Sosyal Medya

Otomobil

 Aytemiz, online araç pazaryeri tanımını değiştiriyor

Sektörde perakende müşteriye yönelik ilk Bireysel Elektronik Satış (BES) uygulaması olan Aytemiz Vaay’ın, arabam.com uygulaması ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez, iki uygulama arasında tam entegrasyon sağlayan Şirketten Şirkete ve Müşteriye (B2BC) online araç pazaryeri projesi hayata geçirildi.

Aytemiz Vaay ile arabam.com iş birliği Türkiye’nin B2BC’de ilk, online araç pazaryeri projesi oldu

 Aytemiz, online araç pazaryeri tanımını değiştiriyor..

Sektörde perakende müşteriye yönelik ilk Bireysel Elektronik Satış (BES) uygulaması olan Aytemiz Vaay’ın, arabam.com uygulaması ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez, iki uygulama arasında tam entegrasyon sağlayan Şirketten Şirkete ve Müşteriye (B2BC) online araç pazaryeri projesi hayata geçirildi.

Akaryakıt sektöründe 1963’ten beri faaliyet gösteren Aytemiz, tüketici araştırmaları, değişen müşteri beklentileri ve ihtiyaçlarını dikkatlice analiz ederek müşterilerine uygun çözümler geliştiriyor. 2020 yılının sonunda Aytemiz’in geliştirdiği ve kendi pazarlama ve Bilişim Teknolojileri (BT) ekipleri ile hayata geçirdiği Vaay uygulaması, arabam.com iş birliği ile de sektörde farklılaşıyor. Pandemi döneminde tüketicilerin tercihlerinde ön plana çıkan temassız alışverişi, akaryakıt sektöründeki bireysel müşteriye de getiren Aytemiz’in Vaay uygulaması, arabam.com mobil uygulamasında yer alarak Türkiye’de online araç pazaryeri uygulaması ile akaryakıt uygulamasını entegre eden ilk B2BC projesini gerçekleştirdi.

Yapılan iş birliği sonucunda hayata geçirilen iki uygulama arasındaki (App to App) entegrasyon ile kullanıcılar, Aytemiz Vaay uygulamasına, arabam.com içinde yer alan ‘’Garaj’’ menüsündeki ‘’Yakıt Al’’ bölümünden de ulaşabiliyorlar. Alacakları yakıt bedelini kredi kartlarından ödeyerek 6 haneli Vaay kodunu alıyor, daha sonra da istedikleri Aytemiz istasyonunda, aldıkları kodla, araçlarından inmeden yakıtlarını doldurabiliyorlar. Üstelik, arabam.com kullanıcıları, Vaay’ın sunduğu avantajlı fiyatlardan da anında faydalanabiliyor. Akaryakıt alışverişinin faturası ise kullanıcıların e-posta hesaplarına iletiliyor. “Garaj” menüsünden ayrıca en yakın Aytemiz istasyonları ile yakıt fiyatları bilgisine de ulaşılabiliyor.

Aytemiz Vaay uygulamasını geliştirirken tüketicilerin akaryakıt alımı gibi günlük bir ihtiyacını hızlı ve pratik olarak gerçekleştirmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Aytemiz Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Duygu Deniz Kadıoğlu,

“İhtiyaç duyduğumuz teknolojik yazılımları ve uygulamaları kendi Bilgi Teknolojileri ve pazarlama ekiplerimizle geliştirerek sektörde rakiplerimizden farklılaşırken yaptığımız arabam.com iş birliği ile de bir B2BC pazaryeri projesini hayata geçirdik. Bu proje, dijital dönüşümü yakından takip ederek teknolojik altyapımızı güncel tuttuğumuzu en iyi şekilde gösteriyor. Teknolojimizin esnek yapısı da farklı kurumların sistemlerine entegre olabilecek kadar güçlü bir altyapıya sahip olduğumuzu kanıtlıyor” diyerek karar verme süreçlerinde çevik davranan şirketlerin rekabette öne çıktıklarının altını çizdi.

Sektörde perakende müşteriye yönelik ilk Bireysel Elektronik Satış (BES) uygulaması olan Aytemiz Vaay, iki uygulama arasındaki entegrasyon sayesinde arabam.com uygulaması kullanıcıları tarafından başka uygulamaya gerek kalmadan kullanılabiliyor.