Sosyal Medya

Genel

AT&T, Medya Şirketi Time Warner’ı Satın Aldı!

ABD'nin ünlü telekomünikasyon şirketi AT&T, medya şirketi Time Warner'ı 85,4 milyar dolarlık rekor fiyat karşılığında satın aldı.

ABD’nin ünlü telekomünikasyon şirketi AT&T, medya şirketi Time Warner’ı 85,4 milyar dolarlık rekor fiyat karşılığında satın aldı.

2016 başında ise Apple’ın Time Warner ile görüştüğü bilgisi basına sızmış ancak pazarlıklar sonuca ulaşmamıştı. Time Warner’ın satış dedikoduları bir yıla yakındır piyasalarda dolaşıyordu.

Google ve Apple gibi şirketlerin, sahip olduğu güçlü içerik altyapısının yanında, kendi başına internet servisi sağlayan telekom şirketinin, Google ve Apple gibi rakiplerle rekabet etmesi oldukça görünüyordu.

Zayıf kaldığı İçerik konusunda, televizyon kanalları, web servisleri, kitap yayıncılığı, sinema yapımcılığı gibi alanlarda dünyanın en büyükleri arasında yer alan Time Warner’ı satın alan firma, rakiplerinin bir adım önüne geçmiş bulunuyor.

Bünyesinde bulundurduğu CNN, HBO, TNT gibi TV kanallarının yanında, çizgi roman yayıncısı DC Comics’in de sahibi olan Time Warner, AT&T’nin elini oldukça güçlendirmiş görünüyor. AT&T geçtiğimiz yıl da streaming video/TV servisi Direct TV’yi 49 milyar dolar’a satın almıştı. Time Warner’ın içerik desteği ve Direct TV alt yapısı ile birlikte AT&T artık durdurulamaz bir dijital medya şirketine dönüşmek üzere.

Satın alma işleminin 2017 yılı içinde tamamlanması bekleniyor. İşlemin tamamlanması için öncelikle rekabet kurulundan onay alması gerekiyor. AT&T’nin, rakipleri Google, Apple, Verizon ve Facebook gibi dev internet şirketleri ile, sağlam bir rekabet ortamı oluşturması bekleniyor.