Sosyal Medya

Otomobil

B sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanır? Sıkça Sorulan Sorular!

Bakan Soylu, 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini anlatarak, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabileceklerini açıkladı.

B sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanır? Sıkça Sorulan Sorular!

 

Bakan Soylu, 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini anlatarak, “Bundan sonra 125 cc’nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabileceklerini açıkladı.

Peki, B sınıfı ehliyet ile 125 CC motor kullanılabilecek mi? B sınıfı ehliyet ne kadar? B ehliyet neyi kapsıyor? İşte detaylar…

 

B SINIFI EHLİYET İLE 125 CC MOTOSİKLET KULLANILABİLECEK Mİ?

Bakan Soylu, 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini anlatarak,

“Bundan sonra 125 cc’nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldi, hazırlığı yapıldı ve arkadaşlar da düğmeye bastılar. Motosikletle alakalı ek bir dersle bunu sağlayabilecekler. Onun için ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmamış olacak” bilgisini paylaştı.

 

Otomobil ehliyeti ile 50cc üstü motosiklet dönemi başlıyor!

B sınıfı ehliyet ile kullanılabilen motosiklet sınıfları değişti. Artık yalnızca 50 cc motosiklet almanıza gerek yok.

 

B sınıfı ehliyet hangi motosikleti sürer?

Her aracın ehliyet sınıfı farklı olmakla birlikte, B ehliyet motor kullanımını da kapsamaktadır. Bunun için moped sınıfı yani hacmi 50 cc ve 45 km/ s hıza sahip B motorsiklet edinmek gerekir. Bu maksimum hız limitinin üstünde performans sergileyen motorlar için A, A1 ve A2 ehliyetlere ihtiyaç vardır.

B ehliyet 100 cc motor kullanır mi?

B ehliyet motor sürmek için yeterli ama sadece 50 cc ve altı için mümkün kanuna göre. 50 cc. / 80 cc. ibaresi göreceksiniz bazı motosikletlerde. Bu motor hacmini yükseltme demek…

 

Araba ehliyeti 125 cc motor kullanabilir mi?

Türkiye’de 2 tekerlekli kullanımı arttı. 125 cc altı motorlar, şehir içi günlük kullanılan motor sayısı arttı. Biz de Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc’nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek.

 

B kaç cc demek?

Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin öne çıkan talepleri arasında B Sınıfı Ehliyetle kullanılabilecek motosiklet hacminin büyütülmesi yer aldı. Sektör temsilcileri B Sınıfı ehliyette motosiklet sınırının 50 CC‘den 125 CC‘ye kadar yükseltilmesini talep etti.

B sınıfı ehliyet sahibi A1 kullanabilir mi?

B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme yetkisine sahiptirler. Bu araçları detaylandıracak olursak; otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 gram olan birleşik araçlardır.

 

B ehliyet neyi kullanir?

B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.

150 cc maxi scooter hangi ehliyet kullanır?

A2 motosiklet ehliyeti alma yaşı 18 ve motor gücü 12 kw/16hp ve 35 kw/47 hp arası olan tüm motosikletleri kullanabilir.A2 motosiklet ehliyeti , M motorlu bisiklet(Moped)ehliyetini ve A1 sınıfı motosiklet ehliyetini kapsamaktadır.Mayıs 2005 doğumlu olanlar 2023 yılı Mayıs ayı itibariyla A2 motosiklet ehliyeti alabilir.

 

B sınıfı ehliyetle 125 CC kullanma henüz yasalaşmadı!