Sosyal Medya

Eğitim

Bilim Türkiye Eğitim Programları Devam Ediyor

Bilim Türkiye 2022-2023 eğitim programı uygulamaları İstanbul, Ankara, Erzurum, Gaziantep ve Bakü'de bulunan 11 merkezde devam ediyor. 

Bilim Türkiye Eğitim Programları Devam Ediyor

Bilim Türkiye 2022-2023 eğitim programı uygulamaları İstanbul, Ankara, Erzurum, Gaziantep ve Bakü’de bulunan 11 merkezde devam ediyor. Bilim ve teknolojiyi geniş kitlelere ulaştırarak bilim iletişimini sağlamayı, toplumda bu alanlara olan ilgiyi artırmayı ve yaratıcı, üretken bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Bilim Türkiye’de 6-14 yaş arası öğrencilere eğitim veriliyor.

Teknoloji, Astronomi, Havacılık, Matematik…

Yeni eğitim döneminde öğrencilerin eğitim aldığı merkezlerde; teknoloji, astronomi & havacılık, matematik, doğa bilimleri, tasarım, girişim ve tarım teknolojileri temalarına uygun olarak saatlik atölyeler, paket programlar ve uzun dönemli eğitim programları uygulanıyor. Hafta içi 5 gün boyunca saatlik atölye eğitimi olarak gerçekleştirilen eğitim programına çevre okullardan öğrenciler okul grupları halinde katılıyor. Eylül-haziran dönemini kapsayan 10 aylık programda 6-8, 9-11 ve 12-14 yaş grubuna, 7 atölye temasına uygun 190 farklı atölye içeriği uygulanıyor. Bu eğitim programında hafta sonları da 1, 2 ve 4 günlük paket programlar bulunuyor. Yine 6-14 yaş aralığına uygun olarak geliştirilen programda 7 atölye temasına yönelik 71 saatlik farklı çalışma düzenleniyor.

Programda bulunan uzun dönemli eğitimlerde ise öğrencilere robotik kodlama, elektronik programlama, dijital içerik geliştirme gibi alanlarda toplamda 83 saatlik teknoloji temasına uygun eğitimler veriliyor. Bu alanlarda verilen eğitimlerle eleştirel düşünme, iş birliği ve iletişim becerilerine sahip, yaratıcı, kendi kendine öğrenebilen bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor.

www.t3vakfi.org