Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bodrum Uçak Bileti Kampanyaları ve Gezilecek Yerler

Bodrum’a nasıl gidilir? Bodrum uçak bileti fiyatları nedir? Bodrum’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? Bodrum’a seyahat etmek...

Bodrum Uçak Bileti Kampanyaları ve Gezilecek Yerler

Bodrum, Türkiye’nin en popüler tatil lokasyonlarından biridir. Yurt içi ve yurt dışından yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan Bodrum, göz kamaştıran kumsalları ve deniziyle görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Doğal güzellikleri ve turistik taş evleriyle ilgi odağı olmayı başaran Bodrum, Muğla iline bağlıdır. Her mevsimde ayrı bir güzeldir. Tarihi dokusuyla dikkat çeker ve masmavi deniziyle yaz mevsiminde oldukça yoğundur. Peki, Bodrum’a nasıl gidilir? Bodrum uçak bileti fiyatları nedir? Bodrum’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Bodrum’a seyahat etmek isteyenler için önemli bilgiler…

Bodrum’a Nasıl Gidilir?

Pegasus’la, Milas-Bodrum Havalimanı’na Ankara, İstanbul ve Adana’dan direkt uçuşla gitmek mümkün. Aktarmalı uçuşlarla da Ankara’dan 4, İstanbul’dan 96, Adana’dan ise 1 güzergâh üzerinden Bodrum’a ulaşılır. Gezi planınızda ucuz uçak bileti fırsatlarından yararlanabilmek için Pegasus’un internet sitesini ziyaret ederek kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.

Milas-Bodrum Havalimanı, Bodrum şehir merkezine 35 km uzaklıktadır. Havalimanından Bodrum merkeze ulaşabilmek için otobüs ya da taksi kullanılmaktadır. İç hatlar çıkışında HAVAŞ otobüsleri bulunur. Bu HAVAŞ otobüsleri havalimanı, Güvercinlik, Torba Yolu ve Bodrum Otogarı arasında hizmet verir. Otobüslerin kalkış saatleri de havalimanındaki uçakların uçuş saatlerine göre düzenlenir. Havalimanından Bodrum Otogar’a ulaşım trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık 35-40 dakika sürer. Bodrum Otogar’dan araçla sahil şeridine 3-4 dakikada ulaşım sağlamak mümkün.

Şehir merkezine daha hızlı ulaşmak isteyenler, havalimanından taksi kullanarak Bodrum merkeze ulaşabilirler. Terminal çıkışında 7/24 hizmet veren taksiler, yaklaşık olarak 25 dakika gibi bir sürede şehir merkezine ulaşır. Daha konforlu ve hızlı bir ulaşım tercih edenler de Pegasus’un kaliteli hizmet anlayışıyla misafirlerine sunduğu araç kiralama alternatifinden yararlanabilir. Bu hizmetten yararlanabilmek için seyahat öncesinde rezervasyon yaptırmak gerekir.

Bodrum’da Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?

Bodrum’da yaygın olarak kullanılan ulaşım araçlarının başında minibüsler gelir. Minibüsler, Bodrum’da ana ulaşım hattını oluşturur. İlçenin hemen her noktasına minibüslerle kolaylıkla ulaşmak mümkün. Turgutreis, Akyarlar, Türkbükü, Gümüşlük ve Bitez gibi Bodrum’un en popüler lokasyonlarına minibüslerle kolayca ulaşılabilir. Bodrum Otogar’dan şehir merkezine ulaşım için de minibüsler kullanılır. Buradan yaklaşık olarak 10-15 dakika içinde sahil şeridine ulaşılır. Minibüs fiyatları gidilecek lokasyona göre farklılık gösterir. Bodrum’da minibüslerden sonra en çok tercih edilen ulaşım aracı halk otobüsleridir. Otobüsleri daha ekonomik fiyata kullanmak isteyen misafirlerin Kent Kart temin etmeleri gerekir.

Bodrum’un Popüler Yerleri ve Gezi Rehberi

Ege’nin incisi olarak tanınan Bodrum; denizi, kumu, güneşi ve tarihi güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Peki, Bodrum’a gidenlerin mutlaka gezmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Bodrum gezisine mutlaka dahil edilmesi gereken en popüler yerler…

– Bodrum Kalesi: Bodrum Kalesi, 1406-1522 yılları arasında inşa edilmiştir. Burada Fransız, İngiliz, İtalyan, İspanyol ve Alman kuleleri bulunur. Bodrum Kalesi, iki liman arasındaki kayalık bir alana kuruludur. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, burada yer alır. Bodrum’a seyahat edenlerin ziyaret listesine eklemeleri gereken muazzam bir lokasyondur.

– Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi: Bu müze, geçtiğimiz yıllarda yapılan restorasyon çalışmasıyla adından daha sık söz ettirmiştir. Dünyanın en değerli ve zengin Doğu Akdeniz amforalarına sahiptir. Dünyanın en büyük İslam Cam koleksiyonu ve batık gemi kalıntıları, müzede ilgi odağı olmayı başaran en önemli detaylar arasında yer alır.

– Tekne Turu: Bodrum’un farklı koylarında yüzmenin keyfini çıkarmak isteyenler için tekne turu müthiş bir seçenek. Bodrum merkezde yer alan günübirlik mavi yolculuk teknesi, farklı koylarda yüzmek isteyenlere hizmet veriyor. Sedir Adası, Karaada, Akvaryum Koyu, Poyraz Koyu, Tavşan Burnu ve Meteor gibi doğayla iç içe olan bu yerlerde yüzmenin keyfini çıkarıp unutulmaz anılar biriktirmek mümkün. Tekne turu sayesinde deniz suyunun rengiyle meşhur olmuş dünyaca ünlü Orak Adası ve Yalıçiftlik lokasyonlarını da ziyaret ederek Bodrum gezisi taçlandırmak harika olur.

– Bodrum Deniz Müzesi: Denizciliğe meraklı olanların en sevdiği adreslerden birisi Bodrum Deniz Müzesi’dir. Denizciliğin tarihini yakından öğrenmek isteyenler için müthiş bir lokasyondur. Bodrum Deniz Müzesi’nde balıkçılık, tekne ve süngercilik konusunda da yapılan birçok araştırma sonucunu gözlemlemek mümkün. Bu müzede, denizcilik alanında birçok etkinliğin düzenlendiği de bilinir.

– Bodrum Antik Tiyatro: Tarih tutkunlarının favori adreslerinden birisi de hiç şüphesiz Bodrum Antik Tiyatro’dur. Bu mekan, Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biridir. Roma İmparatorluk Çağı öncesine ait tiyatroların tüm özelliklerini taşıyan Bodrum Antik Tiyatro, tarihe tanıklık etmek isteyenlerin çok sevdiği adreslerden biridir.