Sosyal Medya

Android

Beş Kameralı Nokia Göründü, Dual-Cam Yerine Penta-Cam’a Bırakabilir

İnternete sızdırılan görüntüler gerçekse, Beş Kameralı Nokia Yakında Gelebilir. Dual-Cam'in hakim olduğu akıllı telefon pazarında yeni trend Penta-Cam Neden Olmasın?

Beş Kameralı Nokia, Birileri Daha Fazla Kamera İstemiş Olsa Gerek!

Beş Kameralı Nokia Göründü, Dual-Cam Yerine Penta-Cam’a Bırakabilir.

Dual-Cam yani çift kameralı akıllı telefonların hakim olduğu pazarda, birileri daha fazlasını istemiş görünüyor. Hatta daha da fazlası ….

HMD’nin ortaya çıkan bu görseli şayet doğru ise, kamera lensleri Penta-lens şeklinde oval olarak dizilmiş lens çemberi olarak kullanılacak şekilde tasarlanmış. HMD’nin bu tasarım kesinlikle hiç bir başka akıllı telefona benzemiyor.

TheVerge’ün de belirttiği gibi bu beş lensi yeni tasarım, daha eski eskizlerde ve Nokia markası ile yeniden bir araya gelen Zeiss‘in bir patentinde görülmüştü. Bu değişik tasarım bir çokları için abartı olabilir, zira Huawei’nin üçlü kamera setini bile abartılı bulanlar çok fazla olmuştu.

Microsoft’tan PureView Markasını da satın alan HMD’nin ondan daha yaygın bir şey yaratıp yaratmayacağı merak ediliyor. Şirketin ön ve arka kameradan fotoğraf ve video çekmeyi birbirinden bağımsız gerçekleştirme girişimileri var. Windows Phone’da olduğu gibi optik zum ve sabitleme gibi premium özellikler olacak. HMD’nin büyüme planları oldukça fazla ve görünen o ki bunun için oldukça sıra dışı Beş Kameralı Nokia gibi tasarımlara şans vermek istiyor.

ITHomeThe Verge