Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

iPhone’unuzda iOS 14 için hızlıca yer açma nasıl yapılır?

iPhone'unuzda iOS 14 için hızlıca yer açma nasıl yapılır? Resim ve video silmeden önce yapılması gerekenler nelerdir? İşte tavsiyeler...

iPhone’unuzda iOS 14 için hızlıca yer açma nasıl yapılır?

Apple, geliştirilmiş yeni özellikleriyle iOS 14 güncellemesini yayınladı. iPhone 6s ve yukarısının “Tam Liste” iOS 14 güncellemesini kulanabileceğini biliyoruz… Ancak… o da ne.. Güncelleme boyutu iPhone 11’lerde 2.7 GB dosya boyutunda, hatta eski telefonlarda 2.2 GB gibi bir değerde.. Ancak özellikle 16GB kapasiteli bir eski iPhone modeli kullanıyorsanız, işte o zaman yandınız, muhtemelen yer yok. Şimdi neler yapabileceğimize bir bakalım…!

Her eylül ayında olduğu gibi yılın bu zamanlarında bir iPhone sahibi için yeni işletim sisteminin denenmesi ve tecrübe edilmesi gibi bir macera yaşanıyor. Yani bir başka iOS güncellemesi geldi ve yükseltmeyi ciddi bir şekilde düşünme zamanı…

En temel sorun cihazını uzun süre kullanan iPhone kullanıcılarının yerel disk kapasitelerini video ve resimlerle doldurmuş olması!

Neyse ki, yer açmak için telefonunuzun içindekileri kırpmak için yerleşik bir çözüm var! ve yalnızca uygulamaları veya resimleri toplu olarak silmekten oluşan sert bir yaklaşım kullanmanıza gerek yok!

iOS güncellemeleri, özellikle de iOS 14 gibi önemli olanlar, genellikle birkaç GB’yi aşıyor ve başarılı bir şekilde yüklemek için iPhone’unuzun dahili depolamasında en azından bu kadar alana sahip olmanız gerekiyor. Telefonunuzu uygulamalardan ve / veya fotoğraflardan temizlemediyseniz, muhtemelen yüklemeden sonra eski haline getirmek için kullanabileceğiniz bir çözüm arıyorsunuz. İşte bu noktada iOS’un bir çözümü var…

Öncelikle iPhone’unuzda neyin yerel depolama alanınızı ne kadar işgal ettiğini görmenizde fayda var.

Ayarlar uygulamasına gidin ve ardından Genel ayarlara gidin. Bu menüde “iPhone Depolama” bulacaksınız. Bu ayar, telefonunuzda neyin ne kadar yer kapladığına dair renkli bir döküm verecektir, böylece suçlunun uygulamalarınız mı, müziğiniz mi yoksa fotoğraflarınız mı (veya benim durumumda olduğu gibi üçünün bir kombinasyonu) olup olmadığını görebilirsiniz.

Dikkat ederseniz bu menü aynı zamanda aceleyle yer açmak için size bazı seçenekler sunar. Örneğin, güncellemeyi yüklemeden önce, Podcast uygulamasının olması gerekenden çok daha fazla yer kapladığını fark ettim (genellikle şimdi Spotify’da podcast dinliyorum). O menüyü açtığımda, Artık dinlemediğim telefonumda depolanan birkaç podcast’in olduğunu gördüm ve bunları hızlı bir şekilde silebildim. Muhtemelen bu şekilde bir işlem size iOS 14 yüklemek için bir alan açabilir…

Bazı uygulamalar çok ayrıntılı kontroller sunar!

Örneğin Apple Music, satın aldığınız her sanatçının ne kadar veri kapladığını gösterir ve uygun gördüğünüz her birini silebilirsiniz.

Mesajlar, gönderdiğiniz büyük dosyaları ve ekleri ve hala yer kaplayan diğer belgeleri silmenize olanak tanır.

Elbette bu kontroller çoğunlukla iPhone’un yerel uygulamalarında bulunur ve üçüncü taraf uygulamalarında yoktur, ancak yine de sahip olmaları iyi birşeydir.

iOS 14 yüklemek için resimlerinizi ve videolarınızı silmeden hızlı bir şekilde nereye bakmanız gerektiğini artık biliyorsunuz… Bu da işe yaramıyorsa yapılacak en iyi şeylerden birisi büyük yer kaplayan uygulamaları kaldırmak, güncellemeden sonra ise tekrar yüklemek… Resim ve Video Silmek en son şey olabilir.

Resim ve Videoları Google Photoğraflar kullanarak Buluta atabilir veya iCloud paketi alarakta bunları oraya taşıyabilirsiniz. Aylık 7 TL gibi bir rakama 50GB depolama alanı veriyor Apple.. Bu da bir tercih sebebi olabilir.


iPhone’unuzda iOS 14 için hızlıca yer açma nasıl yapılır?