Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bayram Haftası Tekneler Yüzde 100 Doluluk Oranına Ulaştı!

viravira.co, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi verilerini açıkladı. viravira.co’nun verilerine göre, bayram haftası doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı.

viravira.co Açıkladı: Bayram Haftası Tekneler Yüzde 100 Doluluk Oranına Ulaştı!

Viravira.co verilerine göre bayram haftası tekneler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Görünen o ki tekne talebi pandemi sonrası ilk bayramda talep patlaması yaşıyor. Tekne tatil talebinde ise GÖCEK aslan payını almış durumda…İşte detaylar…

41 ülke ve 960 lokasyonda hizmet veren Türkiye’nin lider tekne kiralama platformu viravira.co, bayram öncesi tekne talebine yönelik verilerini açıkladı. viravira.co’nun verilere göre bayram haftası doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. En çok tercih edilen destinasyonlarda ise ilk üçü Göcek, Fethiye ve Bozburun aldı.

Türkiye’nin online tekne kiralama platformu viravira.co, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi verilerini açıkladı. viravira.co’nun verilerine göre, bayram haftası doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. En çok tercih edilen destinasyonlar sırasıyla yüzde 30 ile Göcek, yüzde 18 ile Fethiye ve yüzde 16 ile Bozburun oldu. Bu bölgeleri Bodrum, Marmaris Merkez, Kaş ve Datça destinasyonları takip etti. Fethiye çıkışlı teknelerin çoğunlukla Göcek rotası yaptığı düşünüldüğünde, Göcek yat turizminde aslan payını aldı. Tekne doluluk oranları ağustos ve eylül aylarında yüzde 75 seviyelerini aşarken, genel doluluk oranının yüzde 90’ın üstünde olması bekleniyor. viravira.co’nun işlem hacmi Kurban Bayramı haftası için geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla nominal bazda yüzde 355 artış kaydetti. 2021 sonuna kadar site trafiğinin 1,2 milyon seviyesine ulaşması ve işlem hacminin de geçen yıla oranla 3 kata yakın artması hedefleniyor.

Bayram verilerini değerlendiren viravira.co CEO’su Baran Yıldırım,

“Bayram tatili için talep oldukça yoğundu. Teknelerin ortalama doluluk oranı yüksek sezon dönemi olan haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayları için yüzde 75’leri aşmış durumda. Bu sezon genel doluluk oranının yüzde 90’ın üstünde olmasını bekliyoruz. Bayram haftası doluluk oranı ise şu an yüzde 100’e yaklaşmış durumda. Tekne tatili genellikle aile ve arkadaş grupları tarafından tercih ediliyor ve ortak müsait bir tarih aralığı belirlenmesi gerekiyor. Dolayısıyla, yat turizmi sektöründe bayram tatilleri özellikle ön plana çıkıyor. Bayram öncesinde bayram haftasına yönelik rezervasyonlarla ilgili çok ciddi bir yoğunluk yaşandı. Yer kalmadığından dolayı zaten 2-3 hafta gibi bir süredir bayram haftasına rezervasyon alamadık. En çok tercih edilen yerler Göcek, Fethiye ve Bozburun. Bunlara ek olarak Bodrum, Marmaris Merkez, Kaş ve Datça da var. Fethiye çıkışlı teknelerin de çoğunlukla Göcek rotası yaptığı düşünülürse, Göcek’in yat turizminde aslan payını aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bozburun ise özellikle yurt içi pazara hitap eden makul fiyatlı gulet portföyü ile son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Yunanistan çıkışının olmaması ve yurtdışı talebin azalması nedeniyle daha lüks teknelerin bulunduğu Bodrum’da ise bir miktar zayıflık var” dedi.

Yurt içi talebi yükseldi

Yıldırım, “Tekne kiralama her ne kadar tatil severlerin öncelikli tatil tercihlerinden biri olarak öne çıkmış olsa da uçuşların sınırlandırılması veya seyahat yasakları gibi nedenlerle yabancı turistler Türkiye’deki teknelere ulaşmakta zorluk çekti. Geçtiğimiz yıllardaki verilere baktığımızda yat turizmi sektöründeki talebin yüzde 60-70’i yurt dışından geliyordu. Bu yıl yurt içi talebi daha fazla oldu. Aşılanma sürecinin hız kazanmasıyla yurt dışı talep tarafında yaşanan zayıflığın büyük ölçüde son bulmasını ve 2022 yılında ciddi bir toparlanma yaşanmasını bekliyoruz’’ dedi.

Fiyatlar 2 bin 500 TL’den başlıyor

Tekne kiralama fiyatları konusunda da bilgi veren Yıldırım,Özellikle yüksek sezonda kişi başı haftalık 2 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla yelkenli tekne kiralayabilirsiniz. Yelkenli tekneler diğerlerine oranla uygun fiyatlı olduğu için oldukça tercih ediliyor. Gulet tipi teknelerde ise kişi başı haftalık 3 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla harika bir mavi yolculuk tatili yapmak mümkün. Ek maliyetler ise tekne tipine göre değişiklik gösteriyor. Tekne kiralamada yüksek sezon fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda tekne tatilinin diğer lüks tatil alternatiflerine göre rekabetçi fiyatlarını korumaya devam ettiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

En çok gulet tercih edildi

viravira.co’nun verilerine göre, 2021 sezonunda en çok tercih edilen tekne tipi gulet oldu. Bayram tatilinde de tercih edilen gulet, tatilcilere geniş yapısı sayesinde rahat ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Mürettebatlı olarak kiralanan bu tekne tipinde kaptan, aşçı ve hizmetli personel tatilleri boyunca misafirlere eşlik ediyor. Yelkenli teknelerde performans daha ön planda oluyor. Geniş salon ve kamaraları olan katamaran tipi tekneler hem yelken deneyimi, hem de ferah yaşam alanları sunuyor. Motoryatlar ise daha çok, tatil için zamanı kısıtlı olan ve daha fazla yer görebilmek isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor.


viravira.co Hakkında

2016 yılında kurulan viravira.co tekne sahipleri ile tekne kiralamak isteyenleri bir araya getiren, Türkiye’nin yüzde yüz online, ilk ve tek tekne kiralama platformudur. Yat kiralama sektörünü bir çatı altında toplayan, sektörün şeffaflaşması ve daha güvenli hale gelmesi konusunda da önemli adımlar atan firma, kurulduktan kısa süre sonra tekne sayısı, ciro, trafik ve görünürlük anlamında sektörün lider oyuncusu oldu. Akdeniz çanağı başta olmak üzere 41 ülkede demirli 11 bin tekneyi bir araya getiren viravira.co, Türkiye’de bulunan ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli 2.000 civarı yatın yüzde 65’ten fazlasını sistemine dahil etti. Bu tekneleri Turkcell Platinum, Miles&Smiles ve HOPİ gibi sadakat platformlarında, sosyal mecralarda ve arama motorlarında ön plana çıkaran viravira.co, deniz turizmini, seyahat edenler için önde gelen tatil seçeneği yapmak ve onların tekne sahipleri ile güvenli ve kolay bir şekilde iletişime geçebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.