Sosyal Medya

Donanım

Panasonic Connect, yeni bir dış mekan PTZ kamerası AW-UR100’ü duyurdu

Panasonic AW-UR100, IP ve arayüz esnekliği ile sağlam bir tasarımda yüksek hassasiyetli video sunuyor.

Panasonic Connect, yeni bir dış mekan PTZ kamerası AW-UR100’ü duyurdu

Panasonic AW-UR100, IP ve arayüz esnekliği ile sağlam bir tasarımda yüksek hassasiyetli video sunuyor.

Panasonic Connect Europe 2023 takviminin üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak olan yeni bir dış mekan PTZ kamerası olan AW-UR100’ü duyurdu. Yeni model, açık havada çalışmanın zorluklarının üstesinden gelmek için sağlam güvenilirliği ve 4K/60FPS gibi yüksek hassasiyetli çekim yeteneklerini, kırpma işlevselliği ve dinamik görüntü sabitleme sistemi (DISS) ile birleştiriyor. Kamera, stadyumlardan depolara, havaalanlarından okyanusa açılan gemilere kadar çok çeşitli dış mekan ortamları için ideal olmasıyla öne çıkıyor.

Yüksek hassasiyetli video

Büyük ölçekli etkinliklerde çeşitli açılardan çekim imkanı sağlamak amacıyla UR100, panoramik geri çekilmeler için hem 74,1° yatay geniş açılı lens hem de 24x optik yakınlaştırma ve 10x dijital yakınlaştırma için 4K/60P uyumluluğu sunuyor. Ayrıca sarsıntısız video için optik görüntü sabitleme (OIS), elektronik rulo düzeltme (EIS) ve pan-tilt görüntü sabitleme (Dinamik Görüntü Sabitleme Sistemi – DISS) olmak üzere üç tür görüntü sabitleme sistemine sahip.

Güvenilir Performans için Sağlam Tasarım

UR100, yüksek korozyonlu tuzlu hava koşullarında veya yağmur, rüzgar, kar veya yoğun güneş ışığı gibi zorlu dış mekan ortamlarına dayanacak şekilde üretiliyor. Kamera, rüzgarla üflenen toz ve kumdan uzak tutmak için hava geçirmez bir şekilde kapatılıyor ve bir buz çözücü, -15 °C’ye (-4 °F) kadar aşırı sıcaklıklarda donma, buz veya yoğuşma oluşumunu önlemek için lensi ısıtıyor. Islak koşullarda objektifi temiz tutmak için kullanışlı bir silecek de bulunuyor. UR100 su yalıtımı, toz geçirmezlik, tuz spreyi ve daha fazlası için çeşitli dış mekan koşullarını simüle eden çok sayıda testte çeşitli zorlu ortamlarda güvenilir bir şekilde performans gösteriyor.

Uyarlanabilirlik ve Çoklu Arayüzler

Dış mekan çekiminin farklı ihtiyaçları için tasarlanan UR100, 3G-SDI, 12G-SDI ve fiber gibi ana bant iletimi için birçok arabirimin yanı sıra NDI ve SRT dahil olmak üzere çeşitli IP protokollerini destekliyor. FreeD, AR/VR sistemleri için de destekleniyor.

Panasonic Connect Avrupa Profesyonel Video Sistemleri Direktörü Andre Meterian, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Dış mekan ortamlarında hassas çekim ve yayıncılık için geliştirilen bu çözüm, kısa süre önce 15. yıldönümünü kutlayan Panasonic PTZ’nin kamera yelpazesine yapılan çok değerli katkılardan birisi. Açık havada çalışanlar için ideal bir cihaz olmakla birlikte sahada video kalitesi ve prodüksiyon verimliliği sağlarken IP tabanlı uzaktan video üretimine geçişin hızlanmasını desteklemek için tasarlanıyor.”

Panasonic PTZ serisi hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: Uzak PTZ Kamera Sistemleri | Panasonic Connect