Sosyal Medya

Android

Huawei P20 Pro’nun Üç Kamerasında OIS Özelliği Ortaya Çıktı

Huawei P20 Pro'nun Üç Kamerasında OIS Özelliği Ortaya Çıktı. Huawei AIS Özelliğine Çok Güveniyor Fakat OIS - Optik Görüntü Sabitleme Özelliği 3 Kamerasında da var. Neden Kullanmıyor?

iFixit, Huawei P20 Pro 3 Kamerasında OIS Özelliğinin olduğunu ortaya koyuyor.

Huawei P20 Pro‘nun 3 Kamerasında Ortaya Çıkan Yeni Özelliği. Huawei P20 Pro Kameralarında AIS Özelliğine güveniyor fakat arkadaki 3 kamerada da Optik Görüntü Sabitleme Özelliğinin olduğu görülüyor. 

Huawei P20 Pro’nun Üç Kamerasında da Optik Görüntü Sabitleme Özelliği Var. Huawei P20 Pro’nun 3 Kamerasında da OIS (Optical Image Stabilization – Optik Görüntü Sabitleme özelliği var gibi görünüyor.

Huawei’nin P20 Pro modeli yıllardır akıllı telefonlarda gördüğümüz en etkileyici kamera donanımına sahip ancak; üç arka kameranın ikisinde de optik görüntü sabitleme (OIS) olmadığını duymak ilk başlarda bizi biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. Gelin Görün ki durum hiçte bizim sandığımız gibi değilmiş.

iFixit Huawei P20 Pro’nun içini açtı ve şaşırtıcı derece arkadaki 3 kameranın optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olduğunu gösterecek videoyu paylaştı. Kesinlikle P20’nin arka kameralarının her birinde optik görüntü sabitleme özelliği var gibi görünüyor.

Lenslerin etrafındaki boşluğun nasıl serbestçe hareket etttiklerini bir bakın. Bunu ön kamerayla karşılaştırabilizsiniz (sağda):

Huawei P20 Pro'nun 3 Kamerasında da OIS Özelliği Ortaya Çıktı

Huawei P20 Pro’nun 3 Kamerasında da OIS Özelliği Ortaya Çıktı

Huawei orijinal olarak sadece telefoto lensin optik stabilizasyona sahip olduğunu belirtti, bu da çok tuhaf değil zira; Optik stabilizasyon herhangi bir optiğe yardımcı olabilir fakat; elinizin titremesinin daha geniş bir perspektife sahip olduğu telefoto lensler için bu, çok daha önemlidir.

Daha geniş objektifler için Huawei, yapay zeka ile desteklenen temel olarak dijital görüntü sabitleme özelliğini “AIS” kullandığını belirtiyor. Şirketin yeni teknolojisi o kadar iyidir ki, dört saniyelik bir pozlama elde edebilir. Bu diğer kameraların bir tripot ile gerçekleştirebilecekleri bir şey.

Bu konudaki en mantıklı açıklama, Huawei’nin tedarik ettiği bileşenlerin OIS ile gelmesi olabilir. Çünkü şirket bu özelliği geniş lensler üzerinde kullanmıyor çünkü kendi AIS teknolojisine çok güveniyor. Yine de bu politika bana garip geliyor.

AIS OIS’den üstünde ikisini birleştirmek çok daha iyi sonuçlar verebilir. Belki ileride Huawei, ikisinin bazı kombinasyonlarını kullanır. Büyük ihtimalle, tüm lenslerinde OIS donanımını kullanmasını engelleyen teknik bir neden var.

P20 Pro Teardown on iFixit