Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Ayçiçeği Tarlalarındaki Çayır Tırtılı İstilasına Karşı Drone Çözümü!

Çayır tırtılı ile mücadele için çalışmalara başlayan Türkiye’nin öncü drone teknolojileri platformu Dronmarket Tarım Teknolojileri Müdürü Fatih Başoğlu; “Trakya Bölgesi’nde oluşan çayır tırtılı vakasına karşı İl Tarım Müdürlükleri’nin çağrısına binaen Drone ekiplerine teknik destek vermek için Dronmarket Teknik Servis ekibi olarak hemen yola çıktık."

Türkiye’de başka bölgelerde de çayır tırtılı vakası görülmeye başlandı

Çayır Tırtılına Drone Müdahalesi…

Ayçiçeğinin yeşil yapraklarını yiyerek gelişimini engelleyen çayır tırtılları tarlara önemli ölçüde hasar veriyor. Yakın zamanda Marmara Bölgesi’ndeki bazı illerde yapılan denetimlerde de ayçiçeği ekili alanlarda çayır tırtılı popülasyonunun arttığı ve ayçiçeği ekili alanlarda zarar oluşturuldu görüldü.

Dronmarket Tarım Teknolojileri Müdürü Fatih Başoğlu;

Çayır tırtılı ile mücadele için çalışmalara başlayan Türkiye’nin öncü drone teknolojileri platformu Dronmarket Tarım Teknolojileri Müdürü Fatih Başoğlu;

“Trakya Bölgesi’nde oluşan çayır tırtılı vakasına karşı İl Tarım Müdürlükleri’nin çağrısına binaen Drone ekiplerine teknik destek vermek için Dronmarket Teknik Servis ekibi olarak hemen yola çıktık. Sahada teknik aksaklık yaşayan müşterilerimizin sorunlarını saat fark etmeksizin çözdük ve droneları çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Hızla ilerleyen çayır tırtılı sorununa en hızlı müdahaleyi yaptık. 10 gündür sahadaydık. Sahada hızlı ve kesintisiz olarak ilaçlama yapan tarım droneları, çayır tırtılı vakasına karşı etkili bir çözüm sundu ve ürün kaybını engelledi” dedi.

Tarımda verilen tırtıl savaşında Traktör ile günlük ortalama sadece 300 dekar alan ilaçlama imkanı var diyen Başoğlu

“Drone ile 800 dekar alanın ilaçlama imkanının olması çalışmalarımıza büyük hız kazandırdı. Traktör ile yapılan ilaçlamalarda ürün kaybına neden olunması sebebiyle drone ile ilaçlama yöntemi tırtıl ile mücadelede önemli rol oynuyor. Ayrıca traktör ile ilaçlamada ürün üzerine etkisi % 40 civarındayken drone ile ilaçlamada bu oran % 90’a çıkmaktadır.  Şu anda ülkemizin diğer bölgelerinde de maalesef çayır tırtılı vakası görülmeye başlandı. Biz de ekip olarak bu bölgelerde de tırtıl ile mücadelede yer alacağız” şeklide konuştu.