıyla oldukça iddialı. LCD’ye kıyasla 1,6 kat renk hacmine sahip olan OLED paneller, 1,07 milyara kadar renk barındırıyor ve yüksek kontrastları sayesinde en düşük parlaklıkta bile geniş renk gamını koruyor. Standart ekranlarda ayrıntı ve renk kalitesi parlaklık azaldıkça önemli ölçüde azalırken, OLED ekranlar her parlaklık seviyesinde rengini koruyor, böylelikle olağanüstü canlı renklerin keyfini kesintisiz yaşatıyor.

Konforda sınır tanımayan ayrıcalıklı özellikler

Her iki cihaz da, daha büyük ve verimli bir alanda çalışmak veya oynamak için, cihazlar arası ekran paylaşım çözümü olarak adlandırılan GlideX teknolojisine  sahip. Screen Mirror özelliği sayesinde, hareket halindeyken daha büyük bir alan ihtiyacında telefonun ekranını bilgisayara yansıtmak mümkün. UX5400 VE UX5401, aynı zamanda Harman Kardon’daki ses uzmanları tarafından onaylanmış Dolby Atmos stereo ses sistemini kullanıyor. Cihazlar bu sayede kristal netliğinde güçlü, sürükleyici ve rakipsiz ses kalitesi sunuyor. Sahip olduğu AI gürültü önleme teknolojisi ise video konferanslarda arka plandaki istenmeyen gürültüyü ortadan kaldırarak en sağlıklı iletişimi mümkün kılıyor. ErgoLift menteşeleri sayesinde klavyeyi 180 derece yatırma avantajına da sahip cihazlar, yazma deneyimini de daha konforlu hale getiriyor. TÜV Rheinland sertifikalı OLED ekrana sahip cihazlar, yüzde 70 daha az mavi ışık yayarak gözleri de korumayı vadediyor.

Çok yönlü, mükemmel performans arayanlar için 14X OLED UX5400

Zenbook 14X OLED UX5400, sahip olduğu en yeni 12. Nesil Intel® Core™ işlemciler, 16 GB’a kadar RAM, Intel Iris Xe tümleşik grafik kartı ve NVIDIA GeForce MX550’ye kadar bağımsız grafik kartı özellikleri sayesinde çoklu görevleri sorunsuzca yerine getirebiliyor. En zahmetsiz üretkenlik için ihtiyaç olan çok yönlü performansı sunan cihaz, ultra hızlı PCIe® 4.0 x4 SSD depolama ve Intel WiFi 6E8 (802.11ax) sayesinde uzun yükleme ve bekleme sürelerini ortadan kaldırıyor. UX5400, yüksek verimli çift fanlı soğutma sistemi IceCool teknolojisiyle de her zaman soğuk kalarak performansını koruyor. Kişisel ihtiyaca göre üç soğutma fanı modu seçeneği sunan teknoloji sayesinde kesintisiz üretkenlik her daim mümkün. UX5400, 16.9 mm inceliği ve 1.4 kg hafifliği ile her yere kolaylıkla taşınabilirken, Type-C kolay şarj ve yüksek hızlı Thunderbolt™ 4 özellikleri sayesinde de hiçbir koşulda yarı yolda bırakmıyor.

Sürekli hareket halinde olan kullanıcılar için 14X OLED UX5401

Hareket halindeyken zahmetsizce çalışma veya oyun oynama deneyimi yaşamak isteyenler için tasarlanan UX 5401, üstün performansı ve yüksek çözünürlüklü ekranının yanı sıra düz durabilen menteşesi ile dikkat çekiyor. 32 GB’a kadar RAM’i sayesinde geniş depolama imkanı sunan cihaz, daha hızlı büyük dosya aktarımları, hızlı yanıt veren çevrimiçi oyunlar ve en akıcı görüntülü sohbetler için süper yüksek ağ hızları sunan Intel WiFi 6E9 (802.11ax) ile donatıldı. Windows 11 Pro ile desteklenen cihaz, gücünü 12Nesil Intel® Core™ i9 işlemci ve Intel® Iris® Xe entegre grafiklerinden alıyor. 15.9 mm inceliği ve 1.4 kg hafifliği ile sürekli hareket halinde olanlar için oldukça ideal olan UX5401, parmak izi sensörüyle de tek dokunuşla kolay ve güvenli oturum açmaya imkan sunuyor.