Sosyal Medya

Android

Asus Hindistan’da Xiaomi ile Rekabet için 200 Dolarlık Telefon Yaptı

Asus Zenfone Max Pro Hindistan'da satışa sunuluyor. Asus orta sınıfta Hindistan'da Xiaomi ile rekabet etmek için 2000 Hintli Tüketici ile yaptığı anket sonuçlarına göre yeni bir akıllı telefon yaptı.

Asus Zenfone Max Pro Özelliklerini 2000’den Fazla Hintli’nin Ortak İstekleri Belirledi.

Asus Zenfone Max Pro Hindistan’da satışa sunuldu. Orta sınıf için harika özellikler ile donatılmış telefonun fiyatı ise oldukça şaşırtıcı. Sadece 200 dolar…

ASUS, Hindistan’da milyonlar orta sınıf akıllı telefon kullananlar ve bu pazarda büyük bir yeri olan Xiaomi ile mücadele etmek için 200 dolarlık bir akıllı telefon yaptı. ZenFone Max Pro’nun özellikleri için en dikkat çekici şey; 2.000’den fazla Hintli tüketicinin anketteki isteklerine dayanıyor olması.

Çin’den sonra en büyük ikinci akıllı telefon pazarında işler farklı modellerle kızışıyor. Hindistan özellikle orta sınıf akıllı telefonların cenneti niteliğinde ve bir çok akıllı telefon markasının yeni savaş alanına dönmüş durumda.

Pazarın en önemli oyuncularından birisi şüphesiz Xiaomi. Çinli Xiaomi’i ile bu alanda rekabet etmek isteyen ASUS, 2000’den fazla hintli tüketicinin katıldığı anket sonuçları üzerinden; sadece 200 Dolar satış fiyatına sahip olacak ASUS Max Pro modelini satışa sundu.

Canalys verilerine göre; Samsung dördüncü çeyrekteki yerini Xiaomi’ye kaybetti. Vivo, Oppo ve Lenovo ise onu takip ediyor. Asus ise rekabetçi bir fiyatlandırma ile Asus Zenfone Max Pro (M1) modelini duyurarak mücadelesini sürdürüyor.

Zenfone Max Pro Asus’u Android 8.1 ile gönderilecek ilk cihazı olma ünvanına sahip oldu.

Asus Zenfone Max Pro (M1) Özellikleri Neler?

Asus’a göre, Max Pro özellikleri ilgili herşey tüketici isteklerine dayanıyor. Söz konusu araştırmada, pazar araştırma şirketi IPsos tarafından 2000’den fazla Hintli tüketici destek verdi.

Xiaomi’nin Redmi Note 5 Pro‘suna benzeyen fakat bazı özellikleri ile ondan çok daha iyi avantajlar sunan bir ürün.

  • Zenfone  Max Pro 3GB RAM 32 GB Depolama Alanı olan modeli 170 Dolara,
  • Zenfone Max Pro  4GB RAM 64 GB Depolama Alanı olan modeli ise 200 Dolara satışa sunuluyor.

Redmi Note 5 Pro modelinde 4GB + 64GB olan modelinde indirime gitti ve 210 Dolara düşürdü. Bu haliyle bile benzerine göre daha ucuz bir fiyatta kalmayı başardı. Asus fiyat konusunda iyi bir belirleme yapmış görünüyor.

Her iki modelinde de 6 inçlik 2,160 x 1,080 IPS LCD, ekran kullanıldı. Ayrıca orta sınıf akıllı telefonlarda kullanılan ideal Qualcomm Snapdragon 636 işlemci ve arka tarafta parmak izi okuyucu bulunuyor. ZenFone Max Pro’nun ekranı 450 derecelik daha yüksek bir parlaklığa ve daha yüksek bir 1500: 1 kontrast oranına sahip.

Diğer özellikler arasında daha büyük bir pil 5.000 mAh’lik; Dual SIM- Çift SIM desteği,MicroSD kart yuvası, daha iyi yüksek sesli bir hoparlör ve Android’in en yeni sürümü Android 8.1 yer alacak. Ağırlığı sie 180 gram ancak kalınlığı 8.46mm ile biraz genişçe sayılabilir.

Kamera tarafında ise ZenFone Max Pro, bpkeh özellikli 13MP + 5MP oluşan bir dual kameraya sahip. Selfi tarafında ise 8 MP ve LED flaş desteği sunuluyor.

Ana kamera Redmi’den daha yüksek bir çözünürlüğe sahip ancak selfi tarafında Redmi’nin 20MP’lik ön kamerasına göre daha zayıf kalıyor. Hindistan pazarından bir çok şey önce fiyatı ile alakalı olduğu için Asus bu konuda öne çıkabilir. Satış rakamları başarısını ilerleyen zamanlarda gösterecek.

ZenFone Max Pro’nun biraz farklı özelliklerle de olsa, diğer pazarlara satışa sunulacak. Örneğin 25 Nisan’da Endonezya’da satışa sunulacak.

Engadget