Sosyal Medya

Otomobil

Auto Express 2022 kış lastiği testinin şampiyonu Continental oldu

Birleşik Krallık merkezli otomobil dergisi Auto Express tarafından yapılan 2022 yılı kış lastiği testinin şampiyonu Continental WinterContact TS 870 oldu.

Auto Express 2022 kış lastiği testinin şampiyonu Continental oldu

Birleşik Krallık merkezli otomobil dergisi Auto Express tarafından yapılan 2022 yılı kış lastiği testinin şampiyonu Continental WinterContact TS 870 oldu. Conti WinterContact TS 870, karda fren kabiliyeti, yuvarlanma direnci, yol tutuşu, düz ve kavisli yolda suda kızaklama dâhil 6 test kategorisinde en üst sırayı korudu.

Auto Express kış lastiği testi, her yıl sürücülere pazar hakkında kapsamlı bir genel bakış sunarak, kış mevsiminde en güvenli lastikler konusunda bilinçli kararlar vermelerine yardımcı oluyor. Bu yıl yapılan kış lastiği testinin galibi ise açık ara farkla Continental’in  WinterContact TS 870 kış lastikleri oldu. 6 kategoride testi en üst sırada tamamlayan WinterContact TS 870, karlı ve buzlu yollarda mükemmel kontrol sağlamasıyla öne çıkıyor. Düşük yakıt tüketimi ile tasarruf yapmaya da yardımcı olan WinterContact TS 870, suda kızaklama özellikli kanal yapısıyla, aşırı yağmur olaylarında dahi konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Bir dizi teknolojiye ve yeni sırt deseni tasarımına sahip

Continental’in SnowCurve+ teknolojisi , lastik sırtının sıkıştırılmış karla kenetlenmesini sağlayarak, özellikle virajlarda yolu daha fazla kavrama ve daha iyi frenleme sunuyor. Cool Chili adını taşıyan yeni geliştirilen sırt bileşimi ise bir önceki modelde olduğu gibi ıslak zeminde daha iyi yol tutuşu ve daha kısa frenleme mesafesi ile dikkat çekiyor.

Auto Express’in Genel Yayın Yönetmeni Steve Fowler 2022 kış lasti testi ile ilgili şunları söyledi: “Önceki Auto Express kış lastiği testlerinde elde edilen bir dizi galibiyetin ardından, Continental WinterContact’ın bir kez daha, bu sefer en son TS 870 lastikleri ile zirveye çıktığını görmek sürpriz olmadı. Koşullar ne olursa olsun mükemmel bir performans sunuyor”.

Continental Lastikleri Pazarlama Direktörü Peter Robb ise, “WinterContact TS 870’in Auto Express 2022 kış lastiği testini kazandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu sonuç, Continental’in hava durumu ne olursa olsun sürücü güvenliğine olan bağlılığını vurguluyor“ dedi.