Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

L’Oréal Grup, CES 2022’de İki Yeni Tekno-Güzellik İnovasyonunu Duyurdu

L’Oréal Grup, CES 2022’de İki Yeni Tekno-Güzellik İnovasyonunu Duyurdu

2022 CES İnovasyon Ödülleri Onur Ödülü sahibi Coloright ve Colorsonic, hem tüketiciler hem de profesyoneller için saç boyama deneyimine çığır açan yenilikler getiriyor.

L’Oréal Grup, dünyanın önde gelen tüketici teknolojisi konferansı CES 2022’de, tüm saç boyama kategorisini yeniden şekillendirecek en yeni Tekno-Güzellik inovasyonlarını tanıttı. Dünyanın ilk elde taşınan saç boyası cihazı Colorsonic, tüketicilerin saç boyasını eşit olarak uygulamasını ve tutarlı saç rengi sonuçları elde etmesini sağlıyor. Sanal denemeyi kullanan, yapay zeka bağlantılı bir saç boyası sistemi olan Coloright ise; 1.500’den fazla özel renk seçeneği ve özelleştirilmiş saç rengi sağlayan algoritmasıyla profesyonellerin istenen tonları yansıtmasına olanak tanıyor.

L’Oréal Grup, 100 yılı aşkın bir süre önce dünyanın ilk güvenli, sentetik saç boyası formülünü icat ederek 10 milyar dolarlık bir sektör yaratmıştı. Grup, bir asır sonra en hassas formülasyon ve en yeni teknolojiyle desteklenen, iki çığır açan yenilikle sektörü dönüştürerek saç boyama alanındaki liderliğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Evde Saç Boyama Deneyimini Modernize Eden İnovasyon: Colorsonic

COVID-19 salgını birçok güzellik salonunun geçici olarak kapanmasına neden olduğunda, evde saç boyama konusunda %6 büyüme gerçekleşti. Bu süre zarfında tüketiciler, onlarca yıldır neredeyse hiç değişmeyen evde saç boyama işleminin zorluklarını, yani boyanın dağınıklığının ve boyayı ulaşılması güç noktalara uygulamanın zorluğunu yaşadı. Tüketici ihtiyaçlarına yanıt vermek için geliştirilen Colorsonic; saç rengi oluştururken belirli miktarda geliştirici ve formülü birleştirmek için özel bir karıştırıcı mekanizması kullanıyor. Cihaz, daha sonra doğru dozda saç boyasını, saç üzerinde eşit olarak dağıtmak için zikzak bir desende hareket ederken salınan bir başlık aracılığıyla saça uyguluyor. Colorsonic tüketicilere şunları sunuyor:

1. Colorsonic web sitesinde 40 renk arasından saç rengi seçebilme.

2. İsteğe bağlı renk karıştırma için renkli kartuş kullanımı.

3. Tek tip renk uygulaması için kökten uca fırçalama kolaylığı. Sızıntıyı, aşırı doygunluğu ve damlamayı önlemek için titizlikle test edilen salınımlı başlık, saçları hızlı ve etkili bir şekilde kapatmak için dakikada 300 kez hareket eder. Uzun saçlı (omuz uzunluğu veya daha uzun) olanlar için bir aparat da cihaza dahil edilerek pratik bir kullanım sunulmuştur.

4. Gerektiği zaman kolay rötuşlar yapabilmek için kartuşu ve kalan rengi saklama imkanı.

Colorsonic’in lansmanı L’Oréal Grup’un yenilikçi vizyonunun yanı sıra sürdürülebilirliğe dayanan olağanüstü kişiselleştirilmiş güzellik deneyimleri sunma taahhüdünün de bir devamı niteliği taşıyor. Ürün, bu taahhüdün bir yansıması olan şu özellikleri içeriyor:

• Geri Dönüştürülmüş Plastik: Colorsonic; ev tipi saç boyasına göre daha az plastik kullanan, geri dönüştürülebilir formül kartuşuna sahip, yeniden kullanılabilir bir cihazdır.

• Yeniden Kullanılabilir Eldivenler: Mevcut saç boyaları, her kutuda tek kullanımlık eldivenler içeriyor. Colorsonic; tek kullanımlık eldivenleri, 10 defaya kadar tekrar kullanılabilen ve yüksek koruma performansına sahip eldivenlerle değiştiriyor.

 

• Geri Dönüştürülebilir Ambalajlama: Colorsonic cihazı ve renkli kartuşlar, geri dönüştürülebilir kutular içinde sunuluyor.

L’Oréal Grup Araştırma, İnovasyon ve Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Barbara Lavernos, yeni inovasyonlara ilişkin

 “Saç boyama konusundaki yüzyıllık deneyimimiz ve liderliğimiz, araştırmacılarımızın, veri bilimcilerimizin ve teknoloji mühendislerimizin saç boyama deneyimini yeniden keşfetmesine olanak tanıdı. L’Oréal Grup’un Tekno-Güzellik alanındaki öncülüğü, daha kişiselleştirilmiş, kapsayıcı ve sürdürülebilir güzellik deneyimlerinde atılımlar gerçekleştirmemizi ve teknolojinin sınırlarını zorlamamızı sağlıyor” dedi.

L’Oréal Grup Araştırma ve İnovasyon Teknoloji İnkübatörü Küresel Başkanı Guive Balooch,

“Yıllarca süren araştırma ve geliştirmeden sonra, evlerinde ve kuaförlerde saçlarını boyayan milyonlarca insanın deneyimini modernize eden teknolojileri ortaya çıkarmaktan heyecan duyuyoruz. Tüketicilerin asırlık sorunlarını çözmek için bilim ve teknolojiden yararlanmayı amaçlıyoruz. Colorsonic, tüketiciler için tüketicilerle birlikte yapılan inovasyon gücünün harika bir örneği” dedi.

Güzellik Salonlarında Tekno-Güzellik Devrimi: Coloright

Colorsonic ile evde saç boyama deneyimini dönüştüren L’Oréal Grup, salon saç boyası deneyiminin bir sonraki evrimine de odaklanıyor. L’Oréal Grup, CES 2022’de Coloright’ı da tanıttı. Coloright, salon stilistleri için isteğe bağlı, özelleştirilmiş saç rengi oluşturan yapay zeka bağlantılı bir saç boyası sistemi olma özelliği taşıyor. Yeniliği profesyonel renk uzmanlarının ellerine bırakan Coloright, daha hassas renklendirmeler için patentli bir algoritma tarafından desteklenen salon deneyimi sunuyor.

İçerisinde, müşterinin saçını analiz eden ve saç rengi, grilik yüzdesi, uzunluk ve yoğunluk gibi rengin etkinliğini etkileyen faktörleri ölçen bir okuyucu bulunan cihaz; baz kremler, geliştiriciler ve seyrelticilerin kartuşları ile birlikte saç boyasından oluşan kuru boncukları da içeriyor.

Birlikte verilen bu bileşenler, kişiselleştirilmiş bir saç rengi tarifi oluşturuyor. Ultra hassas Coloright, formülün tüm bileşenlerini dağıtıyor ve toplamda 1.500’den fazla kişiselleştirilmiş olasılık sağlayabiliyor.